• S Satakunta
Saara Rajala syötti ottelussa yhden ässä, Nanna Talvitie (kesk.) peräti viisi.

LP-Vampulan liigajoukkue jatkaa cupissa kolmannelle kierrokselle

16.10.2024

Kuluvalle kaudelle melkoisesti uudistetun Suomen Cupin karsintaottelut kuljetti LP-Vampulan keskiviikkoiltana Saloon. Tällä kertaa ei menty jo varsin tutuksi tulleeseen Salohalliin Viestin vieraaksi, vaan toiselle puolelle tietä vanhalle Urheilutalolle Salon Viestiä 2- sarjajoukkuetta vastaan.

Viesti oli markkinoinut tapahtumaa runsaasti ja se oli tuottanut jonkin verran yli 200 katsojaa seuraamaan tätä kamppailua.

Yleisö sai mitä halusi, kun ennakkoluulottomasti otteluun lähtenyt kotijoukkue teki mihin pystyi ja vastaavasti LP-Vampulan tekeminen oli hiukan liian rauhallisen näköistä pelailua.

Viesti vei erää melko selkein numeroin, kunnes LP-Vampulan kapteeni Jovana Biberdžić kyllästyi pallotteluun ja vei erän lopun huittislaisille näytöstyyliin. Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen loppui ja piste-ero oli hetkessä kymmenkunta pistettä. Kolmannessa erässä Nanna Talvitien aloittamalla syöttövuorolla Vampula siirtyi heti kuuden pisteen karkumatkalle.

Kolmas erä oli jo viittä vaille valmis, kun LP:n vaihtoruletti sekoitti pakkaa siinä määrin, että Viesti sai jokusen pisteen, mutta lopulta kiri loppui tilanteeseen 10-25 ja Vampula jatkaa kolmannelle kierrokselle.

Erät Vampulalle 17–25, 9–25, 10–25.

Parhaat pelaajat olivat Milla Kivimäki Viestistä ja Jovana Biberdzic LP-Vampulasta.

LP-Vampula saa kolmannella kierroksella vastaansa voittajan otteluparista Salon Viesti Akatemia–Turun Urheiluliitto. Ottelu pelataan Turussa 25. lokakuuta. Molemmat joukkueet pelaavat ykkössarjassa.

LP-Vampulan parhaita pisteidentekijöitä olivat Jovana Biberdžić 17/+13, Carly Evetts 10/+8, Ella Rajaniemi 5/+4, Nanna Talvitie 8/+6 ja Mariliis Lipand 8/+7. LP-Vampulan 15 ässäsyötöstä Nanna Talvitie syötti viisi, Ella Rajaniemi 3, Jovana Biberdzic ja Mariliis Lipand kaksi ja yhden ässän syöttivät Saara Rajala, Carly Evetts ja Linnea Kuusela.

Vampulan hyökkäysprosentti oli 53, vastaanottoprosentti 48 ja joukkue napsi kahdeksan torjuntaa.

Viestin vastaanottoprosentti oli 33 ja hyökkäysprosentti 21. Torjuntoja joukkueelle kertyi viisi.