Cheyenne Jones palkittiiin LP-Vampulan parhaana pelaajana. Kuva Antti Kaskinen

Oriveden Ponnistus jätti yhden pisteen Huittisiin

8.10.2023

LP-Vampulan ensimmäinen kotipeli keräsi yli 500 katsojaa seuraamaan, jatkuuko LP-Vampulan hyvä pelivire perjantaisen Viesti-voiton jälkeen Tahto Areenalla, kun sunnuntain ottelussa oli vastassa Oriveden Ponnistus. Tasaisesta väännöstä viiden erän ottelusta OrPo vei kaksi pistettä ja kotijoukkueelle jäi yksi piste. Ottelun lopputulos oli 2–3, erät 23–25, 25–20, 16–25, 25–17 ja 13–15.

Ensimmäinen erä oli alusta asti tasaista puristusta, jossa joukkueet eivät päästäneet toisiaan karkuun. OrPon Teija Vuorenmaa takoi kenttään sen ratkaisevan pisteen.

Toisessa erässä OrPo tarrasi heti vahvan etumatkan ja helpot peipit upposivat kerta toisensa jälkeen Vampulan kenttään. Vampula tasoitti tilanteen, ja johti erää pistein 15–12, mutta OrPo ei antanut periksi, vaan tuli tasoihin tilanteessa 17–17. Vampula meni sen jälkeen menojaan ja vei erän lopulta 25–20.

Kolmas alkoi myös tasaisissa merkeissä, mutta OrPo lisäsi kaasua ja repi ensin viiden pisteen johdon ja jatkoi hyviä otteitaan etenkin laituri Teija Vuorenmaan johdolla. Pahimmillaan OrPon johto oli kymmenen pistettä tilanteessa 12–22. Vampula kaunisteli loppunumeroiksi 16–25.

Neljäs erä oli Vampulan, vaikka siinäkin oltiin tasatilanteessa 10–10. Vampula takoi sen jälkeen kuuden pisteen johtoaseman tilanteessa 17–11 ja lopulta loppuluvuiksi 25–17.

Viidennessä erässä edettiin tasatahtia kummankin joukkueen napsien vuorotellen pisteitä. Lopullisen niitin ottelulle takoi jälleen Teija Vuorenmaa, joka ansaitusti palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Hänen pistesaldonsa oli 22/+15. Laituri Ada Aronen teki samoin 22 pistettä, mutta plussatilasto oli heikompi, +7. OrPon hakkurin, ukrainalaisen Polina Kochetkovan saldo oli16/+8.

Vampulan parhaana palkittiin hakkuri Cheyenne Jones 25/+16 pisteellä. Keskitorjuja Kate Brennanin pisteet olivat 13/+10 ja laituri Jovana Biberdžićin 18/+2.

Ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa OrPon Teija Vuorenmaa myönsi, että oli jännittävää palata entiseen kotisaliin, mutta sanoi silti nauttivansa näistä peleistä. Viime kaudella hän pelasi LP-Vampulassa.

–Meillä on tosi nuori joukkue, mutta koen, että meissä on paljon potentiaalia. Uskon, että tästä vielä hyvää tulee. Alkupelissä minua pommitettiin syötöillä, mutta ne nousivat nyt aika hyvin, sanoi Teija Vuorenmaa.

–Ottelu oli kova ja osoitti myös sen, että tulossa on hieno kausi. Meille tämä ottelu näytti sen, missä meillä on parannettavaa. Töitä on tehtävä paljon. Perjantain ottelussa Viestiä vastaan pelasimme paljon paremmin yhteen joukkueena, sanoi Cheyenne Jones.

Oriveden Ponnistuksen uusi valmentaja, Fabio Menta tarttui tehtäväänsä pikakomennuksella.

–Meillä on nuori, kehittyvä joukkue, töitä on tehtävä joka viikko. Vampulalla on hieno joukkue ja se pelasi perjantaina edellisen ottelun. Meillä oli enemmän aikaa valmistautua tähän otteluun. Ja meillä oli ehkä hieman enemmän onnea matkassa kuin kotijoukkueella. Molemmat tekivät pieniä virheitä, sanoi Fabio Menta.

–Tämä oli meille tiukka ja vaikea ottelu, kun edellinen ottelu oli perjantai-iltana ja tähän oli haasteita latautua. Perjantain ottelu oli meille tunteikas. Tämä oli kuitenkin hyvä ottelu, vaikka joukkue ei näyttänyt kaikkea osaamistaan. Uskon, että tulevissa otteluissa pelaamme paremmin, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

LP-Vampulan seuraava kotiottelu on lauantaina 21. lokakuuta JymyVolleyta vastaan. Ensi viikonloppuna edessä on kaksi vierasottelua, lauantaina 14. lokakuuta LiikaPlokia vastaan Pihtiputaalla ja sunnuntaina Arctic Volleyta vastaan Rovaniemellä.

LP-Vampula Huittinen–Oriveden Ponnistus 2-3
23–25, 25–20, 16–25, 25–17, 13–15
Koti:, Jones 25/+16, Brennan 13/+10, Biberdžić 18/+2
Vieras: Vuorenmaa 22/+15, Aronen 22/+7,Kochetkova 16/+8.