Julia Seikkula (16) pelasi kauden ensimmäisen koko ottelun hakkurina ja hyvin pelasikin. Kuva Antti Kaskinen

Tänään onnistui kaikki

19.2.2023

LP-Vampula Huittinen tarrasi tiukemmin kiinni siihen oljenkorteen, joka sillä on vielä olemassa pudotuspelipaikkaan nähden. Kotijoukkue voitti sunnuntain ottelussa rovaniemeläiset vieraansa eli Arctic Volleyn suoraan kolmessa erässä 3–0 pistein 25–17, 25–17, 25–19.

LP-Vampula sai jobin postia viikko sitten, kun molemmat hakkurit Teija Vuorenmaa ja Selma Räsänen siirtyivät sairastuvalle. Heidän paikkansa otti Julia Seikkula, joka on joutunut seuraamaan suurimman osan kautta kentän laidalta. Ja hyvin Seikkula paikkansa täyttikin. Ensimmäisessä kokonaisessa ottelussaan hän kirjasi tehot 9/+7 ja syötti yhden ässän. Torjuntoja hän napsi kolme.

Arctic Volley aloitti erät hyvin ja johti ensimmäistä jo 5–7, mutta Ella Aallon kahdella perättäisellä ässäsyötöllä Vampula siirtyi johtoon eikä sen jälkeen luovuttanut piikkipaikkaansa vieraille. ArVo teki virheitä ja Vampula kiitti. Vampula pelasi rauhallisesti ja jokainen pelaaja täytti paikkansa erinomaisesti.

Toisessa erässä Vampula säilytti hyvän peli-ilmeensä ja kun vastaanotto toimi hyvin, samoin torjuntapeli, Vampula vei kaksi ensimmäistä erää pistein 25–17.

Kolmannessa erässä Vampula otti heti kuskin paikan ja johti erää jo 14–6, kunnes onni oli ArVon puolella ja Vampula sortui virheisiin. ArVo tuli jo kahden pisteen päähän tilanteessa 18–16, kun se sai lahjana pari ässäsyöttöä. Vampula ei tästä herpaantunut, vaan piti kiinni johtoasemastaan ja vei erän pistein 25–19 ja arvokkaat kolme sarjapistettä.

Ottelun parhaana palkittiin Arctic Volleysta libero Taylor Horsfall ja kotijoukkueesta Kristiana Petrova. Petrova oli loistavalla pelipäällä ja nakutti tehot 18/+12.

Taylor Forsfall ei selitellyt tappiota pitkällä matkalla ja edellispäivän ottelulla Salon Viestiä vastaan.

–Halusimme tästä voittoa, mutta meidän pitää olla parempia seuraavissa kolmessa kotiottelussa, sanoi Taylor Horsfall.

–Olen onnellinen saamistamme kolmesta pisteestä. Olen ylpeä joukkueestamme, onnistuimme tänään hyvin. Meillä on tulossa tiukka viikko, mutta taistelemme jokaisesta pisteestä. Pelaamme voittaaksemme, sanoi LP-Vampulan kapteeni Kristiana Petrova.

–Joukkueemme on nyt paljon vahvempi kuin kauden alussa. Tunnemme toisemme ja teemme lujasti töitä yhdessä.

Ruutu+-kanavan haastattelijan Jussi Poutalan kysymykseen mikä on parasta Suomessa, Petrova vastasi napakasti.

–Ei ainakaan lumi. Olen enemmänkin kesäihminen. Ihmiset täällä ovat mukavia, sanoi Kristiana Petrova.

Arctic Volleyn päävalmentaja Avo Keel oli mietteliäs 2,5 viikon ottelutauon vuoksi.

–Ajatukset ovat vähän sekaisin. Suht surkea ilta oli, kun emme saaneet yhdessäkään erässä 20 pinnaa. Se näyttä koko pelin luonteen. Virheiden sävyttämä ilta. Tammikuussa pelasimme suht kunnollista peliä, mutta pelitauon jälkeen se on nyt tällaista, sanoi Avo Keel.

–Meillä ei ole mennyt kaikki hyvin. Tauon jälkeen näissä kahdessa pelissä ei oikein mikään onnistunut. Olimme kuin hammasharja, niin yksipuolisia kuin olla voi. Meillä on selkä seinää vasten, emme kestäneet paineita. Nyt on vielä kovemmat paikat edessä ja jos me tätä rataa menemme, olemme vaikeuksissa, sanoi Keel.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos oli tyytyväinen voitosta, mutta totesi, että jokainen voitto on yhtä tärkeää mestaruusliigassa.

–Meillä on viisi pistettä matkaa seitsemänteen sijaan ja yksi kahdeksanteen, joten jokainen piste on tärkeä. Me etenemme kauden loppuun ottelu ottelulta. Emme mieti sitä mitä Arctic tekee, vaan meidän on oltava se paras versio meistä tällä kaudella. Meidän on keskityttävä tuleviin peleihin henkisesti, ja tehtävä oma työ kunnolla. Sen jälkeen katsomme mitä se tuo tullessaan. Taistelemme loppuun asti, sanoi Ziga Kos.

Teija Vuorenmaasta Kos totesi, että hän loukkaantui viikko sitten ennen Jymy-peliä. Lauantaina hän jo harjoitteli, mutta tarvitsee vielä vähän aikaa palatakseen kentälle.

Selma Räsänen oli myös sivussa, mutta osallistuu treeneihin jo lähipäivinä.

LP-Vampula Huittinen – Arctic Volley 3–0 (25–17, 25–17, 25–19)

Koti: Kristiana Petrova 18/+12, Julia Seikkula 9/+7, Vanessa Jarman 10/+5

Vieras: Miia-Maria Mäkikyrö 14/+7, Megan Vander Meer 10/+4, Kara Inskip 5/-