LP-Vampulan joukkue on valmiina sunnuntain kotipeliin.

Pudotuspeli 3/5 Tahto Areenalla sunnuntaina

16.3.2024

Sarja tasan 1-1

LP-Vampula voitti keskiviikkona ensimmäisen koitoksen kotiareenalla, mutta OrPo tasoitti puntit Orivedellä perjantaina käydyssä kamppailussa.  Kaksi ensimäistä erää olivat lähes samankaltaisia, kuin keskiviikon pelissäkin, mutta etenkin neljäs erä ja Ada Arosen kaikessa onnistunut peli käänsi ottelun selvästi kotijoukkueelle.

Paras viidestä sarja on jatkossa paras kolmesta sarja, jossa huittislaisjoukkueella on yhä kotietu hyötynä. Vähintään kaksi ottelua on siis kuitattava ja mikäli molemmat näistä hienoista joukkueista voittavat omat kotiottelunsa jatkossakin, niin se vie LP-Vampulan historiansa ensimmäisiin välieriin.

Tältä suunnalta katsottuna Vampulalla on pienoinen etu, mutta sen lisäksi joukkueelta vaaditaan selvästi perjantaita pirteämpää otetta ja omien momentumien käyttämistä. Esimerkiksi yksi perjantain ottelun käännekohdista oli oma syöttövirhe ensimmäisen erän eräpallotilanteessa 24-21, minkä jälkeen erä kääntyi vastustajalle. Tuollaisissa tilanteissa epäonnistumisella on yhden pallon häviämistä suurempi vaikutus, etenkin kun se johtaa painetilan kääntymiseen ja erän menettämiseen.

Lentopallo on joukkuepeli, jossa jokaisen pelaajan suoritukset ovat tärkeitä, mutta usein erien ratkaisujen lopullisina niitteinä on yksilöiden huippuonnistumiset verkolla. Ensimmäisessä ottelussa noiden voittopisteiden takana oli Cheyenne Jones sekä Jovana Biberdžić ja perjantaina vastaavasti Ada Aronen sekä Milka Stijepic.

Pystyykö LP-Vampula perjantaita pirteämpään esitykseen vai jatkuuko OrPon pommistus verkolla perjantain tapaan? Kumpi onnistuu syöttö/vastaanottopelissään paremmin? Vastauksia saadaan sunnuntai-illan koitoksessa Tahto Areenalla, missä tunnelma on taatusti katossa.