LP-Vampulan liigajoukkueen pelaajat olivat ottelun jälkeen helpottuneita. Ruusut heille jakoi faneista Aarno Korpela. Kuva Hanna Arve-Talvitie

LP-Vampula ensimmäisen kerran kolmantena runkosarjassa

9.3.2024

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP-Vampulan viimeisessä runkosarjan ottelussa lauantaina oli panosta kummallakin joukkueella. LP-Vampula veti pidemmän korren ja nousi seurahistoriansa ensimmäisen kerran liigan runkosarjassa kolmanneksi. 1–3 voitto takasi kolmannen sijan, kun LP Viesti putosi neljänneksi hävittyään LP Kangasalalle samoin erälukemin. Hämeenlinna joutuu nyt karsimaan liigapaikastaan yhdessä JymyVolleyn kanssa.

Kolmas sija runkosarjassa merkitsee sitä, että LP-Vampula saa puolivälierissä vastaansa Oriveden Ponnistuksen. Ottelusarjasta pääsee kolmella voitolla jatkoon ja sarja alkaa Huittisista keskiviikkona 13. maaliskuuta kello 18.30.

Hämeenlinnan illan ottelusta näki, että molemmat joukkueet olivat jännittyneitä. Vampula halusi kolmossijan, kun taas Hämeenlinna olisi kipeästi tarvinnut kolmen pisteen voiton, jotta se olisi päässyt eroon liigakarsinnoista.

Hämeenlinna vei ensimmäisen erän, kun Vampulan kone, hyvästä alusta huolimatta, yskähteli pahemman kerran. Hämeenlinna vei erän 25–20. Toisessa erässä joukkueet punnersivat tasapisteissä aina 13 pisteeseen asti. Silloin Vampula nykäisi johtoon eikä johtoasemastaan enää luovuttanut. Erä Vampulalle 17–25.

Kolmas erä oli ratkaisun paikka Hämeenlinnalle. Kissa-hiiri-leikkiä pisteistä käytiin melkein koko ajan, mutta Vampula oli hienoisessa johdossa. Erän lopussa Vampula ratkaisi hyvillä hyökkäyksillään ja vei erän 21–25.

Hämeenlinnalta loppui motivaatio tässä vaiheessa, kun joukkueen tiedossa olivat edessä olevat karsintapelit. Vampula vei erän 14–25.

LP-Vampulasta parhaana palkittiin yleispelaaja Linnea Kuusela. Hänen pistesaldonsa oli 19/+15.

–Ei tämä ottelu ollut kummaltakaan joukkueelta hyvää peliä. Molemmilla oli paineita ja se näkyi sekoiluna kentällä. Tärkeintä oli, että voitto tuli, vaikka se ei hyvältä näyttänytkään, sanoi Linnea Kuusela.

LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon, vaikka turhan jännäksi ottelu menikin.

–Se saatiin, mitä tarvittiin. OIemme nyt kolmantena liigassa, mikä on seuramme historian paras sijoitus. Kausi alkoi meiltä loistavasti, sitten seurasi huonompi vaihe ja nyt on loppukausi mennyt äärettömän hyvin. Olemme kuntopuntarissa liigan ykkösjoukkue. Tämä kolmas sija antaa paremmat mahdollisuudet jatkopelejä ajatellen kuin neljäs sija. Kaikki vastustajat ovat pahoja, mutta jos mielimme jatkoon, kaikki on voitettava.

Talvitie iloitsi myös siitä, että LP-Vampula on voittanut tällä kaudella vähintään kerran kaikki vastustajansa. Samoin on ainoastaan Pölkky, jonka runkosarjassa voitti vain LP-Vampula.

–Nyt mennään peli kerrallaan eteenpäin, eikä ajatella yhtään sen pidemmälle, sanoi Timo Talvitie.

Linnea Kuuselan lisäksi Vampulan pisteistä suurimman osan tekivät Cheyenne Jones, 28/+15, Kate Brennan 11/+9 ja Jovana Biberdžić 14/+4.

LP-Vampulalle kertyi viisi ässäsyöttöä, joista kolmeBiberdžićille ja yksi Jonesille ja Kuuselalle. Syöttövirheitä kertyi myös viisi. Torjuntoja joukkue napsi 11 ja hyökkäysprosentti oli 41.

Hämeenlinnan pisteistä vastasivat Kerttu Kilpinen 18/+7, Heini Kovanen 13/+6 ja Michaela Madsen, jonka rooli vaihtui kesken ottelun hakkurista keskipelaajaksi. Hän keräsi 9/+6 pistettä.

Hämeenlinnalle kertyi ässäsyöttöjä neljä, syöttövirheitä kuusi, torjuntoja kuusi ja hyökkäysprosentti oli 28.

Hämeenlinnan Lentopallokerho – LP-Vampula Huittinen 1–3 (25-20, 17–25, 21–25, 14–25)

Koti: Kilpinen 18/+7, Kovanen 13/+6, Madsen 9/+6

Vieras: Kuusela 19/+15, Jones 28/+15, Brennan 11/+9

MVP:

Hämeenlinna: Kerttu Kilpinen

LP-Vampula: Linnea Kuusela

Prolibero: Henna Minkkinen LP-Vampula

Puolivälieräsarjan ottelut: LP-Vampula–Oriveden Ponnistus ke 13.3. kello 18.30 Huittisissa, OrPo –LP-Vampula pe 15.3. kello 18.30 Orivedellä, LP-Vampula–OrPo su 17.3. kello 17 Huittisissa, (tarvittaessa ti 19.3. kello 18.30 OrPo–LP-Vampula Orivedellä, to 21.3. kello 18.30 LP-Vampula–OrPo Huittisissa).