LP-Vampula muisti liigan joulukuun tähdistöön valittuja Vanessa Jarmania ja Kristiana Petrovaa kunniakirjoin ja ruusuin. Muistamiset ojensi Jyrki Peltomaa ja Timo Talvitie. Vanessa Jarman oli myös illan paras pelaaja Vampulasta. Kuva Antti Kaskinen

Kangasala jälleen LP-Vampulaa vahvempi Huittisissa

8.1.2023

LP-Vampula Huittisen ja LP Kangasalan kauden toinen kohtaaminen päättyi jälleen liigakakkosen Kangasalan voittoon. Kangasala vei sunnuntain iltapuhteen Huittisten Tahto Areenalla erin 1–3 (25–19, 20–25, 20–25, 18–25).

Vampula aloitti pirteästi ja vei ensimmäistä erää jopa pistein 19–11, mutta vieraiden päävalmentaja Arttu Keränen pyöritti vaihtorulettia ja joukkue kuroi piste-eroa pienemmäksi. Kentällä nähtiin myös entinen vampulalainen Iina Andrikopoulou, joka on Kangasalan joukkueen tuore vahvistus. Hän on kuitenkin vielä toipilas keväisen koronan ja sitä seuranneen sairastelun vuoksi.

Vampula vei ensimmäisen erän selvin numeroin nimiinsä ja oli toisessakin erässä jo sangen hyvässä johtoasemassa tilanteessä 13–8. Kangasala käänsi ottelua ensimmäisen kerran edukseen Roosa Heikkiniemen syöttövuorolla ja meni jo johtoon 14–15. Joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin, kunnes Kangasala repäisi jo neljän pisteen eron tilanteessa 19–23 ja lopussa eroa oli jo viisi pistettä.

Kolmannessa erässä Vampula oli koko ajan takamatkalla, kun Kangasala jauhoi pisteitä totutulla rutiinillaan. Vampula oli jo seitsemän pisteen takamatkalla tilanteessa 10–17, mutta teki hyvän nousun ja kuroi eroa umpeen. Takamatka oli kuitenkin liian pitkä ja Kangasala vei erän jälleen nimiinsä.

Neljättä erää mentiin Kangasalan johdossa, mutta Vampula tasoitti pelin kahteen otteeseen seitsemässä ja 13 pisteessä. Kangasala kokosi jälleen itsensä ja vei erän lopulta pistein 18–25.

Kangasalan voiton takuunainen oli toisessa erässä peliin tullut Viivi Pyhäjärvi, joka nakutti 17/+10 pisteet. Keskitorjuja Laura Laukkanen oli jälleen vahva verkolla tehden 12/+12 pistettä. Hän torjui Vampulan hyökkäykset seitsemän kertaa pisteen arvoisesti. Netta Rekolan pistesaldo oli 10/+7 ja Roosa Heikkiniemen 10/+2.

LP-Vampulan parhaana palkittu Vanessa Jarman teki pistesaldon 18/+16. Hänen hyökkäysprosenttinsa oli 61 ja torjuntoja hänelle kertyi kaksi. Liigan ässätilaston kakkonen Teija Vuorenmaa kaunisteli tilastoaan jälleen kahdella ässällä. Hänen pistesaldonsa oli 13/+5. Yhden ottelun tauon jälkeen kentälle palannut Iveta Stanchulovan pistesaldo oli 10/-1 ja Kristiana Petrovan 12/+1.

LP Kangasalan parhaana pelaajana palkittu libero Tiiamari Sievänen sanoi olevansa joukkueestaan todella ylpeä.

–Olimme ensimmäisessä erässä täysin vastaantulijoita. Vampulalta tuli kovia syöttöjä, kovia hyökkäyksiä eli silloin oli kaksi ihan eritasoista joukkuetta kentällä. Siksi olenkin ylpeä siitä, miten me pystyimme sen pelin kääntämään. Tosi hieno juttu, että saimme kolme pistettä ja vielä millaisessa tilanteessa ne tulivat, sanoi Tiiamari Sievänen.

–Yksi joukkueemme vahvuus on, että meillä on todella laaja vaihtopenkki. Olemme saaneet pelaajia takaisin terveiksi, mutta se että meillä on hyviä vaihtopelaajia, oli yksi ratkaiseva tekijä, sanoi Sievänen.

Vanessa Jarman oli harmissaan siitä, että vaikka Vampula sai otteluun hyvän alun, se lopulta menetettiin.

–Kangasala tuli todella kovaa toiseen erään ja me menetimme rytmimme. Tämä peli oli meillä Kangasalan edelliseen kohtaamiseen verrattuna parempi, kun voitimme sentään erän, sanoi Vanessa Jarman.

Jarman oli omaan hyökkäyspeliinsä tyytyväinen, mutta ei niinkään torjuntapeliin. Kokonaisuutena hän pelasi kuitenkin mielestään ihan hyvin.

–Vähän huonolaatuinen alku meiltä. Jäimme kotijoukkueen syötön edessä jalkoihin ja toinenkin erä alkoi huonosti vähän sieltä täältä, teimme huonoja ratkaisuja ja huonoa laatua pallojen kanssa. Muutama hyvä pallo alkoi kuitenkin kääntämään sitä momentumia meille. Tapa, millä voitimme, oli tärkeä. Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että laaja materiaali oli voiton takana aika vahvasti. Nyt kun Viivi Pyhäjärvi saatiin peliin mukaan ja hän sai rytmistä kiinni, vaikka on pelannut vain viisi täyttä erää kauden aikana. Hän oli jo valmiimpi pelaamaan. Hienoa, että olemme jo saaneet tyttöjä takaisin sairastuvalta peliin, sanoi LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen.

–Kaikki voitot ovat tällä kaudella äärimmäisen tärkeitä. Sarja on tosi tasainen. Kuka vaan voi voittaa kenet vaan. Päivän kunto ratkaisee aika paljon, sanoi Keränen.

–Pelasimme puolitoista erää hyvin, mikä ei Kangasalan kaltaista joukkuetta vastaan riitä mihinkään. Menetimme punaisen langan emmekä löytäneet keinoa kääntää peliä jälleen eduksemme. Koko ottelu oli turhauttava kun emme pelanneet omalla tasollamme, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampulalla on seuraava otteli keskiviikkona 18. tammikuuta, jolloin Tahto Areenalle saapuu LP Viesti Salosta. Ottelu alkaa klo 18.30.

LP-Vampula Huittinen – LP Kangasala 1–3 (25–19, 20–25, 20–25, 18–25)

Koti: Vanessa Jarman 18/+16, Teija Vuorenmaa 13/+5, Kristiana Petrova 12/+1

Vieras: Viivi Pyhäjärvi 17/+10, Laura Laukkanen 12/+12, Netta Rekola 10/+7