Cheyenne Jones oli jälleen Vampulan paras pelaaja. Kuva Antti Kaskinen

Unelma-alku päättyi pettymykseen, saaliina sentään yksi sarjapiste

13.1.2024

LP-Vampula Huittinen sai erinomaisen alun lauantai-illan kotiottelussa LP Kangasalaa vastaan. Kaksi ensimmäistä erää mentiin täysin Vampulan tahdissa, mutta pitkän erätauon jälkeen kaikki muuttui ja Kangasala vei viisieräisen ottelun loput erät. Vampulalle jäi yksi sarjapiste erin 2–3 (25–19, 25–17, 20–25, 17–25, 12–15).

LP-Vampulan peli-ilme oli kahdessa ensimmäisessä erässä erinomainen. Ja peli kulki hyvin, kun joukkue sai onnistumisia. Kangasalan vastaanotto ontui ja Vampula käytti tilaisuutensa.

Kuten niin monessa ottelussa, pitkä erätauko voi olla turmiollinen. Niin tänäänkin kotijoukkueelle.

–Viime viikolla puhuimme kevätkaudesta ja siitä mitä haluamme olla. Tämä oli ensimmäinen peli sen jälkeen, kun puheita aletaan kääntää teoiksi. Kahdessa ensimmäisessä erässä sitä ei meidän puolelta tapahtunut ollenkaan. Oli erittäin huonoa pelaamista. Mikään osa-alue ei toiminut. Torjuntoja saatiin hyvä määrä kahteen ensimmäiseen erään, joka oli ainoa positiivinen asia. Pitkällä erätauolla muisteltiin uudestaan, miksi itse kukin tätä tekee ja millainen joukkue haluamme olla. Siitä annoin ison kiitoksen tytöille. Tämä oli kuin kaksi eri peliä, kiteytti LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen pelin kulkua.

–Tosin Vampula ei meille antanut hirveästi saumaa kahdessa ensimmäisessä erässä. Totta kai teimme vähän muutoksiakin pitkällä erätauolla, mutta enemmän muutos tapahtui siellä henkisellä puolella, sanoi Keränen.

Kolmannessa erässä Kangasala tuli peliin ihan eri otteella ja vei erän selvästi nimiinsä. Neljännessä erässä Vampulalla oli omat hyvät hetkensä, samoin viidennessä, mutta Kangasala oli niissäkin vahvempi.

–Meillä oli sinänsä hyvä kehityskaari pelissä, mutta olisihan se ollut ihan mukava aloittaa heti hyvällä pelillä. Kaksi ekaa erää oli hirveetä lentopalloa meidän puolelta, se jäi harmittamaan, mutta voitto on kuitenkin voitto. Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä ei mikään osa-alue toiminut ja peruskommunikaatio, kentällä olo ja asenne, näissä kaikissa oli vaikeuksia. Me emme olleet valmiita pelin alkuun, sanoi Kangasalan parhaana palkittu Neea-Maria Joki.

–Kaikesta huolimatta peli oli hyvä, jokainen erä oli tiukka, vaikka loppu olikin sydäntä särkevää. Me todella halusimme voittaa tämän pelin. Vaikka hävisimme kolme viimeistä erää, me kuitenkin näytimme, että osaamme pelata korkealla tasolla. Voimme kuitenkin olla ylpeitä, ja ottaa tästä oppia. Pistekin oli tärkeää voittaa, sanoi Vampulan parhaana palkittu Cheyenne Jones ottelun jälkeen.

–Olen onnellinen ja toisaalta taas en ole. Me johdimme jo 2–0 ja meillä oli ottelu käsissämme, mutta pitkän erätauon jälkeen Kangasala teki muutoksia ja ryhtyi pelaamaan paremmin. Olen kuitenkin ylpeä joukkueestani. Osoitimme, että osaamme pelata korkealla tasolla. Vaikka Kangasalalla ei ollut kaikki pelaajia rosterissa, heillä on kuitenkin laadukkaita vaihtopelaajia. Pelasimme kuitenkin paremmin kuin alkukaudesta ja se oli katsottavaa lentopalloa, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

LP-Vampulan kantava voima oli jälleen yleispelaaja Cheyenne Jones. Hän takoi pisteitä reilusti yli yhden erän verran, 30/+20. Muut pisteidentekijät Vampulalla olivat Kate Brennan 10/+8 ja Linnea Kuusela 19/+13. Jovana Biberdžićilla ei ollut paras pelipäivä, sillä hän jäi pisteissä pahasti miinukselle 5/-9. Niinpä Stefan Paunovic otti hänet vaihtoon kahdessa viimeisessä erässä ja hänen tilalleen kentälle tuli Aliisa Mansikka-aho, muta hänenkin pistelsadonsa jäi pakkasen puolelle 1/-5.

LP-Vampula Huittinen–LP Kangasala 12–3 (25–19, 25–17, 20–25, 17–25, 12–15)

Koti: Jones 30/+20, Brennan 10/+8, Kuusela 19/+13

Vieras: Joki 18/+12, Rekola 17/+16, Pyhäjärvi 16/+6