LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin libero Henna-Riikka Minkkinen, joka nimettiin myös ottelun Proliberoksi. Kuva Antti Kaskinen

Viimeinkin se puhdas 3–0 voitto LP-Vampulalle

22.1.2023

Kyllä tätä on jo odotettukin. LP-Vampula Huittinen nappasi tärkeän 3–0 voiton liiganelosena olleesta Oriveden Ponnistuksesta kotikentällä Tahto Areenalla sunnuntaina. Eräpisteet olivat 25–22, 25–18 ja 25–22. Se oli Vampulalle kauden ensimmäinen 3–0 voitto.

LP-Vampulan ilme oli kokonaan toisenlainen kuin keskiviikon kotiottelussa Viestiä vastaan. Mitä tässä välissä tapahtui?

–Ei treenisalilla pystytä tässä välissä ihmeitä tekemään. Asenne ja voittamisen halu oli kohdillaan, sanoi LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittu Henna-Riikka Minkkinen, joka kantoi nyt yksin liberovastuun Maria Naaskon ollessa sivussa ottelusta.

–Pelasimme nyt joukkueena ja kuten päävalmentaja Ziga Kos meille korosti, pelasimme joukkueena, positiivisella asenteella ja jos tuli virheitä, niistä ei painettu päätä alas, kertoi Minkkinen ottelun jälkeen.

LP-Vampulan ote oli koko ottelun ajan pirteä. Pelaajien kommentit kesken pelin kuuluivat yläkatsomoon asti eikä yhdestäkään pisteestä luovuttu taistelematta. Joukkue käytti järkeä, mutta sillä oli myös onnea. Ensimmäinen erä kääntyi kotijoukkueelle jo tilanteessa 18–15, ja vaikka OrPo hengitti vielä niskaan tilanteessa 23–21, Vampula ei antanut sille erän avaimia.

Toisessa erässä joukkueet tahkosivat pisteitä tasatahtia, mutta tilanteessa 16–12 Vampula osoitti vahvuutensa ja vei erän maaliin asti.

Kolmas erä alkoi sekin kotijoukkueen johdolla, mutta OrPo tuli tasoihin tilanteessa 12–12. Vaikka OrPo meni johtoon tilanteessa 17–18, Vampula ei luovuttanut, vaan tasoitti pelin, pelasi pisteet loppuun asti ja meni tarvittavaan johtoon, joka kesti hyvin loppuun asti.

Vampulan vakiokokoonpanon pistesaldot olivat tänään aivan erilaiset kuin keskiviikkona. Iveta Stanchulovan tilastot olivat 12/+10, Teija Vuorenmaan 11/+5, Kristiana Petrovan 14/+6 ja Vanessa Jarmanin 11/+8. Petrovan vastaanottoprosentti oli komeat 82, Stanchulovan 56 ja libero Henna-Riikka Minkkisen 52. Ässätilastojaan kaunistelivat Ella Aalto kahdella sekä Teija Vuorenmaa ja Vanessa Jarman kummatkin yhdellä ässällä.

OrPon paras pisteidentekijä oli Ada Aronen saldolla 13/+5. Hänet palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.

–Oli hankala matsi meille. Pelimme aaltoili tosi paljon, emmekä saaneet pidettyä omaa tasoamme koko erän ajan. Meille tuli paljon tyhmiä virheitä, sanoi Ada Aronen.

–Minulla oli kovat paineet voittaa tämä peli. Kun sarja on näin tasainen, tuntuu, että on pakko voittaa jokainen peli. Kun ei onnistu, alkaa helposti ahdistaa. Vastaanottomme oli kuitenkin ihan hyvä, sanoi Aronen.

LP-Vampulan parhaana palkittu ja ottelun Proliberoksi nimetty Henna-Riikka Minkkinen oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen.

–Ei ole meille näitä 3–0 voittoja kauden aikana aiemmin herunut. Oli hyvä, että saimme pidettyä oman pelimme kasassa koko ottelun ajan. Minulle sopii kummatkin eli pelata joukkueen ainoana liberona tai jakaa vastuu Marian kanssa. Tänään sain kuitenkin koskea tosi paljon palloon, sanoi tyytyväinen Minkkinen.

–Meillä oli tänään vaikea päivä. Emme pelanneet tasollamme. En välitä voitoista, vaan siitä että pelaamme omalla tasollamme. Taistelimme torjuntamme kanssa. Olemme menettäneet yhdeksän pistettä huonolla pelaamisella. Muutoin olisimme jo toisena sarjataulukossa. Jokainen viikko on yllätyksellinen tässä sarjassa, sanoi Oriveden Ponnistuksen päävalmentaja Andrea Carasi. OrPo putosi tämän ottelupäivän jälkeen pykälää alemmaksi sarjataulukossa. Se on nyt viides.

–Tämä ei ollut mitään loistavaa lentopalloa, mutta emme antaneet periksi. Meillä oli muutamia loistavia puolustuksia, joiden ansiosta saimme energiaa päättää erät. Kolmannen erän aloitimme todella hyvin, mutta keskittymisemme herpaantui ja muutamalla omalla virheellämme päästimme OrPon mukaan peliin. Onnistuimme kuitenkin kääntämään erän voitoksemme, sanoi tyytyväinen LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

–Jokainen voitto on tärkeä. Tämä voitto auttaa meitä pääsemään taas omaan pelitapaamme kiinni. Peli on aina peli, mutta harjoituksissa käydyt asiat pitää pystyä tuomaan mukaan peliin. Meillä on vielä yksi liigapeli ennen Suomen cupin välierää. Keskitymme nyt liigapeliin ja sen jälkeen siirrämme fokuksemme Suomen cupiin, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula Huittinen – Oriveden Ponnistus 3–0 (25–22, 25–18, 25–22)

Koti: Iveta Sanchulova 12/+10, Vanessa Jarman 11/+8, Teija Vuorenmaa 11/+5

Vieras: Ada Aronen 13/+5, Liisa Rinta-Tassi 8/+7, Linnea Kuusela 9/+2