DSC_5838.JPG
Passari Lotta Kukkonen palkittiin LP-Vampulan parhaana pelaajana ottelussa. Kuva Antti Kaskinen

Onnistumiset ja onnistujat LP-Vampulalta hukassa Hämeenlinna-pelissä

1.3.2023

LP-Vampulan peliote ei parantunut lainkaan lauantain Kangasala-tappion jälkeen, kun joukkue kohtasi vierasottelussa keskiviikkona Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Kerho oli kolmen pisteen verran vahvempi ja vei ottelun 3–0 (25–14, 25–18, 25–19).

Ensimmäisen ja toisen erän alut olivat sangen murheellisia. Kerho johti ensimmäistä erää jo 12–2, kunnes Vampula onnistui saamaan edes muutaman pisteen. Toisessa erässä kerhon johto oli pahimmillaan seitsemän pistettä.

Kolmannessa erässä Vampula oli tovin johdossa, mutta kerho tasoitti jo tilanteessa 4–4. Sen jälkeen kotijoukkue nappasi turvallisen tuntuisen johdon, joka kesti loppuun asti. Sen verran Vampula kiusoitteli lopussa, että ottelu ratkesi kotijoukueelle vasta kuudennella eräpallolla.

Vampulan päävalmentaja Ziga Kos peluutti lähes kaikkia pelaajia, mutta vaihdotkaan eivät tuottaneet toivottua tulosta.

–Tänään ei nähty meiltä peliä oikein ollenkaan. Yksikään pelaaja ei onnistunut henkilökohtaisella tasolla emmekä onnistuneet joukkueena. Omalla esityksellämme teimme jokaisesta Hämeenlinnan pelaajasta hyvän. Onnistuneita suorituksia ei meiltä nähty, sanoi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

–Hämeenlinna murensi vahvoilla erien aluilla Vampulan pelaajien itseluottamuksen, ja sen jälkeen peli oli väkisin puurtamista.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Huittisissa Tahto Areenalla tulevana lauantaina.

–Lauantaina on uusi päivä, meillä kotikenttäetu ja jos pystymme käsittelemään tämän pelin pois päiväjärjestyksestä, meillä on hyvät saumat olemassa. Hämeenlinnalla on hyvä joukkue, joka on voittanut putkeen monta ottelua ja on ollut kotikentällään voittamaton. Jos saamme hyvällä syötöllä horjutettua heidän itseluottamustaan ja aiheuttaisimme heille sen tilastotappion, totesi Talvitie.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin passari Lotta Kukkonen. Laiturit Iveta Stanchulova ja Kristiana Petrova kirjauttivat miinusmerkkisiä saldoja. Stanchulovan pistesaldo oli 4/-2, Petrovan 13/-1 ja hakkuri Teija Vuorenmaan 2/-2. Plussalla olivat vaihdossa hakkuriksi tullut Julia Seikkula pistein 6/+5 ja Vanessa Jarman 5/+2.

Hämeenlinnan parhaana palkitun Helena Elbaekin pistesaldo oli komea 20/+17, Vera Klimovichin 10/+10 ja Jenny Mosserin 13/+10.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–LP Vampula Huittinen 3–0 (25–14, 25–18, 25–19)

Koti: Helena Elbaek 20/+17, Vera Klimovich 10/+10, Jenny Mosser 13/+10

Vieras: Julia Seikkula 6/+5, Kristiana Petrova 13/-1, Vanessa Jarman 5/+2