LP-Vampulan parhaana palkittiin jälleen Kristiana Petrova, joka tarkkaili tilastoja yhdessä edessään istuvien Ada Vikstedtin (vas.), Lotta Kukkosen, Alisa Mansikka-ahon ja Julia Seikkulan kanssa.

LP-Vampulalle kylmää kyytiä Kuusamossa

4.1.2023

LP-Vampulan ja Pölkky Kuusamon kauden kolmas kohtaaminen oli kotijoukkue Kuusamon heiniä. Kuusamo vei keskiviikon ja kevätkauden ensimmäisen ottelun ja kolme sarjapistettä erin 3–0 (25–22, 25–17, 25–22). Nyt voitot ovat Kuusamolle 2–1.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, vaikka LP-Vampula oli lähtenyt vierasotteluun ilman liigan pistetilaston kakkosena olevaa Iveta Stanchulovaa. Hän oli jäänyt Huittisiin parantelemaan pientä vaivaa, jotta olisi pelikunnossa on jo sunnuntain kotipelissä. Stanchulovan tilalla kentällä nähtiin Selma Räsänen.

Pölkky oli saanut vastaanottoonsa joulutauolla vahvistukseksi viime kaudella joukkueen liigamestaruuden takuunaisena olleen Carlyle Nusbaumin sekä Madeline Palmerin. Nusbaum ehti kirjauttaa itselleen yhden pisteen ennen kuin hän pyöräytti nilkkansa ja hänet kannettiin kentältä pois.

Vampulalla oli mahdollisuudet jopa erän voittoon, mutta helpoilla virheillä erä valui kotijoukkueen käsiin.

Kakkoserässä Pölkky oli vieraitaan selvästi vahvempi eikä antanut Vampulalle mahdollisuuksia. Kolmannessa erässä Vampula johti parhaimmillaan jo 15–11, mutta erävoittoon eivät Vampulan eväät riittäneet.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos pyöräytti myös vaihtorulettia, ja kentällä kävivät vakiokokoonpanon lisäksi Alisa Mansikka-aho, Ada Vikstedt, Julia Seikkula ja Nanna Talvitie.

–Harmillista, että emme pärjänneet peruspelissä Pölkylle. Teimme paljon omia virheitä ja pisteiden teko oli tänään haastavaa. Kuusikkopeli ei toiminut ja ihan turhan paljon palloja vain toimiteltiin vastapuolelle, sanoi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Talvitie totesi, että Iveta Stanchulova jäi tältä Kuusamon reissulta varmuuden vuoksi kotiin parantelemaan vaivojaan.

Kuusamossa ei suuren suurta fanijoukkoa ei LP-Vampulalla tällä kerralla ollut, mutta kaukaisimmat olivat tulleet Australiasta ja Kanadasta asti.

LP-Vampulalla on seuraava ottelu jo sunnuntaina. Silloin Tahto Areenalle saapuu LP Kangasala. Ottelu alkaa klo 17.

Kuusamon Pölkky– LP-Vampula 3–0 (25–22, 25–17, 25–22)

Koti: Breana Runnels 14/+12,  Ciara DeBell 12/+6, Madeline Palmer 11/+2

Vieras: Kristiana Petrova 12/+3, Vanessa Jarman 7/+6, Teija Vuorenmaa 11/-2