Onnistumiset toivat ilon hetkiä koko joukkueelle. Tunteensa näytti erinomaisesti Kate Brennan. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampulaa ei OrPo yllättänyt kotikentällä

17.3.2024

Sunnuntaina Huittisissa pelattu LP-Vampulan ja Oriveden Ponnistuksen välinen kolmas puolivälierä oli Vampulan. 3-0 voitolla (25-19, 25-22, 25-15) Vampula otti toisen voiton puolivälieräsarjaan ja paikka välieriin on ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Orivedellä, jossa joukkueet kohtaavat seuraavan kerran.

LP-Vampulan joukkue tuli päättäväisenä tähän otteluun ja perjantain tappio oli jo pois pyyhitty. Vampula vei ensimmäistä erää vahvasti jo alussa johtaen 5–1, mutta OrPo tuli rinnalle ja ohi tilanteessa 9–10. Vampula ei tästä hätkähtänyt, vaan löi jälleen kirivaihteen päälle ja veri erän lopulta 25–19.

Toista erää mentiin OrPon tahdissa erän alussa, mutta Vampula otti piikkipaikan tilanteessa 17–15 eikä enää päästänyt OrPoa kärkeen. Erä Vampulalle 25–22. Kolmas erä oli selvemmin Vampulan, joka vei sen pistein 25–15.

OrPo sortui ensimmäisessä ja toisessa erässä virheisiin ja antoi niillä Vampulalle yhteensä 17 pistettä. Kolmas erä OrPolta tarkempi, sillä virheitä kertyi enää neljä. Vampula antoi virheillään 15 pistettä vieraille.

Vampulan pisteistä vastasivat jälleen Jovana Biberdžić(14/+5), Kate Brennan (7/+7), Linnea Kuusela (13/+11) ja Cheyenne Jones (15/+10). Passari Lotta Kukkoselle kirjattiin 3/+2 pistettä.

OrPosta viime ottelussa huippuvireessä ollut Ada Aronen kirjautti nyt pisteet 8/-3, Milla Haapaniemi 5/+4, Teija Vuorenmaa 6/+2 ja joukkueen parhaana palkittu Milka Stijepic 11/+6.

LP-Vampulan parhaana palkittu Linnea Kuusela oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

–Onhan näissä puolivälierissä tietynlaiset paineet, mutta pelejä nämä ovat siinä kuin muutkin ja samanlainen valmistautuminen ja lataus koitetaan pitää, jotta saadaan mahdollisimman hyvä lopputulos. Perjantaina teimme asioita ehkä vähän huolimattomasti ja jollain tavalla halusimme voittoa liikaa, joten se meni ylilatautumiseksi. Olemme näitä asioita paljon joukkueessa mietitty ja tänään toimi ne asiat, mistä olimme puhuneet.

Kuuselan mukaan kotimaiset pelaajat ovat tottuneet kiivaaseen play off-tahtiin.

–Energiatasapainon saavuttaminen tässä tahdissa riippuu paljon pelaajasta. Minusta tuntuu, että meidän joukkueessa homma toimii ja koitamme siirtää väsymyksen sinne pleijareitten jälkeiseen elämään, sanoi Linnea Kuusela.

–Pelasimme tänään hyvin. Viimeksi Orivedellä olimme kokonaan pois pelistä, mutta onneksi löysimme ratkaisun palautua pelistä ja latautua tähän peliin. Se nähtiin lopputuloksessa tänään. Pelasimme hyvin, vaikka välillä oli ylä- ja alamäkiä. Tärkeintä oli voitto, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

Hän totesi, että play off-pelien ja normaalien sarjapelien suurin ero on siinä, että sarjapeleissä on enemmän aikaa palautua ennen seuraavaa ottelua. Nyt on vain yksi välipäivä.

OrPon liberoksi kolmannessa erässä tullut Liisa Soimasuo totesi, että peli oli joukkueelle haastava.

–Yritimme puolustaa kaikki mahdolliset pallot ja päästä hyökkäämään, mutta tänään Vampula oli meitä parempi. Ennen kolmatta erää valmentaja sanoi, että saat mennä puolustamaan ja yritin tehdä niin. Perjantaina meillä onnistu tosin hyvin kaikki: puolustus, hyökkäys, syöttö ja vastaanotto. Huomenna vielä treenataan seuraavaa peliä varten ja mennään siihen paremmalla fiiliksellä, sanoi Liisa Soimasuo.

–Kaikki ei sujunut tänään hyvin. Teimme 35 pistettä ja teimme 14 hyökkäysvirhettä. Sanoin pelaajille ensimmäisen erän jälkeen, että teimme seitsemän virhettä. Meidän pitää olla tarkempia eikä auttaa Vampulaa, joka on hyvä joukkue. Seuraavassa erässä virheitä tuli enemmän, joten ehkä on parempi, että en sano mitään. Meillä oli tänään huono päivä, sanoi OrPon päävalmentaja Fabio Menta.

Välieriin ovat jo paikkansa varmistaneet Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Puijo Woilley. Pölkyllä ja Kangasalalla on kotietu. Ottelupareihin vaikuttaa vielä LP-Vampulan ja OrPon välinen sarja. Jos OrPo voittaa sarjan, se matkustaa välieriin Kuusamoon. Jos LP-Vampula voittaa, sillä on vastassa LP Kangasala.  Tämä perustuu runkosarjan sijoituksiin.

Oriveden Ponnistus ja LP-Vampula kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Orivedellä. Ottelu alkaa kello 18.30.