b0346966-4519-465b-9c8d-3e015c865ffa.JPG
Emilia Kääntä Puijosta ja Linnea Kuusela LP-Vampulasta palkittiin ottelun parhaina pelaajina. Valinnan teki otteluisäntänä olleen Lempikorun edustajat. Kuva Kimmo Vaihekoski

Puijo vei ensimmäisen osaottelun

7.4.2024

Mestaruusliigan pronssimitaleista käyty ensimmäinen osaottelu oli kotijoukkue Puijo Wolleyn hallintaa sunnuntaina Kuopiossa. LP-Vampula Huittinen ei yltänyt omalle normitasolleen ottelussa ja hävisi ottelun 3–1 erin 25–20, 27–25, 26–28, 25–19.

Puijo vei ensimmäisen erän selvästi, mutta toisessa ja kolmannessa erässä LP-Vampula pääsi peliin paremmin mukaan. Vampulalla oli toisessa erässä yksi eräpallokin, mutta Vampulan toiveet erävoitosta murskasi ex-vampulalainen hakkuri Selma Räsänen tasoittaen tilanteeksi 24–24. Sen jälkeen Jovana Biberdžićin virheen ja hyökkäyspisteen jälkeen tilanne oli jälleen tasan, jonka jälkeen Emilia Kääntä ja Taija Tikka nakuttivat kotijoukkueelle tarvittavat kaksi pistettä.

Kolmannessa erässä mentiin myös jatkopalloille, jonka Vampula onnistui kääntämään edukseen. Neljännessä erässä Vampula oli jo vailla mahdollisuuksia.

–Pelasimme selvästi alle oman tasomme. Paljon on tästä vielä varaa parantaa, totesi LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie ottelun jälkeen.

–OIemme neljän erän pakkovoiton edessä, jos mielimme kruunata kauden mitaleilla. Se on aivan sama, jos olisimme hävinneet 3–0 tai niukasti 3–2. Keskiviikkona meidän on ensin voitettava kotipeli ja sen päälle kultainen erä. Omalla hyvällä pelillä meillä on siihen täydet mahdollisuudet, uskoo Talvitie.

Hän näki Kuopion pelissä liikaa virheitä, joita kertyi saamattomuuden ja ajattelemattomuuden vuoksi.

–En nähnyt, että pelissä olisi ollut yliyrittämistä, se on vain tahmeaa peliä ja siinä oltiin kankealla jalalla liikkeellä.

Kehuja Talvitie antaa LP-Vampulan parhaana palkitulle Linnea Kuuselalle.

–Hän pelaa ajattelevaa, insinöörin tarkkaa peliä, sanoi Talvitie.

Talvitie toivoo, että kotiyleisöä saapuu runsaasti paikalle. Kotiyleisön tuki on tärkeää. Kuopiossa ottelua oli katsomassa 413 henkeä. Huittisissa toista välierää oli katsomassa 879 henkeä.

Tilastojen valossa Puijo oli vahva etenkin vastaanotossa, hyökkäyksessä ja torjunnoissa. Vastaanottoprosentti oli 48, hyökkäysprosentti 43 ja torjuntoja joukkue napsi 13. Syöttöpeli sujui Puijolta heikommin. Joukkue teki 17 syöttövirhettä ja vain neljä ässää.

Vampulan vastaanottoprosentti oli 43 ja hyökkäysprosentti 34. Torjuntoja kertyi 11, ässäsyöttöjä kuusi ja syöttövirheitä kahdeksan.

Taistelu pronssimitaleista jatkuu keskiviikkona Huittisissa Tahto Areenalla kello 18.30.