LP-Vampula taisteli jokaisesta pallosta. Kuva Antti Kaskinen

Se oli revanssi!

4.11.2023

LP-Vampula Huittinen uhkui taistelutahtoa kohdatessa kotonaan lauantaina Arctic Volleyn.  Joukkueiden edellinen kohtaaminen Rovaniemellä oli Vampulalle katkeraa kalkkia, olivat osat nyt toisin päin. Vaikka vieraat saivat yhden erän ja rimpuilivat kolmannessa jo tasapisteissä, Vampula otti sen mitä halusi, kolme sarjapistettä. Ottelu päättyi Vampulalle 3–1 (25–16, 20-25, 25-23, 25–7).

Ottelu alkoi Vampulan kannalta erinomaisissa merkeissä. Joukkue puolusti ja hyökkäsi hyvin ja syötötkin napsahtivat hyvin ruutuun. Toisessa erässä Arctic Volley näytti vaarallisuutensa. Joukkue johti erää alusta lähtien eikä näyttänyt hiukkaakaan väsymisen merkkejä. Olihan se kohdannut perjantaina Salossa Viestin ja hävinnyt siellä 3–1. Jopa kahdessa erässä Salossa mentiin jatkopalloille.

Kolmas erä oli tasaisin ja Vampula vei sitä jo viiden pisteen johdolla, tuli ArVo rinnalle tilanteessa 23–23. Siihen ArVon kiri loppui ja Vampula nappasi ne tarvittavat kaksi pistettä.

Neljännessä erässä ArVon kone yski pahasti. Vampula oli jo 11 pisteen johdossa tilanteessa 13–2 ja ero kasvoi aina mentäessä eteenpäin. Nyt Vampulalta onnistui kaikki, ArVolta ei mikään. Loppujen lopuksi erä päättyi murskalukemiin 25–7.

Kotijoukkue oli syystäkin iloinen saamastaan revanssista ja kolmesta sarjapisteestä. Se nousi jälleen neljänneksi 13 sarjapisteellään. Edellä ovat LP Viesti, Hämeenlinna ja Lp Kangasala. Takana ovat Puijo ja Pölkky Kuusamo. Jälkimmäisellä on pelattuna vasta kolme sarjapeliä, jotka se on kaikki voittanut puhtaasti. Vampula on urakoinut jo kahdeksassa ottelussa.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin yleispelaaja Jovana Biberdžić, ja ottelun aluksi hänet kukitettiin jo valinnasta liigan lokakuun tähdistöön.

–Teimme kaikki kovasti töitä, niin pelaajat kuin valmennuskin. Olen ylpeä koko joukkueesta kun näytimme, mitä osaamme. Meillä oli heikkoja hetkiä, mutta nousimme niistä, sanoi Jovana Biberdžić.

Arctic Volleyn keskipelaajaksi kauden alussa siirtynyt ex-vampulalainen Jenni Jantunen palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Hän ei myöntänyt, että joukkueelta olisi loppunut bensa viimeisessä erässä.

–Kyllä tähän lähdettiin ihan yhtä kovalla sykkeellä kuin Salo-peliinkin. Saimme hyvin palauduttua, vaikka vähän lyhyt aika sitä varten olikin, sanoi Jenni Jantunen.

–Ei näyttänyt siltä, että meillä olisi ollut bensa edes vähissä. Siitä pitää olla tosi iloinen, että pystymme pelaamaan kaksi peliä peräkkäin niin, että ei olla liian väsyneitä. Kolmannessa erässä päästimme kaverin liian pitkälle karkumatkalle emmekä olleet ihan valmiita. Neljännessä erässä kaveri pelasi paremmin. Joka erässä oli juttuja, joita olisimme voineet tehdä karvan verran paremmin. Se harmittaa, sanoi Arctic Volleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic myönsi, että ottelu oli melkoista vuoristorataa.

–Olemme koko viikon valmistautuneet tähän peliin. Me saimme revanssin edellisen kohtaamisen tappiosta. Tiedämme että  ArVon joukkueessa on kovuutta ja laatua eivätkä he anna helpolla periksi. Pelasimme tänään hyvin.

Paunovic teki ottelussa vaihtoja ja kolmannen erän lopussa yleispelaajaksi tuli Aliisa Mansikka-aho.

–Jokainen pelaaja joukkueessamme on tärkeä. En halua nostaa yhtään pelaajaa muita tärkeämmäksi. Kaikkien osaamista tarvitaan, sanoi Stefan Paunovic.

LP-Vampulalla on edessä nyt kahden viikon tauko, sillä seuraava ottelu on 19. marraskuuta Kuopiossa Puijo Volleyta vastaan.

LP-VAMPULA HUITTINEN – ARCTIC VOLLEY 3–1

Kotijoukkue: Biberdžić 22/+16, Jones 25/+18, Brennan 12/+7