• Macron
LP-Vampula pelasi viisi hyvää erää, vaikka hävisikin kaksi niukimmalla mahdollisella tavalla. Kuva Antti Kaskinen

Passari Lotta Kukkonen sai haluamansa syntymäpäivälahjan

13.3.2024

LP-Vampula Huittinen voitti ensimmäisen puolivälieräottelun Oriveden Ponnistusta vastaan kotikentällä. Varsin kummallinen ottelu venyi viiteen erään. Erät Vampulalle 3–2 (24–26, 25–6, 23–25, 25–12, 15–4). LP-Vampulan passari Lotta Kukkonen vietti syntymäpäiväänsä työn merkeissä ja sai lahjaksi minkä halusi, voiton tästä ottelusta. Samalla Vampula jatkoi hienoa voittoputkeaan. 11 ottelusta joukkue on voittanut kymmenen.

Ottelussa pelattiin kaksi tasaista erää, jotka menivät OrPolle tarvittavalla kahden pisteen erolla. Kolme muuta erää olivat selvästi Vampulan heiniä. Vampula vei niitä, miten tahtoi ja vei ne selkein erälukemin.

Runkosarjan pistepörssin kuningatar oli ehdoton ykkönen tässäkin ottelussa. LP-Vampulan parhaana palkitun Cheyenne Jonesin pistesaldo oli huikea, 37/+30. Hän syötti jopa neljä ässää, joista kahden synnyssä avusti verkkonauha. Kate Brennan oli myös verkolla erinomainen, sillä hän teki hyökäten ja torjuen pisteet 14/+14. Linnea Kuuselan pistesaldo oli 11/+10 ja Jovana Biberdžićin 11/+6. Passari Lotta Kukkonen teki kaiken muun ohella pisteet 7/+4, joista yksi syntyi ässäsyötöllä.

OrPon parhaana palkittiin libero Emilia Putkisaari. Joukkueen paras pisteidentekijä oli Milka Stijepic 15/+8. Teija Vuorenmaan pistesaldo oli 13/+1, Ada Arosen 9/+2, Jessika Mursulan 7/+1 ja Milla Haapaniemen 3/+3.

Cheyenne Jones oli voitosta todella iloinen.

–Se oli hieno ottelu. Ottelun voitti se joukkue, joka halusi voittoa enemmän. Pelit ovat puolivälierissä tosi lähekkäin, joten tässä ei jää paljoa palautumisaikaa. Olemme viimeisen kuukauden aikana pelanneet paljon pelejä ja olemme niistä hyvin palautuneet. Meidän pitää vain jatkaa samaan tahtiin, sanoi Cheyenne Jones.

–Oli hienoa aloittaa tämä puolivälieräsarja voitolla. Pelasimme joka erässä hyvin. Vaikka hävisimme kaksi erää, pelasimme korkeatasoista peliä. Meillä on ollut sopeutumista tiiviiseen ottelutahtiin  eikä tässä jää paljoa aikaa palautua ja latautua seuraavaa otteluun, joka on jo perjantaina, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic ylpeänä joukkueestaan.

Oriveden parhaana palkittu Emilia Putkisaari myönsi, että kamppailu oli erikoinen.

–Minusta tuntuu, että olimme kaksi erää mukana ja kolme erää ihan jossain muualla. En tietä mistä tuollainen kaksijakoisuus johtui. Me olimme tosi hyvin mukana ne kaksi erä jotka voitimme, mutta kolme erää meni meiltä ihan ohi. Kaksi erää näytti, että me voimme voittaa Vampulan, joten ei tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Jatketaan eteenpäin, sanoi Emilia Putkisaari.

–Meillä oli kaksi hyvää erää ja kolme tosi huonoa. Olemme kokeneet useita ylä- ja alamäkiä tämän kauden aikana. Vampulaa vastaan pelasimme nyt kauden kolmannen viisieräisen pelin. Hukkasimme tässä ottelussa kurinalaisuuden ja pelisuunnitelmamme kontrollin, mutta Vampula puolusti erinomaisesti. Onnittelut Stefan Paunovicille upeasta työstä. Erona meidän ja Vampulan pelissä oli se, että Vampula teki töitä koko ajan. Ensimmäisessä erässä oli vastakkain kaksi tasaväkistä joukkuetta, mutta toisessa erässä hävisimme 25–6. Siinä ei ole mitään järkeä, sanoi Oriveden Ponnistuksen päävalmentaja Fabio Menta.

–Huomenna tarvitsemme enemmän puhetta kuin harjoitusta, kiteytti Menta.

Puolivälieräsarja jatkuu perjantaina Orivedellä ja kolmas ottelu on sunnuntaina Huittisissa.