• Lauttakylän Putkityö
  • RaJu
  • Lauttakylä
  • OP Ala-Satakunta
LP-Vampula keräsi tässä ottelussa peräti 24 torjuntaa. LiigaPlokin Emma Ellisin hyökkäystä torjumassa Jovana Biberdžić (vas.) ja Kate Brennan. Kuva Antti Kaskinen

Kolme pistettä ja jatkopaikka Suomen cupissa saaliina Pihtiputaalta

14.10.2023

LP-Vampulan vieraspelikierros alkoi makeasti Pihtiputaalla. Ottelu LiigaPlokia vastaan oli samalla Suomen cupin ensimmäisen kierroksen ottelu. LP-Vampula nappasi kolme sarjapistettä ja jatkopaikan cupissa. Ottelu päättyi Vampulan voittoon erin 1-3 (35-33, 25-27, 21-25, 18-25)

Ensimmäisen ja toisen erän ratkaisu venyi jatkopalloille. Ensimmäinen erä ratkesi vasta 35 pisteessä Vampulan jäädessä 33 pisteeseen. Mielenkiintoista oli, että Ploki oli eräpallotilanteessa pistein 24-19, mutta Vampula kuroi eron umpeen ja eräpalloja tarvittiin erässä toistakymmentä ennen ratkaisua. Toisessa erässä tilanne oli Plokille 24-20, mutta Vampula vei sen lopulta 25-27.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä oli tasaista puurtamista aina 17 pisteeseen asti, jonka jälkeen Vampula kuroi itselleen muutaman pisteen johtoaseman, eikä siitä hellittänyt. Pisteillä 21-25 Vampula varmisti kauden viidennen sarjapisteensä. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä joukkueen peli rentoutui ja neljännessä erässä joukkue lähinnä valmisteli kahden lisäpisteen kaappaamisen LiigaPlokilta.

-Tämä oli kova peli. Tuskin muistan, koska viimeksi olemme pelanneet näin pitkälle jatkopisteille. Joukkue nousi hienosti vahvasta alakynnestä niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä. Onneksi se toinen erä päättyi eduksemme, sanoo LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

-Joukkueemme peli parani koko ajan ja neljäs erä oli jo rentoa pelaamista ja usko voittoon syttyi. Oli hienoa, että tässä ottelussa sekä torjuttiin että hyökättiin eikä pisteitä pyritty tekemään ainoastaan peipeillä torjunnan taakse. Tällaisesta pelaamisesta yleisökin tykkää, sanoi Talvitie.

LP-Vampulan saaliina oli peräti 24 torjuntaa ja kuusi ässää neljässä erässä. Joukkueen hyökkäysprosentti oli 35 ja vastaanottoprosentti 29. LiigaPloki torjui 15 kertaa syötti kahdeksan ässää. Hyökkäysprosentti kotijoukkueella oi 31 ja vastaanottoprosentti 30.

LP-Vampulasta Jovana Biberdžić torjui neljä kertaa, Ella Aalto kuusi kertaa ja Cheyenne Jones jopa seitsemän kertaa.

Biberdžićin pistesaldo oli 29/+16 ja hänet palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.  Cheyenne Jones keräsi 24/+14 pistettä, Ella Aalto ja Kate Brennan 9/+6 sekä Linnea Kuusela 12/+6.

LP-Vampulan ottelut saavat jatkoa heti huomenna, sillä joukkue lähti ottelun jälkeen Pihtiputaalta kohti Rovaniemeä. Ottelu Arctic Volleyta vastaan alkaa sunnuntaina kello 17.

LiigaPloki–LP-Vampula Huittinen 1–3
35–33, 25–27, 21–25, 18–25
Koti: Kenjalo 17/+8, Ellis 19/+9, Hyttinen 14/+6

Vieras: Biberdžić 29/+16, Jones 24/+14, Kuusela 12/+6