Ilta tarjola monta ilon hetkeä niin LP-Vampulalle kuin katsojillekin. Kuva Antti Kaskinen.

LP-Vampula otti sen mitä oli tarjolla, kotiedun pudotuspeleihin!

5.3.2024

Huh mikä ottelu!

LP-Vampula ja PuijoWolley taistelivat tiistai-iltana molemmat pudotuspelien kotiedusta Tahto Areenalla. Pienen alkukankeuden jälkeen kotijoukkue sai ensimmäisen erän viime metreillä ratkaisun avaimet käteensä, kun Puijo sortui virheisiin. LP-Vampula vei ottelun ja samalla varmisti ensimmäistä kertaa pudotuspelien kotiedun erin 3–0 (25–23, 25-15, 25-22).

Toinen erä oli selvemmin Vampulan, varsinkin, kun Puijo teki virheitä ja Vampula taisteli jokaisesta pallosta. Kolmas erä oli tiukempi, jossa Puijo tuli hengittämään jo Vampulan niskaan pisteen päähän tilanteessa 23–22. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Vampula otti tämänkin erän nimiinsä.

Henna Minkkinen hääri joukkueen ainoana liberona ja puolusti ylös mahdottomiltakin tuntuneita palloja. Linnea Kuusela teki omaan tyyliinsä pisteitä. Ella Aalto ja Kate Brennan olivat verkolla erinomaisessa vedossa ja Ella Aalto vielä lisäksi vakuutti syöttöruudussa. Lotta Kukkonen jakeli passeja tasaisesti jokaiselle pelaajalle ja mikäs on jakaessa, kun pallot kuolevat hyvin joka suunnalta. Cheyenne Jones ja Huh mikä ottelu!

Henna Minkkinen hääri joukkueen ainoana liberona ja puolusti ylös mahdottomiltakin tuntuneita palloja. Linnea Kuusela teki omaan tyyliinsä pisteitä. Ella Aalto ja Kate Brennan olivat verkolla erinomaisessa vedossa ja Ella Aalto vielä lisäksi vakuutti syöttöruudussa. Lotta Kukkonen jakeli passeja tasaisesti jokaiselle pelaajalle ja mikäs on jakaessa, kun pallot kuolevat hyvin joka suunnalta. Cheyenne Jones ja Jovana Biberdžić vastasivat suurimmasta osasta pisteitä.

PuijoWolleyn Aniah Palmer totesi, että ottelu oli tiukka. Hän toivoi, että joukkue olisi kyennyt vielä kolmannen erän lopussa.

–Nyt tiedämme mitä meidän pitää tehdä.  Tulossa on jännittävät pudotuspelit ja meidän on taisteltava voittaaksemme, sanoi Aniah Palmer, PuijoWolleyn parhaana palkittu pelaaja.

Henna Minkkinen palkittiin nyt ensimmäisen kerran LP-Vampulan parhaana pelaajana.

–Hienoahan se on, mutta tärkein oli voitto. Ensimmäisen erän alku oli meiltä huono, samoin itseltäni, mutta onneksi saimme kasattua pelimme käyntiin.

Hän oli tyytyväinen siitä, että joukkue saavutti kotiedun.

–Nyt on tilanne toinen kuin viime vuonna, kun saimme viimeiseen saakka jännittää pleiareihin pääsyä, sanoi Henna Minkkinen.

–Meiltä oli tosi hyvä sisääntulo peliin, tuntui että saimme tosi hyvän otteen puolustuspelillä matsiin. Vampulalle oli siinä tosi vaikeaa pallon tappaminen. Sitten me kuitenkin vähän kuin

lahjoitettiin eka erä. Teimme 12 suoraa virhettä eli puolet Vampulan ekan erän pisteistä. Toisessa erässä meillä vähän notkahti ja kaveri sai siitä buustin päälle. Vampula oli selvästi edessä toisessa erässä ja kolmannessakin. Ehkä hyvällä syötöllä pääsimme kolmannessa erässä tuntumaan, mutta ihan loppuun asti ei veto riittänyt, totesi PuijoWolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen.

–Pudotuspeleihin meidän pitää ehdottomasti saada tasaisuutta otteisiimme. Huolellisuutta ja päättäväisyyttä vähän lisää peliin niin se varmasti näkyy kokonaissuorittamisessa, sanoi Pekka Seppänen.

–Ensimmäisessä erässä yritimme löytää rytmimme. Puijo pelasi todella hyvin, he johtivat jo selvästi, mutta me emme antaneet periksi. Löysimme oman pelirytmimme erän lopussa ja se jatkui myös toisessa ja kolmannessa erässä, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

Hän oli iloinen, että Vampula saavutti kotiedun ensimmäisen kerran pudotuspeleihin.

–Me emme kuitenkaan vielä ajattele niitä, vaan meillä on vielä lauantaina peli ja keskitymme siihen, sanoi Paunovic.

LP-Vampulalla on nyt 50 pistettä ja se nousi runkosarjan kolmoseksi ohi LP Kangasalan. Kangasalalla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Vampula pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Kangasalan vastustajia ovat vielä LP Viesti ja Arctic Volley.

LP-Vampula Huittinen – Puijo Wolley 3–0  (25–23, 25-15, 25-22)

Koti: Aalto 5/+5, Biberdžić 15/+7, Jones 11/+6, Kuusela 10/+7

Vieras: Palmer 11/+7, Tikka 11/+5, Räty 6/+2, Kääntä 8/+3