Passari Lotta Kukkonen oli LP-Vampulan illan paras pelaaja. Kuva Antti Kaskinen

Vuoristoratapelistä kaksi pistettä LP-Vampulalle

4.12.2022

Sunnuntain iltapuhde oli LP-Vampulalle jälleen viisieräinen. Vastassa oli liigakakkonen Puijo Wolley, jolle jäi käteen vain yksi sarjapiste. Ottelu päättyi 3-2 kotijoukkueen eduksi eräpistein 21–25, 25–23, 25–23, 15–25 ja 15–9.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, sillä tasatahtia edettiin aina 17 pisteeseen asti. Siinä vaiheessa Puijo lisäsi kaasua ja kuroi jo viiden pisteen etumatkan. Vampula pisti hanttiin aina 21 pisteeseen asti Puijon johtaessa 23 pisteellä. Pidemmälle eivät Vampulan eväät siinä vaiheessa riittäneet ja Puijo vei erän nimiinsä.

Toisessa erässä Vampula sai hyvän draivin päälle jo alkumetreillä ja johti kuudella pisteellä tilanteessa 11–5. Parhaimmillaan Vampulan johto oli jo kymmenen pistettä ja se johti eräpallotilanteessa 24–19. Puijo kuroi eroa umpeen piste pisteeltä ja kun Vampula sortui verkkovirheeseen tilanteessa 24–23, tilanne näytti pahalta. Mutta lopulta Puijon virheellä heltisi tarvittava piste Vampulalle ja pitkälle erätauolle mentiin tasalukemissa 1–1.

Kolmas erä alkoi Vampulalta hyvin ja joukkue siirtyi jo alkumetreillä kolmen pisteen johtoon. Puijo ei antanut periksi ja erinomaisen hyökkäyspelinsä ansiosta joukkue kuroi eroa umpeen. Hilkka Hujanen nakutti joukkueelleen kolme peräkkäistä pistettä, mutta Vampula ei tästä pelästynyt vaan teki pisteitä tasaiseen tahtiin. Tilanteessa 23–21 Vampulalle tuomittiin jälleen verkkovirhe. Erä päättyi lopulta Vampulan eduksi Puijon syöttövirheellä.

Neljännen erän alku oli Vampulalta vaikea ja Puijo teki nopeasti neljän pisteen etumatkan, jota se lisäsi piste pisteeltä. Vampula jäi telineisiin ja Puijo vei erän 15–25.

Viidennen erän alussa Vampula karkasi johtoon ja vei erää 9–4. Vampulan Iveta Stanchulova teki pisteen lyöden pallon aivan viitosnurkkaan ja hetkeä myöhemmin samaa kohtaa pommittivat tuloksekkaasti Lotta Kukkonen ja Teija Vuorenmaa.

Vampula voitti viidennen erän 15–9, kun joukkueen kapteeni Kristiana Petrova niittasi pallon vastustamattomasti Puijon kenttään.

Puijon syömähampaita tässä ottelussa olivat Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä. Hujasen pistesaldo oli 25/+20 ja Käännän 20/+12. Puijon peliä erinomaisesti pyörittänyt passari Oksana Rusnachenko palkittiin Puijon parhaana pelaajana. Hän teki passarille hyvät pisteet 7/+7.

LP-Vampulan parhaana palkittiin samoin passari Lotta Kukkonen, joka teki pisteet 7/+5 ja hänelle kirjattiin myös kolme ässäsyöttöä. Vampulalle pisteitä eniten tehtailivat Teija Vuorenmaa 21/+12, Iveta Stanchulova 21/+7 ja Kristiana Petrova 17/+7. Ottelun Proliberoksi valittiin Vampulan Henna-Riikka Minkkinen, joka urakoi nyt liberoista yksin koko ottelun.

Oksana Rusnachenko oli tappion jälkeen pettynyt.

–Olimme ehkä vähän väsyneitä eilisen Orivesi-pelin jälkeen. Onnistuimme voittamaan sen ottelun, mutta täällä taistelusta huolimatta emme voittaneet tätä viisieräistä ottelua, sanoi ukrainalainen Rusnachenko. Hän on ehtinyt uransa aikana pelata useammassa eri maassa ja pitää Suomen liigaa hyvätasoisena.

LP-Vampulan passari Lotta Kukkonen totesi, että ottelu oli jännittävä ja monivaiheinen.

–Olemme pelanneet paljon näitä viisieräisiä, mutta hienoa, että saimme ansaitun voiton. Koko joukkue pelasi hyvin ja monipuolisesti. Itselleni jäi mieleen hyvä puolustuspelaaminen. Se oli hyvää tekemistä. Puijolla on nopea laitatempo, jota vastaan torjuimme nyt hyvin, kun viimeksi epäonnistuimme siinä. Yhteistyöni hakkuri Teija Vuorenmaan kanssa toimi hienosti ja olen fiiliksissä voitosta, sanoi Kukkonen.

–Peli ailahteli puolin ja toisin, vastaanotossa molemmilla joukkueilla oli tökkimistä. Vampulalla oli todella upea puolustuspäivä tänään. Joukkue teki meille pallontappamisen vaikeaksi. Sitä kautta Vampula sai hyvää hurmosta päälle ja tuommosen spiritin kun saa, siinä aina vähän pomppujakin tulee. Upea taistelu ja Vampula ansaitsi tänään voiton, sanoi Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen.

–Tämä oli ylös-alas-peliä kummaltakin joukkueelta. Taistelimme vastaanoton kanssa etenkin neljännessä erässä. Koko ottelun ajan meillä oli aika hyvää torjuntapelaamista. Paljon työtä on kuitenkin vielä tehtävänä, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

Vampulalla on seuraava ottelu ensi sunnuntaina 11. joulukuuta, jolloin Huittisiin saapuu Pölkky Kuusamosta. Ottelu on samalla Suomen cupin toisen kierroksen ottelu, josta voittaja raivaa tiensä välieriin.

LP-Vampula–Puijo Wolley 3–2 (21–25, 25–23, 25–23, 15–25, 15–9)

Koti: Teija Vuorenmaa 21/+12, Iveta Stanchulova 21/+7, Kristiana Petrova 17/+7

Vieras: Hilkka Hujanen 25/+20, Emilia Kääntä 20/+12, Ella Autere 9/+5