Passari Lotta Kukkonen oli LP-Vampulan illan paras pelaaja. Kuva Antti Kaskinen

”Ei se ollut kaunista katseltavaa, mutta tärkeät pisteet tulivat”

18.2.2024

LP-Vampulan passari Lotta Kukkonen puki sanoiksi sen, mitä varmasti moni katsoja ajatteli LP-Vampulan ja JymyVolleyn ottelusta sunnuntaina Huittisissa. Tahto Areenalla nähtiin neljä erää hyvinkin vaihtelevaa lentopalloa, josta tärkeät kolme sarjapistettä jäivät kotijoukkueen taskuun erin 3–1 (25–23, 25–18, 19–25, 26–24).

Jymy saapui Huittisiin sangen vajaalla joukkueella, sillä Jukka Tuovisen luotsaamasta joukkueesta mukana oli vain yhdeksän pelaajaa.

Vaikka asetelmat näyttivät kotijoukkueen kannalta hyviltä, peliesitys ei sitä ollut. Jymy johti erää sen loppupuolelle asti, kunnes Vampula sai käännettyä erän voitoksi. Toinen erä oli kotijoukkueelle selkeämpi ja joukkue sai hitusen paremmin omasta pelirytmistään kiinni. Pitkälle erätauolle lähdettiin 2–0 johdossa ja jo yksi piste ansaittuna.

Kolmanteen erään Jymy lähti päättäväisesti ja kotijoukkueen tehdessä virheitä yhden toisensa perään.

Neljättä erää Vampula vei jo lupaavasti viiden pisteen johdolla tilanteessa 18–13, mutta Jymy ei antanut periksi ja meni johtoon tilanteessa 21–22. Molemmat joukkueet taistelivat erä- ja otteluvoitosta kunnolla ja jatkopalloilla Vampula veti sen pidemmän korren.

JymyVolleyn parhaana palkittu Emmi Riikilä totesi, että viisieräinen peli oli tosi lähellä.

–Olen ylpeä siitä, kuinka me noustiin. Se toinen erä vähän repsahti, mutta pystyimme nousemaan ja tekemään tästä oikein kunnon tappelun. Pelaajien puuttuminen kokoonpanostamme oli enemmän henkinen juttu. Joukkueena pitää mukautua ja mielestäni kykenimme pelin edetessä parantamaan otettamme ja löytämään sen yhteispelin, sanoi Emmi Riikilä. Uudesta liberon roolistaan aiemmin yleispelaajana pelannut Riikilä totesi, että on kuin olisi aloittanut lentopallon alusta, mutta pitää siitä silti.

–Koko peli tuntui meistä aika hankalalta. Se ei ollut kaunista tänään, mutta tärkeää oli, että pisteet saatiin, niitähän me lähdimme hakemaan. Alku oli nihkeää koko porukalta, sieltä sun täältä tehtiin virheitä. En tiedä, olisimmeko edes ansainneet sitä ensimmäistä erää, sanoi LP-Vampulan illan paras pelaaja Lotta Kukkonen.

Pelin nihkeydestä Kukkonen totesi, että ne eivät aina ole yksinkertaisia asioita.

–Fiilikseen saattoi vaikuttaa se, että keskiviikon peli peruttiin, kun olisimme hirveästi halunneet pelata sen Plokia vastaan. Kun emme ole hetkeen Jymyä vastaan pelanneet, hetki meni taas heidän pelityyliinsä tottumisessa. Jymy haastoi meitä tosi hyvin, varsinkin libero, sanoi Lotta Kukkonen.

Jymyn päävalmentaja Jukka Tuovinen ei ollut peliin tyytyväinen, mutta siihen, että saatiin aikaan peli, jossa taisteltiin oikeasti voitosta.

–Meillä oli hyvä lähtö ensimmäiseen erään, mutta se jäi vähän kesken. Meillä oli aika paljon paikkoja, joista tehdä lisähyökkäyspisteitä. Välillä tuli karkeita virheitä. Toinen erä meni meiltä pikkusen ohi. Kolmannen erän nousu oli hyvä, samoin neljäs erä, jossa olimme jo tappiolla neljä, viisi pistettä. Montun pohja kuitenkin ohitettiin ja saatiin hyvää taistelua aikaiseksi. Muuttuneeseen kokoonpanoon ja peli-ilmeeseen voi olla suhteellisen tyytyväinen, sanoi Jukka Tuovinen.

–Osasimme odottaa kovaa peliä, sillä Jymy on osoittanut viime peleillään, että joukkue on kasvamassa joukkueena ja pelaa todella hyvin. Valmistauduimme tähän koko viikon, sanoi LP–Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

Ensimmäisen erän heikkoa esitystä Paunovic arvioi, että joukkue odotti kovaa vastusta ja oli ehkä hieman peloissaan.

–Yritimme löytää omaa pelirytmiämme, joka onnistuikin toisessa erässä, mutta neljäs erä oli meille edelleen vaikea. Olen onnellinen, että voitimme tärkeät sarjapisteet. Seuraava kolmen viikon jakso on tiukka ja siinä on paljon pelejä. Valmistaudumme siihen ja toivottavasti pelaamme silloin omalla tasollamme, sanoi Paunovic.

LP-Vampulan parhaita pisteidentekijöitä olivat Jovana Biberdžić (17/+2), Kate Brennan (14/+11) ja Cheyenne Jones (24/+16). Torjuntoja joukkue keräsi kuusi, ässäsyöttöjä samoin kuusi ja syöttövirheitä neljä. Joukkueen hyökkäysprosentti oli 33.

Jymyn parhaat pisteidentekijät olivat Jada Burse (23/+17), Deja Robinson (10/+3) ja Annika Koivuniemi (12/+6).

LP-Vampula Huittinen – JymyVolley 3–1 (25–23, 25–18, 19–25, 26–24)

Koti: Jones 24/+16, Brennan 14/+11, Biberdžić 17/+2

Vieras: Burse 23/+17, Robinson 10/+3, Koivuniemi 12/+6