LP-Vampulan hakkuri Cheyenne Jones palkittiin Rovaniemellä LP-Vampulan parhaana pelaajana. Kuva Antti Kaskinen

Arctic Volley ei luopunut pisteestäkään

15.10.2023

LP-Vampulan pohjoisen kiertue ei tuonut enää pisteitä Rovaniemeltä, kun paikallinen Arctic Volley oli vieraitaan selvästi vahvempi erin 3–1 (26–24, 22–25, 25–13, 25–16). Vampulan pelaajien otteissa näkyi edellisen illan peli Pihtiputaalla ja matkustaminen Keski-Suomesta Lappiin.

–Pelaajat eivät ole koneita, totesi LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie ottelun jälkeen.

–Elättelin toiveita, että jos olisimme voittaneet myös sen ensimmäisen erän toisen voitetun erän lisäksi, olisimme voineet varmistaa yhden sarjapisteen. Niin ei kuitenkaan käynyt, kun ArVo vei sen ensimmäisen jatkopalloilla nimiinsä. Kolmen erän voittoa en edes uskaltanut ajatella voimia syöneen Ploki-pelin jälkeen. ArVo sai tulla peliin kymmenen päivän huilitauon jälkeen, me vajaan vuorokauden.

Talvitie totesi, ettei pelaajilla ole syytä painaa päätä alas. He tekivät kaikkensa.

–Seuraava peli on kotona lauantaina JymyVolleyta vastaan ja siihen alkaa valmistautuminen jo maanantaina, sanoi Timo Talvitie.

Ensimmäinen erä oli joukkueilta tasaista vääntöä, sillä enimmillään eroa oli joukkueiden välillä kaksi pistettä.

Toinen erä oli samoin tasainen, mutta siinä Vampula pystyi venyttämään eroksi useampaan otteeseen kolmeen pisteeseen. Lopulta erän ratkaisu oli Vampulan käsissä ja se katkaisi erän toisella eräpallolla.

Kolmas ja neljäs erä olivat Arcticin. Vampula ylsi kolmannessa erässä vaivoin 13 pisteeseen eikä päävalmentaja Stefan Paunovicin pyörittämä vaihtoruletti tuonut toivottua tulosta. Neljännessä erässä Vampula sai aikaan kolme pistettä enemmän kuin kolmannessa ennen kuin ArVo ratkaisi ottelun.

Arctic Volley pelasi hyvin. Sen voiton takasi ranskalainen yleispelaaja Lisa Jaunet, joka teki komeat pisteet 27/+22. Joukkueen kanadalainen yleispelaaja Sarah Glynn sai myös Roosa Rautiolta runsaasti passeja ja takoi pisteikseen 17/+9.

Lauantaina Pihtiputaalla komeat pisteet 29/+16 takonut Vampulan yleispelaaja Jovana Biberdžić teki nyt 14/+5 pistettä ja samoin Pihtiputaalla urakoinut hakkuri Cheyenne Jones keräsi nyt saldon 14/+6. Pistetilaston ykkönen oli yleispelaaja Linnea Kuusela, joka sai kiitettävästi passeja ja teki niistä 14/+12 pistettä.

Arctic Volley–LP-Vampula Huittinen 3–1
26–24, 22–25, 25–13, 25–16
Koti: Jaunet 27/+22, Glynn 17/+9, Isokääntä 9/+6

Vieras: Kuusela 14/+12, Jones 14/+6, Biberdžić 14/+5