DSC_1583.JPG
Vanessa Jarman oli LP-Vampulalta kentän ehdoton ykkönen. Hänen pistesaldonsa oli 14/+11. Kahdeksan pistettä hän teki torjunnoilla. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampula torjui Jymyn kumoon

13.2.2023

Mestaruusliigan ottelussa Nurmossa JymyVolley joutui taipumaan LP-Vampulalle erin 1-3 (21-25, 19-25,25-16, 22-25). Vampula nappasi kotiin tärkeät kolme sarjapistettä. Runkosarja on pian päätöksessä ja Vampula tarrasi kiinni viimeiseen oljenkorteen pudotuspelipaikasta.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää alkoivat Vampulalta erinomaisesti. Ensimmäisessä erässä Vampula johti 0-6 ja pisteistä viisi kertyi torjunnoilla. Mestarina hääri Vanessa Jarman. Jymy kuroi eroa umpeen ja pääsi jo kahden pisteen päähän, mutta tilanteessa 13-15 Vampula painoi kaasua ja nappasi selvän etumatkan, joka kesti erän loppuun asti.

Toinen erä oli ensimmäisen toisinto ja Vampula vei erää jo selvästi pistein 3-15. Jymy heräsi otteluun ja kuroi piste-eroa umpeen. Vaihdossa kentälle tullut Jymyn Riikka Valkonen oli hyvässä vireessä ja tehtaili pisteitä tasaiseen tahtiin. Vampulan etumatka riitti ja erä tuli pistein 19-25.

Kuten ennenkin, pitkä erätauko kaiken muuttaa voi. Jymy tuli ryminällä kolmanteen erään. Jymy vaihtoi passariksi Mila Viljasen tilalle Aino Etelän. Jymyltä onnistui nyt kaikki, Vampulalta ei mikään. Tilanteessa 18-8 Selma Räsänen loukkasi polvensa ja hänet kannettiin ulos kentältä. Se vaikutti Vampulan pelirytmiin ja kolmas erä päättyi kotijoukkueelle seitsemännen eräpallon jälkeen 25-16.

Neljäs erä alkoi Jymyn johtaessa jo 9-5, mutta sen jälkeen tilanne tasoittui. Jymy johti erää 20-18, jonka jälkeen Vampula otti ohjat käsiinsä ja vei erän lopulta 22-25.

Ottelun parhaana LP-Vampulasta palkittiin keskipelaaja Vanessa Jarman. Hänen pistesalonsa oli komea 14/+11. Torjunnoilla hän teki kuusi pistettä.

LP-Vampulan muita onnistujia olivat Iveta Stanchulova 21/+13 ja Kristiana Petrova 12/-1 sekä Ella Aalto 6/+6.

JymyVolleyn paras pelaaja oli libero Laura Penttilä.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie totesi, että nyt saavutetut kolme sarjapistettä olivat joukkueelle äärimmäisen tärkeitä.

-Kaksi ensimmäistä erää osoittivat, että joukkueella on pelitaitoa. Kolmas erä oli kaamea, mutta neljännessä erässä ottelu pystyttiin kääntämään eduksi taistelutahdolla.

Lehistötilaisuudessa Vanessa Jarman oli omaan peliesitykseensä tyytyväinen.

-Kaksi ensimmäistä erää meni hyvin ja onneksi sen kaamean kolmannen erän jälkeen pääsimme takaisin peliin. Olemme oikealla tiellä, sanoi Vanessa Jarman.

Laura Penttilä totesi, että peli ei ollut laadukasta kummaltakaan joukkueelta.

-Peli oli ailahtelevaista. Erien aluissa ja lopuissa meidän pitää olla kovempia. Oma peli oli ihan jees, mutta parannettavaa siinäkin on, sanoi Laura Penttilä.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos totesi, että hän oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei täysin peliin.

-Toiset asiat sujuivat hyvin, toiset eivät. Voiton saavutimme sillä, että olimme keskittyneempiä kuin Jymy.

Jymyn valmentaja Aleksi Mutka totesi, että joukkueen hyökkäystehot eivät riittäneet neljännen erän lopulla.

-Kaksi erää kun ottaa pataan, pitää joukkueessa tehdä vaihdoksia, totesi Mutka.

Jymyn Aada Peura loukkasi ottelussa peukalonsa ja Vampulan Selma Räsänen polvensa. Vampulalta ottelusta oli sivussa selkävaivojen vuoksi Teija Vuorenmaa.

LP-Vampula keräsi torjuntoja tässä ottelussa peräti 15, joista kahdeksan kertyi Vanessa Jarmanin käsistä, neljä Iveta Stanchulovalta ja kaksi Ella Aallolta. Jymylle torjuntoja kertyi seitsemän. Ässäsyötöt menivät Jymylle 8-4, syöttövirheillä Jymy antoi Vampulalle 14 pistettä ja Vampula Jymylle kymmenen pistettä. Jymyn vastaanottoprosentti oli 39, Vampulan 28 ja hyökkäysprosentit 33-31.

-Tänään saimme kaksi 3-1 voittoa, kun akatemiajoukkue voitti samoin eräluvuin Viestin akatemiajoukkueen, sanoi Timo Talvitie.

LP-Vampulalla liiga jatkuu sunnuntaina, jolloin vastassa on Arctic Volley. Ottelu alkaa Tahto Areenalla kello 17.