Linnea Kuusela oli LP-Vampulan palkittu pelaaja Kangasalaa vastaan. Kuva Antti Kaskinen

Kangasala jälleen liian kova pala LP-Vampulalle

28.10.2023

LP Kangasala ja LP-Vampula Huittinen olivat vastakkain tällä kaudella ensimmäisen kerran Kangasalan kotihallissa Pitkäjärven koululla. Liigan lauantai-illan ainoassa naisten ottelussa Kangasala oli kuitenkin niin vahva kuin liigakärjeltä sopii odottaa. Kaikki kolme pistettä jäivät kotijoukkueelle erin 3–0 (25-20, 25–17, 25–21).

Ensimmäisen erän alku antoi odottaa tasaista ottelua aina kymmeneen pisteeseen asti. Silloin Kangasala nappasi muutaman pisteen johtoaseman, eikä siitä luovuttanut. Erä Kangasalalle 25–20.

Toisessa erässä Kangasala karkasi neljän pisteen johtoon jo tilanteessa 10–6 ja teki jo kahdeksan pisteen kaulan tilanteessa 18–10. Sen jälkeen Vampula koitti vaihtojen avulla sinnitellä erässä mukana, mutta Kangasala meni menojaan.

Kolmannen erän alku oli murheellinen. Kangasala karkasi Neea-Maria Joen syöttövuorolla jo 7–0 johtoon. Hän syötti jopa kolme ässää. Vampulan peli ei kulkenut millään sektorilla. Vihdoin Linnea Kuusela sai syöttöputken poikki ja Vampula kuroi toivottomalta tuntuvaa etumatkaa jo kahden pisteen päähän. Kangasala karkasi kuitenkin ottelun loppumetreillä jälleen kahdeksan pisteen johtoon, mutta erän ratkaisu vaati jopa neljännen eräpallon ennen kuin erä päättyi pistein 25–21.

Kangasalan peliä johtivat näyttävästi ex-vampulalainen hakkuri Iina Andrikopoulou ja yleispelaaja/hakkuri Neea-Maria Joki. Andrikopouloun hyökkäysprosentti oli 63 ja Joen 46.Kangasalan parhaana palkittu Joki teki 19/+13 pistettä ja Andrikopoulou 15/+8 pistettä. Yleispelaaja Viivi Pyhäjärven hyökkäysprosentti oli samoin 46 ja hänen pistesaldonsa oli 14/+10. Pyhäjärven viistohyökkäykset olivat myrkkyä Vampulan puolustukselle.

LP-Vampulasta parhaana palkittiin yleispelaaja Linnea Kuusela. Hänen pistesaldonsa oli 9/+7.Yleispelaaja Jovana Biberdžićin pistesaldo oli 12/+4. Hän oli Kangasalan tarkassa vartioinnissa, samoin kuin hakkuri Cheyenne Jones. Hän sai 10/+5 pistettä.

–Ottelun voi voittaa tai ottaa opiksi. Nyt oli opin paikka. Me emme olleet ottelussa sisällä missään vaiheessa, kommentoi toiminnanjohtaja Timo Talvitie LP-Vampulan otteita.

–Hyökkäyspelissä otimme rökäletappion eivätkä syötöt menneet sinne minne piti. Kangasalan ykkönen oli mielestäni Iina Andrikopoulou, joka takoi pisteitä paikasta kuin paikasta. Neea-Maria Joki oli vahva niin syötöissä kuin verkolla.

–Vastaanotoissa pärjäsimme jotenkuten, mutta syyllistyimme liikaa peippeihin ja rulliin, jotka eivät uponneet Kangasalan kenttään. Tällaisella pelillä ei voi pärjätä, sanoi Talvitie.

Vampulan seuraava ottelu on ensi lauantaina elin pyhäinpäivänä 4. marraskuuta, jolloin Tahto Areenalle saapuu Arctic Volley Rovaniemeltä. Ottelu alkaa kello 17.

LP Kangasala–LP-Vampula Huittinen 3–0

25–20, 25–17, 25–21

Koti: Joki 19/+13, Pyhäjärvi 14/+10, Andrikopoulou 15/+8

Vieras: Kuusela 9/+7, Jones 10/+5, Biberdžić 12/+4