Ottelussa koettiin paljon ilon hetkiä, mutta pisteisiin asti ne eivät kantaneet. Kuva Antti Kaskinen

Kovaa taistelua ei palkittu pisteillä LP-Vampulalle

4.3.2023

LP-Vampulan ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon toinen kohtaaminen tällä viikolla oli kuin eri maailmasta keskiviikon otteluun verrattuna. Kotijoukkue oli paljon vahvempana liikkeellä, mutta hyvää esitystä ei palkittu tuiki tärkeillä sarjapisteillä. Hämeenlinna vei voiton erin 1–3 (25–18, 23–25, 27–29, 19–25).

Ottelun ensimmäinen erä näytti, että kotijoukkue oli koonnut rivinsä ja vei erää koko ajan selvässä johdossa.

Toisen erän alku oli tasainen, mutta Hämeenlinna tempaisi selvän hajuraon kotijoukkueeseen tilanteessa 10–14. Vaikka Vampula kuroi eroa umpeen jo yhden pisteen päähän tilanteessa 18–19, Hämeenlinna kiristi otettaan ja vei erää pistein 20–24. LP-Vampulan kapteenin Kristiana Petrovan syöttövuorolla Vampula ei halunnut vielä katkaista erää ja taisteli vielä kolme pistettä itselleen. Seuraavasta pisteestä käytiin tiukkaa taistoa ja se lopulta kääntyi Hämeenlinnan eduksi.

Kolmas erä alkoi samaan tapaan kuin ensimmäinenkin, sillä laituri Iveta Stanchulovan syöttövuorolla tilanne kääntyi pisteistä 3–3 aina pisteisiin 9–3 asti. Stanchulova syötti tällä vuorolla kaksi ässää. Lopulta Stanchulovan syöttövuoron katkaisi hyökkäyksellään Jenny Mosser.

Vampula johti erää jo 22–14 Kristiana Petrovan kahden ässäsyötön jälkeen.  Hämeenlinna kuroi eron umpeen. Vampulalla oli kuitenkin jo erä katkolla tilanteessa 24–23, mutta vierasjoukkue tuli rinnalle ja ratkaisu venyi jatkopalloille. Lopulta erä kääntyi Hämeenlinnalle 27–29. Vampulan yksi sarjapiste jäi vain yhden pisteen päähän.

Neljännessä erässä Vampulalle alkoi kertyä toivottua enemmän virheitä ja Hämeenlinna nousi ottelussa niskan päälle. Hämeenlinna oli selvässä johdossa koko erän ajan ja vei sen lopulta 19–25. Samalla romuttuivat Vampulan haaveet saada ottelusta sarjapisteitä ja nousta pudotuspeliviivan yläpuolelle.

–Harmittaa ja kaivertaa, että lopputulos oli tämä. Peli oli tosi laadukas molemmilta joukkueilta. Koen, että meillä olisi ollut mahdollisuus ottaa pisteitä, mutta varsinkin se kolmas erä olisi pitänyt meille saada. Harmillisesti erän loput kääntyivät vastustajalle, mutta toisaalta pitää olla iloinen siitä, että saimme nostettua pelimme omalle tasolle siitä viime pelistä, totesi LP-Vampulan ottelun parhaana pelaajana palkittu passari Lotta Kukkonen.

Hän uskoo joukkueeseensa ja siihen, että joukkue pystyy pitämään pelin tason samanlaisena kuin tänään keskiviikkona LP Viestiä vastaan Salossa.

–Kun me haluamme Viestiltä ne kolme pistettä, se vaatii sen, että meidän oman pelin taso pysyy korkeana. Nyt jäi sen verran hampaankoloon, että eiköhän me ne pisteet sieltä saada, sanoi Lotta Kukkonen.

–Hämeenlinna oli meitä parempi oikeilla hetkillä. Meidän on opittava, että erä ei ole loppu 23 pisteessä vaan se on pelattava loppuun. Jos emme tätä opi, me emme ansaitse voittoa. Otteluiden voittaminen on tärkeää eikä se, pelaammeko hyvin vai huonosti pelin. Vain voitot ratkaisevat. Meillä on vielä edessä kova ottelu keskiviikkona Viestiä vastaan. Kaikki joukkueet ovat vahvoja kotona. Vastaanottomme pitää olla kunnossa jos haluamme voittaa Viestin, sanoi LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos.

–Hyvä ottelu. Vampula todella haastoi meitä. Jatkossa minulla ei ole suosikkijoukkuetta pudotuspeleihin, mutta olemme valmiita, oli meitä vastassa mikä joukkue tahansa, sanoi Hämeenlinnan parhaana palkittu yleispelaaja Jenny Mosser.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja Giovanni Torchio kiitteli joukkueensa pelaajia siitä, että he löysivät tarvittavan energian kääntäessään kolmannen erän voitoksi.

–Olemme tyytyväisiä voitosta varsinkin, kun meillä on loukkaantuneina Adeola Owokoniran ja Odette Ndoye. Uskon, että he molemmat ovat pian pelikunnossa. Tiesin, että Vampula pelaa kotonaan vahvemmin kuin keskiviikkona Hämeenlinnassa ja niin kävi, sanoi Torchio.

LP-Vampula Huittinen–Hämeenlinnan Lentopallokerho 1–3 (25–18, 23–25, 27–29, 19–25)

Koti: Kristiana Petrova 24/+12, Iveta Stanchulova 15/+6, Vanessa Jarman 14/+9

Vieras: Jenny Mosser 21/+11, Vera Klimovich 12/+11, Heini Kovanen 11/-2