• Kiviniitty
LP-Vampula onnistui aika ajoin antamaan Kuusamon Pölkylle kunnon vastusta. Kuva Antti Kaskinen

Liigakärki odotetun kova Huittisissa

7.1.2024

LP-Vampulan kevätkausi alkoi kovimman mahdollisen vastustajan kanssa. Tahto Areenalla sunnuntaina Pölkky Kuusamo teki sen mitä tahtoikin, eli vei puhtaan 0–3 (17–25, 21–25, 19–25) voiton LP-Vampulasta ja samalla paikan Suomen cupin lopputurnaukseen.

Pölkky johti ottelua joka erässä selvästi, mutta Vampula pystyi kuromaan sen etumatkaa. Ensimmäisessä erässä Vampula oli vailla mahdollisuuksia, toisessa erässä vieraiden etumatka oli pahimmillaan kuusi pistettä. Vampula pääsi kolmen pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi vieraat eivät kotijoukkuetta päästäneet. Kolmannessa erässä Vampula oli jo Pölkyn kannoilla tilanteessa 5–6, mutta sitten Pölkky meni menojaan.

Pölkyn parhaana palkittu yleispelaaja Carlyle Nusbaum oli joukkueensa tehokkain pelaaja 19/+9 lukemilla. Uskomattoman ponnistusvoimansa ansiosta hän pystyy takomaan palloja kenttään niin, että vastustaja on vailla mahdollisuuksia. Keskipelaaja Amiya Jones, tehot 14/+11, torjui ja hyökkäsi erinomaisesti. Yleispelaaja Madeline Palmer oli Vampulan syöttöjen kohteena, mutta jaksoi myös hyökätä hyvin. Hänen tehonsa olivat 12/+7.

Pölkyn uusin vahvistus, yleispelaaja Makenzie Harris ja joulukuun kuukauden tekijäksi liigassa valittu Cortney VanLiew eivät käyneet lainkaan kentällä.

LP-Vampulan paras pelaaja oli jälleen yleispelaaja Cheyenne Jones. Hän takoi tehot 18/+15. Keskipelaaja Kate Brennanin tehot olivat 6/+5 ja yleispelaaja Linnea Kuuselan 6/+3. Kuusela pelasi hyvin ja teki järkeviä ratkaisuja.

–Olen ylpeä joukkueestani. Meillä oli tässä huonompi peli alla, mutta nyt keskityimme otteluun paremmin, sanoi Carlyle Nusbaum.

Hänet on palkittu tällä kaudella jo monessa ottelussa joukkueensa parhaana pelaajana. Hän myöntää olevansa itselleen ankara. Hän haluaa hioa hyökkäyksiään ja syöttöjään paremmiksi. Hän iloitsee siitä, että on mukana hyvässä joukkueessa.

Cheyenne Jones myönsi, että tänään LP-Vampula pelasi todella hyvää joukkuetta vastaan.

–Pölkky oli meitä joka osa-alueella parempi.  Joulutauko teki hyvää ja tulemme nyt tähän kevätkauteen energisimpinä. Ensimmäinen ottelu on tietysti kova ja olisimme voineet pelata paremmin. Meillä ei kuitenkaan ole mitään hävettävää, sillä pelasimme joukkueena hyvin, sanoi Cheyenne Jones.

–Tämä oli meiltä hyvä ottelu. Saavutimme tämän kauden yhden tavoitteen eli pääsyn Suomen cupin finaaleihin. Pääsimme ottelussa omaan rytmiimme, mitä meillä ei ollut Hämeenlinnaa vastaan keskiviikkona. Tässä ottelussa olimme keskittyneempiä. Tämä oli meiltä yksi parhaista peleistä, sanoi Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

–Tämä oli meille kova ottelu heti joulutauon jälkeen, kun pelasimme liigan parasta joukkuetta vastaan. Me emme kuitenkaan pelanneet kovin hyvin, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

–Nyt unohdamme tämän ja huomenna aloitamme valmistautumisen ensi lauantain kotipeliin LP Kangasalaa vastaan. Vastassa on jälleen kova joukkue ja jos haluamme voittaa, meidän on pelattava paremmin kuin tänään, sanoi Paunovic.

LP-Vampula Huittinen–Pölkky Kuusamo 0–3 (17–25, 21–25, 19–25)

Koti: Jones 18/+15, Brennan 6/+5, Kuusela 6/+3

Vieras: Nusbaum 19/+9, Jones 14/+11, Palmer 12/+7