Otteluisäntänä illan pelissä oli Huittisten kaupunki. Parhaat pelaajat, Viestin Saana Lindgrenin ja Vampula Teija Vuorenmaan palkitsi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Metsämäki. Kuva Antti Kaskinen

Viesti puolusti ja syötti Vampulan kumoon

18.1.2023

Ensimmäinen erä lupasi jo hyvää kotijoukkueelle, mutta toisin kävi. LP Viesti Salosta tuli ja vei kauden toisen kohtaamisen LP-Vampulasta Huittisissa keskiviikkoiltana selvästi erin 1–3 (25–20, 19–25, 14–25, 16–25).

LP-Vampula aloitti ottelun hyvin, ja vei ensimmäisen erän hyvällä pelivireellä eräpistein 25–20. Toisessa erässäkin peli sujui kotijoukkueelta, vaikka Viesti vei sen nimiinsä.

Pitkän erätauon jälkeen Vampula jäi telineisiin. Viesti hyökkäsi, syötti, torjui ja puolusti Vampulan kumoon kahdessa seuraavassa erässä. Viestin pelaajat olivat pelissä ihan eri tavalla sisällä kuin kotijoukkue. Vampulalle kertyi 15 syöttövirhettä, mutta ei ainuttakaan ässää. Syöttövirheitä kertyi Viestillekin reippaasti, yksi vähemmän kuin Vampulalle, mutta ässiä viestiläiset takoivat Vampulan kenttään kahdeksan. Torjuntoja Vampulalle kertyi kaksi vähemmän kuin vastustajalle eli yhteensä 11.

Viestin paras pelaaja, hakkuri Saana Lindgren takoi tehot 21/+10, kun Vampulan parhaana palkitulla Teija Vuorenmaalla tehot olivat 12/-.

Viestin vastaanotossa Arita Ternava oli erinomaisella pelipäällä, ja ehti hyvin joka paikkaan. Hänen tehonsa olivat 13/+9. Keskipelaaja Kseenia Puhachin saldo oli 16/+14.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Teija Vuorenmaa ei osannut sanoa, mitä LP-Vampulalle tapahtui pitkällä erätauolla.

–Pettynyt olen tappiosta. Aloitimme tosin hyvin, kun voitimme ensimmäisen erän. Toinenkin erä pelattiin vielä ihan hyvin. Pitkän erätauon jälkeen Viesti alkoi puolustamaan tosi hyvin ja vaikka meiltä tuli hyviä lyöntejä, mikään ei jäänyt Viestin kenttään, totesi Teija Vuorenmaa.

–Taisteluvoitto. Meidän puolustuksemme oli ihan eri luokkaa mitä se on ollut, myönsi Arita Ternava Ruudun haastattelussa.

–Aika vaihteleva ottelu. Alku meni ihmetellessä ja lopussa pelattiin tosi hyvin. Peli lähti kulkemaan meiltä, kun saimme onnistuneita torjuntoja ja puolustus toimi hyvin. Siinä tuli peli-ilmettäkin kentälle, sanoi Viestin passari Saana Virtanen.

–Tänään meillä toimi vastaanotto ja syöttö ihan hyvin, ehkä parannettavaa on hyökkäyksessä, sanoi Saana Virtanen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli erittäin tyytyväinen voitosta.

–Kolmen pinnan voitto oli tärkeä meille. Kun voitimme tämän, olemme nyt Vampulaa kymmenen pistettä edellä. Jos olisimme hävinneet, ero olisi meidän välillämme ollut neljä pistettä. Kaikki erät alkoivat meiltä hyvin, myös se ensimmäinen. Syöttö-vastaanotossa oltiin Vampulaa edellä toisessa erässä ja kahdessa viimeisessä torjunta-puolustuksessa. Vampulan hyökkäyspeli oli aika hyvää kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kahdessa viimeisessä erässä

saimme Vampulan hyökkäykset melkein kokonaan pois. 15 torjuntapistettä meidän joukkueellemme saattaa olla jopa kauden ennätys, sanoi Tomi Lemminkäinen.

–Taistelimme koko ottelun ajan syöttömme ja vastaanottomme kanssa. Hyökkäyspelimme oli hyvää kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta pitkän erätauon jälkeen se katosi. Melko turhauttava peli meiltä, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

Seuraava ottelu Vampulalla on jo sunnuntaina Oriveden Ponnistusta vastaan kotona.

Kosin mukaan ei ole olemassa taikatemppua mitä tehdä tässä välissä.

–Meidän pitää vain nostaa treeneissä peliämme sille tasolle, johon pystymme, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula Huittinen – LP Viesti 1–3 (25–20, 19–25, 14–25, 16–25)

Koti: Teija Vuorenmaa 12/-, Kristiana Petrova 14/+2, Vanessa Jarman 7/+3

Vieras: Saana Lindgren 21/+10, Kseenia Puhach 16/+14, Arita Ternava 13/+9