DSC_1405.JPG
Maria Naasko nimettiin ottelun Pro liberoksi. Kuva Antti Kaskinen

Iloisella, rennolla pelillä kotiin tuliaisina kolme sarjapistettä

24.1.2024

LP-Vampulan kevätkauden ensimmäisessä vieraspelissä joukkue näytti parasta osaamistaan Hämeenlinnassa. Kotijoukkue Lentopallokerho kaatui erin 0–3 (21–25, 15–25, 16–25). Kotiin tuomisina LP-Vampulalla on tärkeät kolme sarjapistettä ja sijoituksen säilyttäminen liigassa viidentenä. Hämeenlinnan Lentopallokerho pysyi tässä ”kuuden pisteen ottelussa” Vampulan takana kuudentena.

Ottelun alussa Hämeenlinna oli kuskina alusta lähtien ja vei ensimmäistä erää jo 9–3, mutta Vampula alkoi kuroa eroa umpeen piste pisteeltä ja erä oli tasan tilanteessa 17–17. Sen jälkeen osat vaihtuivat ja Vampula vei erän.

Toinen ja kolmas erä sujuivat alusta lähtien Vampulan tahdissa eikä kotijoukkue saanut juonesta kiinni.  Hämeenlinnan hyökkäysprosentti oli 26 Vampulan 39 vastaan.

LP-Vampulan pelaaminen oli rentoa ja koko joukkue puhalsi samaan hiileen.

–Tämä oli meiltä vakuuttava voitto. Jokainen pelaaja näytti osaamistaan ja olimme kentällä joukkueena. Juuri tätä tunnetta olen kaivannut enemmän otteluihimme. Oma pelaamiseni ei ollut tänään parhaalla tasolla, mutta kykenin auttamaan joukkuetta syöttö- ja torjuntapelaamisessa, sanoi LP-Vampulan parhaana palkittu Cheyenne Jones. Hän tehtaili tänään 16/+9 pistettä. Kolme pistettä syntyi ässäsyötöillä.

Ottelun onnistujia olivat myös passari Lotta Kukkonen, joka pyöritti peliä erinomaisesti ja teki viisi pistettä. Linnea Kuuselan pistesaldo oli 10/+7 ja Kate Brennanin pelisuoritus oli lähes virheetön12/+11.

LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie oli syystäkin tyytyväinen illan peliin.
–Nyt joukkueemme pelasi sitä omaa rentoa, iloista peliä, jossa kaikki pelasivat yhteen. Nyt pääsimme siihen omaan, hyvään peliin takaisin, sanoi Talvitie.

Ottelun proliberona palkittiin LP-Vampulan Maria Naasko.

LP-Vampulan seuraava koitos on edessä jo heti perjantaina, jolloin Tahto Areenalle saapuu LP Viesti Salosta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–LP-Vampula Huittinen 0–3 (21–25, 15–25, 16–25)

Koti: Klimovich 6/+6, Marmen 11/+4, Alatalo 6/+2

Vieras: Jones 16/+9, Brennan 12/+11, Kuusela 10/+7

Hämeenlinna: ässäsyötöt 5, syöttövirheet 6, hyökkäys% 26, torjunnat 7

LP-Vampula: ässäsyötöt 9, syöttövirheet 5, hyökkäys% 39, torjunnat 10