OP-Pohjois-Savo palkitsi ottelun parhaina Puijosta Aniah Palmerin ja LP-Vampulasta Lotta Kukkosen. Kuva Timo Talvitie

Puijo Wolley joutui nöyrtymään kotonaan LP-Vampulalle

19.11.2023

Viime kauden puolivälierävastustajan eli Puijo Wolleyn kohtaaminen ensi kertaa tällä kaudella toi LP-Vampulalle kolme sarjapistettä sunnuntaina Kuopiosta.

LP-Vampula oli niskan päällä lähes koko ajan lukuun ottamatta kolmatta erää, jonka Puijo vei. Eräluvuin 1–3 (20–25, 20–25, 265–24, 19–25) Vampula nappasi voiton ja nousi sarjataulukossa neljänneksi Hämeenlinnan ja Puijon ohi. Sarjapisteitä Vampulalla on kasassa 16.

Vampula sai ottelussa unelma-alun, kun se vei erää jo 3–12. Puijo pääsi uuden hakkurinsa Aniah Palmerin ansiosta peliin kiinni, mutta Vampulan etumatka oli sen verran vahva, että se riitti erän loppuun asti.

Toinen erä oli toistoa ensimmäisestä, mutta Puijo tuli tasoihin tilanteessa 10–10. Hetken verran joukkueet kulkivat tasatahtia, mutta tilanteessa 13–15 Jovana Biberdžićin torjunnalla Vampulanappasi taas etumatkaa, joka piti loppuun asti.

Kolmannen erän Puijo aloitti vahvemmin, ja oli hienoisessa johdossa, mutta Vampula ei päästänyt Puijoa karkuun. Erässä mentiin jatkopalloille. Puijo vei erän pistein 26–24.

Neljännen erän alku oli tasaista, ja erän puolivälissä tilanne oli 13–13. Sen jälkeen Vampula nappasi piikkipaikan eikä siitä luovuttanut.

Ruudun selostajat hehkuttivat Vampulan peliä. Se oli heidän mielestään valmiimpaa ja joukkue sekä puolusti että hyökkäsi hyvin. Joukkue varmisti selostajien mielestä ahnaasti ja oli Puijoa joka osa-alueella edellä. Tähän mielipiteeseen yhtyi kentän laidalla ottelua seurannut LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

–Joukkueemme peli oli organisoidumpaa ja valmiimpaa kuin Puijon. Kotiläksyt oli tehty hyvin. Nämä olivat meille todella tärkeät pisteet ja pääsimme nyt ohittamaan sarjataulukossa Puijon. Tämä teki hyvää torstain kotipeliä ajatellen Hämeenlinnaa vastaan, sanoi Talvitie.

–Onnistuimme hyökkäyksessä ja vastaanotossa. Tämä oli kaiken kaikkiaan kova peli meiltä, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen totesi, että ottelu oli heille alusta asti tuskaista.

–Ensimmäisessä erässä teimme jopa seitsemän syöttövirhettä. Loppua koti saimme juonesta kiinni, mutta neljännessä erässä Vampula onnistui hyökkäämään ja puolustamaan voiton itselleen. Ei tämä ihan sysimusta päivä ollut, mutta paljon meillä on parannettavaa, sanoi Pekka Seppänen.

Vampulan voiton takuunaisina olivat Jovana Biberdžić, joka paransi esityksiään loppua kohti. Hän keräsi ottelussa 21/+5 pistettä. Kate Brennanin pistesaldo oli 13/+9 ja Cheyenne Jonesin 20/+11.

Ottelun parhaana LP-Vampulasta palkittiin passari Lotta Kukkonen, joka kehui vastaanottajia. He poimivat palloja hyvin ja niistä oli hyvä antaa passeja hyökättäviksi.

LP-Vampulalla on seuraava kotipeli torstaina 23.11 Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Ottelu alkaa Tahto Areenalla kello 18.30.

Puijo Wolley–LP-Vampula Huittinen 1–3

20–25, 20–25, 265–24, 19–25

Koti: Palmer 19/+14, Autere 9/+5, Kastarinen 6/+4

Vieras: Jones 20/+11, Biberdžić 21/+5, Brennan 13/+9