Cheyenne Jones nousi illan pistesaldollaan Mestaruusliigan pistetilaston ykköseksi. Kuva Antti Kaskinen

Takkuisen alun jälkeen tuliaisina kolme pistettä

10.2.2024

LP-Vampulalta ensimmäinen erä oli väkinäistä puurtamista, jossa tuttuun tapaan Cheyenne Jones napsi pisteitä tasaiseen tahtiin niin hyökkäyksillä kuin torjunnoillakin. Jovana Biberdžić nosti vaikean alun jälkeen tasoaan erä erältä. OrPo käänsi ensimmäisen erän voitokseen loppuhetkillä pitkälti Vampulan surkealla syöttöpelillä. Joukkue teki ensimmäisen erän lopussa peräti viisi syöttövirhettä.

Toisessa erässä Vampula oli johdossa 13–18, kunnes OrPo otti aikalisän ja kavensi piste-eron jo yhteen, mutta ratkaisevalla hetkellä Jovana Biberdžićin peippi toi Vampulalle eräpallon ja ratkaisevan palloon niittasi kenttään Cheyenne Jones.

Kolmannessa erässä OrPo johti jo kuudella pisteellä tilanteessa 19–13, mutta pitkäkään takamatka ei Vampulaa haitannut, vaan joukkue kuroi Linnea Kuuselan pitkällä syöttövuorolla OrPon etumatkan kiinni ja meni ohi. OrPo sai tämän jälkeen vain kaksi pistettä Vampulan 12 vastaan.

Neljännessä erässä Vampulan peli-ilme oli rento ja tuuriakin joukkueella oli. Tuntui että Vampulalta onnistui kaikki, ja onni oli kääntänyt OrPolle selkänsä. Vampula nappasi kuskin paikan, eikä suostunut siitä väistymään. Lopullisen niitin erään iski passari Lotta Kukkonen ässäsyötöllään.

–Takkuista se aluksi oli, mutta tuli sentään voitto. Ensimmäinen erä näytti siltä, että joukkueemme oli pakkovoiton edessä ja yritti välttää virheitä. Ja kun virheitä yritetään välttää, niitä tulee. Rentous ja iloisuus olivat väistyneet taka-alalle ja Cheyenne Jones piti joukkuetta pystyssä kaksi ensimmäistä erää. Sen jälkeen Jovana Biberdžić tuli peliin mukaan ja otti koko joukkueen mukaansa, totesi LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie tyytyväisenä ottelun jälkeen.

LP-Vampulan parhaat pisteidentekijät olivat Jovana Biberdžić (20/+10), Cheyenne Jones (20/+7), Linnea Kuusela (12/+6) ja Lotta Kukkonen (5/+4).

Oriveden parhaita olivat Ada Aronen (14/+3), Milka Stijepic (11/+5), Jenna Ylivainio (7/+5) ja Jessika Mursula (8/+3).

Vampulan hyökkäysprosentti oli 35, torjuntoja se nappasi kahdeksan ja syötti saman verran ässiä. Syöttövirheitä kertyi 11.

OrPon hyökkäysprosentti oli 28, torjuntoja sille kertyi peräti 15, ässiä neljä ja syöttövirheitä 12.

Oriveden Ponnistus–LP Vampula Huittinen 1–3 (25–21, 23–25, 21–25, 14–25)