Lotta Kukkonen (11) oli LP-Vampulan illan paras pelaaja. Kuva Antti Kaskinen

Tasaväkisestä puurtamisesta LiigaPloki veti pidemmän korren

16.12.2023

LiigaPloki on ollut LP-Vampulalle hankala vastustaja kotipeleissä, niin tänäänkin. Joukkueet taistelivat pisteistä pitkän kaavan mukaan, ja lopulta kaksi pistettä matkasi Pihtiputaalle ja yksi jäi Huittisiin erin 2–3 (22–25, 25–20, 21–25, 25–19, 13–15).

LiigaPloki tuli Huittisiin varsin pienellä pelikuntoisella joukkueella, sillä vaihtopenkillä oli vain kaksi pelaajaa sen jälkeen, kun joukkueen hakkuri Duska Kenjalo loukkaantui heti ensimmäisen erän alussa. LP–Vampulan ykkössarjajoukkueessakin pelannut hakkuri Iida Mikkonen tuli Kenjalon tilalle ja paikkasi hyvin Kenjalon paikan.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, mutta se kääntyi lopulta Plokille. Erässä nähtiin pitkiä palloralleja, joista näki, että tarjolla olleet pisteet kiinnostivat kumpaakin joukkuetta. Toinen erä kääntyi Vampulalle vasta, kun taisteltiin loppupisteistä.

Kolmas erä oli taas Plokin ja neljännen vei kotijoukkue. Vampulan joukkueen peliesitys oli aaltoilevaa ja päävalmentaja Stefan Paunovic teki useampia vaihtoja, jotka nostivat joukkuetta jälleen peliin mukaan. Viides erä ratkesi niukimmalla mahdollisella tavalla ja Ploki vei sen kahden pisteen erolla.

Kummankin joukkueen liberot, Plokin Emilia Joensalo ja suurimman pelivastuun Vampulasta kantanut Henna Minkkinen tekivät molemmat uskomattomia pelastuksia ja kaivoivat haastaviakin palloja ylös. Ottelun parhaaksi liberoksi valittiin Emilia Joensalo.

LP-Vampula muisti ottelun alussa kahta pelaajaa. Yleispelaaja Jovana Biberdžić sai kunniakirjat valinnoistaan liigan lokakuun ja marraskuun tähdistöön. Passari Lotta Kukkosella oli ennen illan ottelun alkua koossa sata liigapeliä.

LP-Vampulalle kertyi ottelussa 13 torjuntaa, joista Cheyenne Jones napsi kuusi, Kate Brennan kolme, Jovana Biberdžić kaksi ja yhden Lotta Kukkonen ja Ada Vikstedt. Biberdžić oli kentältä pois vaisun alun jälkeen pari erää, mutta palasi jälleen viidenteen erään. Syöttövirheitä joukkueelle kertyi 11 ja ässiä viisi.

LiigaPlokille syöttövirheitä kertyi 15 ja ässiä seitsemän. Torjuntoja joukkueelle kertyi kahdeksan, joista kolme torjuntaa nappasivat yleispelaaja Emma Ellis ja passari Anna Mebus.

LiigaPlokin parhaana pelaajana palkittu Oona Rasinperä oli kahteen sarjapisteeseen tyytyväinen.

–Teimme joukkueena ihan älyttömän hyvää työtä. Taistelimme joka pallosta, vaikka torjunta ei ollut ihan niin hyvää mitä olisimme toivoneet. Puolustuksella saimme sen kuitenkin hyvin korvattua, sanoi Rasinperä.

Joukkueen valmentajavaihdoksesta hän totesi, että Hakan Can Turan on saanut jokaisesta pelaajasta todella paljon irti.

–Olemme nyt ihan eri joukkue kuin kauden alussa, sanoi Oona Rasinperä.

–En koe, että voimme olla tähän peliin tyytyväisiä, sanoi LP-Vampulan ottelun paras pelaaja Lotta Kukkonen.

–Lähdimme hakemaan voittoa, mutta meillä on näissä viimeisissä tappiollisissa peleissä samanlaista ailahtelua kuin nytkin. Teemme virheitä liikaa ja väärissä paikoissa. Teimme tässä ottelussa enemmän pisteitä kuin vastustaja, mutta meidän pitäisi saada niitä erien loppuun. Meillä on vielä edessä yksi ottelu ennen joulutaukoa JymyVolleyta vastaan Nurmossa. Siitä olisi tärkeää saada pisteitä, jotta voisimme lähteä tauolle voittojen tieltä, mutta se ei tule olemaan helppoa.

–Joukkueessa on ollut tosi positiiviset fiilikset ja meillä on ollut hyvää tekemistä. Hyvänä päivänä me voimme voittaa kenet vaan, huonona hävitä kenelle vaan. Me tarvitsemme lisää tasaisuutta meidän suorittamiseen. Me olemme ehkä hävinneet puolet pelaamistamme otteluista, toivottavasti kevätkaudella saadaan tilanne käännettyä, summasi Lotta Kukkonen syyskautta.

–Pelasimme aivan uskomatonta joukkuetta vastaan, joten olen onnellinen, sillä tämä voitto on meille todella tärkeä, sanoi LiigaPlokin päävalmentaja Hakan Can Turan.

LiigaPlokin sairaslistalla on useampia pelaajia ja joukkoon liittyi Duska Kenjalo.

–Olen ylpeä joukkueestani ja he pelasivat hyvin. Tämä oli neljäs otteluni päävalmentaja ja minulla on tästä paineita, mutta pelaajat ovat auttaneet minua paljon. Jokainen valmentaja haaveilee päävalmentajan paikasta, mutta tämä tuli minulle yllätyksenä. Haluan saada lisää kokemusta ja olen täällä oppimassa, sanoi Hakan Can Turan.

Stefan Paunovic ei ollut tyytyväinen otteluun. Se oli kuin uusinta aiemmasta viisieräisestä pelistä.

–Teimme liikaa virheitä, vaikka pelasimmekin hyvin. Plokilla oli vaikeuksia joukkueensa pelaajien loukkaantumisten vuoksi, mutta he taistelivat joka erän loppuun asti. Heitä vastaan oli vaikeaa pelata. Yritämme toipua tästä ja suunnata katseet seuraavaan peliin.

Paunovic toteaa, että kausi alkoi joukkueelta hyvin, mutta hän ei ole koskaan tyytyväinen.

–Aina voi pelata paremmin. Toivon, että olemme kevätkaudella parempia kuin nyt, sanoi Paunovic.

LP-Vampula pelaa syyskauden viimeisen ottelunsa keskiviikkona 20. joulukuuta Nurmossa JymyVolleyta vastaan. Seuraava kotiottelu on 7. tammikuuta Pölkky Kuusamoa vastaan ja ottelun voittaja pääsee myös Suomen Cupin Final Four-turnaukseen.