• Huittisten Kaupunki
  • Lautturi
  • Kesport
  • Mäkitalon farmi
Ottelun alku oli uskomaton ja koko joukkueella oli todella aihetta iloon. Kuva Antti Kaskinen

Unelma-alku päättyi isoon pettymykseen

2.12.2023

LP-Vampulan lauantai-illan kotipeli LP Viestiä vastaan sai käsittämättömän alun. Vampula vei ensimmäisen erän pistein 25–8, mutta siihen se riemu sitten loppui. Viesti vei seuraavat kolme erää ja myös kaikki tarjolla olleet sarjapisteen erin 1–3 (25–8, 23–25, 22–25, 16–25).

Ensimmäisen erän kulkua ei voinut kuin ihmetellä. Vampula tuli erään hyvällä energialla ja onnistui paikasta kuin paikasta. Niin puolustus- kuin hyökkäyspeli oli tarkkaa ja hyvää. Viestillä takkusi syöttöpeli ja joukkue oli altavastaajana koko ajan.

Toisessa erässä Viesti kokosi rivinsä ja siirtyi tasaisessa erässä ja ensimmäisen kerran koko ottelussa tilanteessa 18–19 johtoon. Pisteistä taisteltiin tasaisesti aina loppumetreille asti, mutta Viesti vei ne ratkaisevat viimeiset kaksi pistettä.

Kolmannessa erässä Viesti heilutti tahtipuikkoa alusta asti ja Vampula yritti pyristellä vielä 16–16 tilanteessa, mutta erä valui väkisinkin vieraille.

Neljännessä erässä Vampulan ensimmäisen erän vahva ote oli enää muisto vain ja pelaajien itseluottamus tuntui yhden toisensa jälkeen murenevan. Jos Viestillä ei ensimmäisessä erässä sujunut mikään ja Vampulalta kaikki, osat olivat nyt toisin päin. Loppuluvuiksi Vampula sai sentään kaunisteltua 16–25.

Mitä oikein tapahtui?

–Tulimme hyvin peliin ja halusimme näyttää mitä osaamme. Ensimmäisessä erässä pelasimme kauden parhaan erän. Pelasimme hyvin joukkueena. Toisessa ja kolmannessa erässä pelaaminen tasoittui ja neljäs erä oli heikompi, sanoi LP-Vampulan parhaana palkittu Cheyenne Jones.

Jotta vastaavaan ei sorruta, Jonesin mielestä joukkueen pitää säilyttää se palo, joka oli ensimmäisessä erässä, koko ottelun ajan. Se katosi jo toisessa ja kolmannessa erässä ja lopullisesti se sammui neljännessä erässä.

LP Viestin parhaana palkittu Daria Butkevych oli luonnollisesti iloinen voitosta, mutta ensimmäinen erä ei sujunut lainkaan joukkueen suunnitelmien mukaan.

–Saimme toisessa erässä omasta pelitavastamme kiinni ja sen jälkeen ottelu alkoi meiltä sujua, sanoi Butkevych.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen sanoi, että Viestille ei ollut taktinen juttu hävitä ensimmäistä erää näin suurinumeroisesti.

–Vampula pelasi erittäin hyvin, varsinkin puolustuspelin. Me tapoimme ensimmäisessä yhden vastapallon, hyökkäämällä emme ainoatakaan. Ensimmäisessä erässä hyökkäysprosenttimme oli kolme. En muista ikinä nähneeni meillä eikä vastustajillakaan sellaista hyökkäysprosenttia. Teimme vain yhden hyökkäysvirheen, eikä yhtään vastaanottovirhettä ja kuitenkin hävisimme erän 8–25. Me olimme tehottomia tai Vampula teki meistä tehottomia. Vampula vaimensi meidän lyöntejä ja pääsi hyvin hyökkäämään jatkopallot ja he löivät hyvin pallot kenttään. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia eikä vaihtojakaan ollut järkevää tehdä, sanoi Lemminkäinen.

–Sen jälkeen torjuntapelimme parani selvästi, 13 torjuntaa kolmeen viimeiseen erään. Se ratkaisi ottelun ja hyökkäsimme yli 40 prosentin teholla. Nea Luntamo alkoi saada torjuntaa hajalle ja Daria Butkevych oli kahdessa viimeisessä erässä täysin pitelemätön. Iina-Reeta Kaikkonen toi selvästi hyökkäysvoimaa nelospaikalle, ja teki vähän virheitä. Clemence Garcia alkoi keskeltä myös tappaa palloja paremmin kuin alkupelissä. Liberona pelannut Anna Syrjälä oli todella kovassa pommituksessa, mutta kesti sen aika hyvin, sanoi Lemminkäinen.

–Oli kova peli tänään. Emme saaneet riittävästi aikaa palautua keskiviikon ottelusta. Käytimme paljon energiaa ensimmäisessä erässä ja toisessa erässä emme saaneet palloja kuolemaan kenttään. Onnittelen Viestiä voitosta ja ryhdymme valmistautumaan seuraavaan otteluun, jonka pelaamme ensi lauantaina Oriveden Ponnistusta vastaan, totesi LP-Vampulan valmentaja Stefan Paunovic.

LP-Vampulan Kate Brennan kirjasi nimiinsä joukkueen kaikki kolme torjuntaa. Ässässyöttöjä kertyi kolme, joista yksi Brennanille ja kaksi Jonesille. Joukkueen hyökkäysprosentti oli 41.

Viestille ässiä kertyi neljä, ja torjuntoja 13. Joukkueen hyökkäysprosentti oli 33.

LP-Vampula Huittinen–LP Viesti 1–3 (25–8, 23–25, 22–25, 16–25)

Koti: Kuusela 10/+5, Jones 20/+9, Brennan 13/+7

Vieras: Butkevych 21/+17, Garcia 12/+11, Kaikkonen 11/+6