LP-Vampulasta ottelun parhaana pelaajana palkittiin libero Maria Naasko. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampula oli vailla mahdollisuuksia Kangasalaa vastaan

25.2.2023

LiigaPlokista otetun upean voiton jälkeen LP-Vampula joutui alle vuorokauden päästä LP Kangasalan puristukseen. Pitkäjärven koululla pelatussa ottelussa lauantaina Kangasala vei voiton 3–0, erät 25–15, 25–12, 25–19.

Ensimmäisen erän alussa Vampula oli tovin johdossa, mutta tilanteen 12–11 jälkeen Kangasala meni menojaan ja jyräsi Vampulan. Kangasala johti jo erää 20–11, jonka jälkeen Vampula yritti pyristellä, mutta taipui lopulta kymmenen pisteen tappioon.

Toisessa erässä kyyti oli vielä tuimempaa. LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti jo aikaisessa vaiheessa aikalisät ja pyöritti pelaajarulettia, mutta kumpikaan ei herättänyt joukkuetta tarpeeksi. Erä Kangasalle rumin luvuin 25–12.

Kolmannessa erässä Vampula oli alussa jopa johdossa ja Kangasala nousi piikkipaikalle vasta tilanteessa 9–8. Sen jälkeen tahti olikin taas entisenlaista ja Vampula jäi jalkoihin. Loppua kohti Vampula yritti vielä kiinniottoa, mutta Kangasala vei erän, kolme pistettä ja jätti Vampulan jälleen nuolemaan näppejään.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie totesi, että pelaajilla oli kova kuorma niskassa Pihtiputaan pelin jäljiltä.

–Plokia vastaan pelattu peli oli rankka ja se näkyi pelaajien jäsenissä. Peli oli tukkoista, kun ratkaisupelaajamme olivat täysin jumissa, vaikka parhaansa yrittivät. Tulimme yöllä kotiin ja päivällä oli taas edessä lähtö Kangasalle. Ja pelasihan Kangasala hyvin.

–Meidän pelimme oli helposti luettavaa ja Kangasala torjui vahvasti. Eikä tämä peli ollut meidän ykköskohteemme pistemetsästyksessä. Viidestä viimeisestä ottelustamme olemme saavuttaneet kolme kolmen pisteen voittoa, sanoi Timo Talvitie.

LP-Vampulan pelaajien pistesaldoissa näkyy edellisen pelin puristus. Toisessa erässä peliin tullut Teija Vuorenmaan pistesaldo oli 10/+5. Hän on tulossa hyvin pelikuntoon loukkaantumisensa jälkeen. Ulkomaalaisvahvistusten saldot olivat kaikki pakkasella. Iveta Stanchulovan pisteet olivat 6/-2, Kristiana Petrovan 6/-3 ja Vanessa Jarmanin 5/-1. LP-Vampulan ottelun parhaana pejaajana palkittiin libero Maria Naasko.

Kangasalan ykköspistenainen oli yleispelaaja Iida Pöllänen nakuttaessaan tehot 18/+10. Keskipelaaja Laura Laukkasen tehot olivat 12/+9 ja Neea-Maria Joen 9/+6.

LP-Vampulan pelaajien tiukka otteluputki jatkuu jo keskiviikkona Hämeenlinnassa, jossa vastassa on paikallinen Lentopallokerho. Lauantaina sama parivaljakko kohtaa Tahto Areenalla LP-Vampulan runkosarjan viimeisessä kotipelissä. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan sitten Salossa LP Viestiä vastaan keskiviikkona 8. maaliskuuta.

LP Kangasala–LP-Vampula Huittinen 3–0 (25–15, 25–12, 25–19)

Koti: Iida Pöllänen 18/+10, Laura Laukkanen 12/+9, Neea-Maria Joki 9/+6.

Vieras: Teija Vuorenmaa 10/+5, Iveta Stanchulova 6/-2, Vanessa Jarman 5/-1.