Kate Brennan syötti ottelussa kaksi ässää ja teki Katen spesiaaleja jälleen verkolla. Kuva Antti Kaskinen

OrPo tasoitti puolivälieräsarjan

15.3.2024

LP-Vampulan ja Oriveden Ponnistuksen toinen välieräkohtaaminen Orivedellä oli kotijoukkueen heiniä. Otteluvoitot ovat nyt tasan 1–1 ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Huittisissa Tahto Areenalla sunnuntaina. OrPo voitti ottelun 3–1 (26–24, 15–25, 25–18, 25–16).

LP-Vampulalla oli ensimmäisessä erässä jo kolme eräpalloa, mutta niin vain OrPo tuli rinnalle ja ohi.

Toinen erä oli kuin toisintoa keskiviikolta. Vampulan peli rullasi mallikkaasti ja se vei erän 15–25. Sen jälkeen Vampulan peli takkusi, puolustuspeli ei toiminut totutulla tavalla ja virheitäkin kertyi aivan liikaa.

–Eikä torjuntakaan ollut kuosissa. Keskiviikon ottelu painoi ja vähän tuntui kuin pelaajilla olisi ollut purkkaa tossunpohjissa. Vähän raskaalla jalalla oltiin liikkeellä. Pelaaminen oli meiltä väsynyttä, mutta yksi tappio puolivälieräsarjassa ei tarkoita sitä, että tämä sarja olisi hävitty. Sunnuntaina jatketaan kotikentällä, totesi LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

Talvitie totesi, että pelaajat eivät ole koneita. Cheyenne Jones teki LP-Vampulasta eniten pisteitä 17/+8, vaikka niitä kertyi huomattavasti vähemmän kuin keskiviikon kotipelissä. Jovana Biberdžićin pistesaldo oli 16/+6. Kate Brennanin plus-miinustilasto oli paras, 12/+10.Hän oli kahdessa ensimmäisessä erässä verkolla pitelemätön, kunnes OrPon torjunta sai hänen hyökkäyksiään torjuttua. Linnea Kuuselan pistesaldo oli 7/+2.

OrPosta vaisusti Huittisissa pelannut Ada Aronen oli kuin toinen pelaaja. Hän syötti, puolusti, torjui ja hyökkäsi joka tilanteessa.

–Aronen kun sai pallon, hän teki aina pisteen, totesi Talvitie.

Arosen pistesaldo oli 26/+20, ja hakkuri Milka Stijepicin 18/+11. Teija Vuorenmaa syötti kolme ässää, mutta hänen pistesaldoksi jäi 13/-, mikä kertoo siitä, että virheitäkin hänelle kertyi kohtuupaljon.

LP-Vampula syötti kuusi ässää ja teki kaksi syöttövirhettä. Ässistä kolme syntyi Cheyenne Jonesin syöttövuoroilla. Joukkueen vastaanottoprosentti oli 38 ja hyökkäysprosentti 31. Torjuntoja kertyi viisi.

OrPolle kertyi ässiä kahdeksan ja syöttövirheitä saman verran. Joukkueen vastaanottoprosentti oli 44 ja hyökkäysprosentti 40. Torjuntoja joukkueelle kertyi 11.

OrPon parhaana palkittiin Ada Aronen ja LP-Vampulasta Lotta Kukkonen.

Kolmas puolivälierä alkaa sunnuntaina Huittisissa Tahto Areenalla kello 17.