LP-Vampulan joukkue aloitusrivistössä Kuusamossa. Kuva Kimmo Vaihekoski

Pölkky maksoi potut pottuina

25.2.2024

Pölkky Kuusamon ja LP-Vampulan viikon toinen kohtaaminen oli Pölkyn näytöstä. Pölkky maksoi keskiviikkoisen tappionsa korkojen kanssa eikä antanut Vampulalle mitään mahdollisuuksia kotikentällään sunnuntaina. Pölkky vei ottelun puhtaasti 3-0 (25-16, 25-14, 25-21).

Pölkky marssitti nyt kentälle koko tähtisikermänsä. Lepovuorossa keskiviikkona olleet Amiya Jones ja Madeline Palmer olivat nyt täydessä työn touhussa. Heidän lisäkseen kentällä urakoivat Makenzie Harris, Erin Shomaker, Bettina Yli-Sissala, passari Sofia Lehto ja libero Juulia Jäppinen.

Erin Shomaker oli nyt ensimmäistä kertaa pelaamassa kotikentällä. Erinomaisen työnäytöksen hän kotiyleisölle tarjosikin, sillä amerikkalaisnelikosta hänen pistesaldonsa oli 11/+6. Palmerin saldo oli 13/+7, Harrisin 16/+12 ja Jonesin 8/+7.

LP-Vampulan pelasi aluksi tutulla kokoonpanolla yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Kentällä olivat Cheyenne Jones, Jovana Biberdžić, Linnea Kuusela, Kate Brennan, Ella Aalto, Lotta Kukkonen ja liberona yksin Maria Naasko. Henna Minkkinen oli nyt yleispelaajana tovin eikä pelannut liberona vuoroin Naaskon kanssa.

Kun Vampulan peli ei kahdessa ensimmäisessä erässä sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, vaihtoi päävalmentaja Stefan Paunovic Cheynne Jonesin tilalla hakkuriksi Pauliina Kovasen ja Kate Brennanin tilalle Ada Vikstedtin. Kovanen täyttikin tehtävänsä hyvin ja teki toisen erän lopussa ja kolmannessa erässä 4/+3 pistettä, kun Jonesin pistesaldoksi jäi kahdessa erässä 4/+- pistettä.

Vampulan parhaat pisteidentekijät olivat Biberdžić 14/+4, Kuusela 10/+5 ja Kovanen 4/+3.

–Pölkky lähti tähän otteluun ryminällä ja sai joukkueemme säikähtämään kovaa alkua. Usko oli heti meiltä kateissa. Kolmannessa erässä sentään johdimmekin vähän aikaa ja saimme Pölkyn peliä sekaisin, mutta he kairasivat lopulta tarvittavat pisteet, sanoi LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie ottelun jälkeen.

Pölkky maksoi potut pottuina, kun Vampula katkaisi sen 39 ottelun voittoputken. Nyt Pölkky katkaisi Vampulan kuuden ottelun voittoputken.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin passarit, Sofia Lehto Pölkystä ja Lotta Kukkonen LP-Vampulasta.

LP-Vampulan pelaajat ovat taas tosi toimissa torstaina, kun LiigaPloki saapuu Pihtiputaalta Huittisiin. Ottelu siirrettiin Plokin pelaajien sairastumisten vuoksi ystävänpäivästä nyt karkauspäivään.