Teija Vuorenmaa oli LP-Vampulan illan paras pelaaja. Hän jakaa nyt liigan ässätilaston ykköspaikan yhdessä Hämeenlinnan Jenna Ylivainion kanssa 37 ässäsyötöllä. Kuva Antti Kaskinen

Puijo Wolley kotonaan LP-Vampulaa kovempi

28.1.2023

Kuopion Puijo Wolley halusi pitää kaikki kolme sarjapistettä itsellään siitäkin huolimatta, vaikka LP-Vampula tuli otteluun vahvemmin mukaan pitkän erätauon jälkeen. Ottelu päättyi Puijo Wolleyn eduksi 3–1 (25–20, 25–12, 22–25, 25–19). Joukkueiden edellisen kohtaamisen joulukuussa Huittisissa LP-Vampula voitti erin 3-2.

Lauantai-illan ottelu alkoi kotijoukkueelta vahvasti. Se määräsi erän tahdin ja Vampula pääsi juonesta kiinni oikeastaan vasta erän loppupuolella, mutta Vampulan rynnistys ei riittänyt erän viemiseen.

Toisessa erässä Vampula oli jo paremmin mukana ja joukkueet takoivat pisteitä tasatahtiin aina tilanteeseen 10–10 asti. Sen jälkeen Puijo karkasi ja Vampula teki erään enää kaksi pistettä Puijon 15 pistettä vastaan.

Pitkä erätauko piristi Vampulaa ja se tuli taistellen kolmanteen erään. Vampula johti erää jo tilanteessa 6–10, mutta tahti muuttui tasaiseksi aina tilanteeseen 17–17 asti. Vampula kuroi heti perään kolmen pisteen etumatkan ja vei erän lopulta 22–25.

Neljäskin  erä oli tasaista aina tilanteeseen 16–16 asti, mutta sen jälkeen Puijo meni menojaan ja vei erän nimiinsä.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie näki positiivisena joukkueen nousun kolmannessa erässä.

–Neljäskin erä oli ihan ok sinne tasatilanteeseen asti. Puijo on kuitenkin sen verran kova joukkue, että se osaa itsekin tehdä pisteitä. Ei meidän tarvitse heille niitä virheillämme lahjoittaa. Puijo hyökkäsi todella vahvasti, totesi Talvitie.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos pyöritti vaihtorulettia ja kolmannessa erässä Ella Aallon tilalle keskipelaajaksi tuli Ada Vikstedt. Hän nappasi torjunnoillaan kolme pistettä.

LP-Vampulalla on seuraava liigapeli Nurmossa JymyVolleyta vastaan sunnuntaina 12. helmikuuta.

Tulevana viikonloppuna edessä on Suomen cupin välieräottelu perjantaina Tampereen Kaupissa LP Kangasalaa vastaan. Voittaja jatkaa finaaliotteluun, joka pelataan lauantaina.

Puijo Wolley–LP-Vampula Huittinen 3–1 (25–20, 25–12, 22–25, 25–19)

Koti: Emilia Kääntä 18/+15, Hilkka Hujanen 17/+11, Ella Autere 10/+8

Vieras: Teija Vuorenmaa 19/+5, Kristiana Petrova 13/+7, Iveta Stanchulova 13/+3