DSC_1626.JPG
LP-Vampulan pelaajat olivat onnellisia työvoitosta LP Kangasalaa vastaan. Kate Brennan halaamassa LP-Vampulan parhaana palkittua pelaajaa,passari Lotta Kukkosta. Taustalla Ella Aalto, Kuva Antti Kaskinen

Taisteluvoitto vieraissa LP Kangasalasta

2.3.2024

LP-Vampula oli kovassa iskussa lauantaina Kangasalalla, kun Pitkäjärven koululla taisteltiin tuiki tärkeistä pisteistä pudotuspelien kotietua ajatellen. Vampula vei ensi kertaa voiton Pitkäjärvellä. Huittisiin tuli kaksi pistettä, mutta kolmekin oli tarjolla. Ottelu päättyi 2–3 (23–25, 32–34, 25–23, 25–12, 13–15).

–Oli se melkoista peliä kahdessa ensimmäisessä erässä. Palloa lyötiin, puolustettiin ja haettiin. Jokainen lipun ostanut sai taatusti vastinetta rahoillensa, sanoi LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie ottelun jälkeen.

Vampula ja Kangasala väänsivät tasaisesti kaksi ensimmäistä erää. Toinen erä meni jatkopalloille aina tilanteeseen 32–33 asti, jonka jälkeen Neea-Maria Joen virhe päätti erän Vampulan hyväksi.

Kolmas erä oli edelleen tasainen ja Vampulalle oli tarjolla jo kolmen pisteen voittokin.

–Ratkaisupallo oli erikoinen. Rajatuomari liputti Viivi Pyhäjärven hyökkäyksen leveäksi, mutta päätuomari päätti toisin. Näin erä kääntyi Kangasalalle. Tällaisissa tilanteissa olisi parempi ottaa uusi pallo eikä ratkaista erää näin, sanoi Talvitie.

Neljännessä erässä Vampulan fokus oli kateissa, ja joukkue sortui virheisiin. Päävalmentaja Stefan Paunovic pyöritti vaihtorulettia ja antoi eniten uurastaneille Cheyenne Jonesille ja Jovana Biberdžićille sekä passari Lotta Kukkoselle lepoaikaa. Kentälle tulivat Aliisa Mansikka-aho, Pauliina Kovanen ja Nanna Talvitie. Vampula näytti jo alistuneensa tilanteeseen ja valmistautuvan viidenteen erään.

Viidennessä erässä Kangasala meni ensin selvään johtoon, mutta Vampula kuroi eron kiinni ja meni lopulta johtoon. Ratkaisuhetkillä kapteeni Jovana Biberdžić oli taas nainen paikallaan ja ratkaisi erän kaksi viimeistä pistettä Vampulalle.

–Tuollaisella pelillä meidän pitäisi pärjätä jatkossakin. Toisen erän venyminen pitkälle jatkopalloille on pelaajille uuvuttavaa ja varsinkin meille, kun välissä oli vain yksi välipäivä Ploki-pelin jälkeen.

Voitollaan Vampula kuroi LP Viestin ja LP Kangasalan etumatkaa pisteellä kiinni. Ero Puijo Wolleyn kanssa säilyi entisellään, kun se voitti LiigaPlokin 3–2.

Tiistaina jatkuu Vampulan pisteidenmetsästys kotisalissa, ja vastassa on PuijoWolley. Viimeisen runkosarjan ottelunsa LP-Vampula pelaa lauantaina 9. maaliskuuta Hämeenlinnassa paikallista Lentopallokerhoa vastaan.

LP-Vampulan parhaat pisteidentekijät olivat Cheyenne Jones 32/+16, Jovana Biberdžić 23/+18 ja Kate Brennan 10/+8. Cheyenne Jones vankisti asemaansa liigan pistepörssin kärjessä 511 pisteellä. Kakkosena on nyt Jovana Biberdžić 437 pisteellä ja kolmantena JymyVolley Jada Burse 422 pisteellä.

LP-Kangasala – LP-Vampula Huittinen 2–3 (23–25, 32–34, 25–23, 25–12, 13–15)

Koti: Ahtola 22/+7, Pyhäjärvi 20/+16, Joki 21/+13

Vieras: Jones 32/+16, Biberdžić 23/+18, Brennan 10/+8