Illan paras pelaaja LP-Vampulasta oli Vanessa Jarman. Kuva. Antti Kaskinen

LP-Vampula ja LiigaPloki ovat erikoistuneet viisieräisiin, nyt voiton vei Ploki

17.12.2022

LP-Vampula Huittinen haluaa taistella sarjapisteistä loppuun asti. Huittisissa nähtiin lauantai-iltana jälleen viisieräinen liigapeli, joka päättyi vieraiden eli Pihtiputaan LiigaPlokin voittoon 2–3 (18–25, 25–20, 21–25, 32–30, 9–15).

LP-Vampula pelasi nyt kahdeksannen viisieräisen ottelun liigan syyskaudella. Kuudesta kotijoukkueelle on jäänyt kaksi pistettä, mutta nyt kertyi pistepussiin vain yksi piste, kuten Salostakin.

LiigaPloki vei ensimmäistä erää miten tahtoi ja Vampula sortui lukemattomiin virheisiin. Erityisesti Ploki napsi torjunnan takaa pisteen toisensa jälkeen. Erässä nähtiin myös hienoja suorituksia, joista näyttävin oli Plokin liberon Emilia Joensalon hieno haku kentän ulkopuolelle jo tavoittamattomiin karanneesta pallosta. Joensalo palkittiinkin ansaitusti ottelun Proliberona.

Toinen erä lähti tasaisesti liikkeelle, mutta Vampula otti kuskin paikan 9–8 tilanteessa eikä siitä sen jälkeen luopunut. Vampula sai pelinsä paremmin kuosiin kuin ensimmäisessä erässä.

Kolmas erä oli jällleen Plokin heiniä, mutta neljäs oli varsinainen trilleri. Plokilla oli ainakin neljä ottelupalloa, mutta Vampulakin halusi tästä ottelusta pisteitä ja venytti erän jopa yhdeksänteen katkaisupalloon, joka lopulta tuotti tulosta. Jatkopalloja tarvittiin jopa seitsemän Vampulalle ja viisi Plokille ennen kuin erä päättyi.

Viides erä ratkesi jo tilanteen 5–5 jälkeen, jolloin Vampula ei enää saanut Plokin etumatkaa kiinni.

Ottelun parhaina palkittiin LiigaPlokista yleispelaaja Kristin Lux ja LP-Vampulasta keskipelaaja Vanessa Jarman. Jarmanin ja passari Lotta Kukkosen yhteispeli toimi erinomaisesti.

Kristin Lux oli tyytyväinen voittoon, sillä hekin ovat pelanneet jo yhdeksän viisieräistä ottelua, joista useammasta joukkueelle jäänyt vain yksi piste. Nyt taistelu kesti loppuun asti ja kotimatkalle lähti mukaan kaksi sarjapistettä.

–Olen erityisen tyytyväinen neljännestä erästä, jonka pystyimme kääntämään voitoksi. Vastustaja oli kuitenkin parempi viidennessä erässä, sanoi Vanessa Jarman.

LiigaPlokilla on takanaan viiden tappion putki, mutta nyt heltisi Huittisista jo toinen perättäinen viisieräisen ottelun voitto.

–Olen tyytyväinen voittoon, sillä näissä viisieräisissä mahdollisuudet ovat 50–50 neljännen erän jälkeen. On hienoa, että saimme käännettyä ottelun meille, mutta jotain pitää tehdä, jotta näistä viisieräisistä vältyttäisiin. Meidän pitää saada tasaisuutta peliimme, sanoi LiigaPlokin päävalmentaja Kim Buchwald.

Buchwald ei osannut sanoa, tuleeko joukkueeseen vahvistuksia joulutauolla. Se nähdään sitten.

–Jos löydät keinon, miten välttyä viisieräisistä otteluista, kerro se minullekin, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos kollegalleen.

–Tämä oli kuuden päivän sisällä kolmas ottelumme ja kaikki ovat olleet viisieräisiä. Bensa oli lopussa emmekä voineet edes harjoitella normaalisti. Sunnuntain jälkeen oli vaikea päästä harjoittelemaan, kun olimme voittaneet ison ottelun. Voin vain onnitella pelaajiamme, että he jaksoivat taistella neljännessä erässä ja veivät tämän ottelun viidenteen erään. Tämä ei ollut ihanteellinen peli meiltä, teimme paljon virheitä eikä kommunikaatio toiminut pelaajien välillä. Tärkeää oli kuitenkin saada se yksikin sarjapiste, sanoi Ziga Kos.

Joukkueilla on nyt joulutauko ja sekä pelaajat että valmentajat lähtevät viettämään joulua perheidensä pariin. LP-Vampulalla on seuraava ottelu 4. tammikuuta, jolloin he matkustavat Kuusamoon kohtaamaan jälleen Kuusamon Pölkyn.

LP-Vampula–LiigaPloki Pihtipudas 2–3 (18–25, 25–20, 21–25, 32–30, 9–15).

Koti: Vanessa Jarman 16/+12, Iveta Stanchulova 22/+11, Kristiana Petrova 20/+9

Vieras: Kristin Lux  22/+11, Dariana Hollingsworth 17/+12, Anna Yefremenko 17/+10