Teija Vuorenmaa kaunisteli ässätilastoaan jälleen kolmella ässällä. Kuva Antti Kaskinen

Pisteet jäivät Orivedelle

26.11.2022

Lauantai-illan taisto oli tiukkaa, mutta Oriveden Ponnistus oli kotikentällään vahvempi. LP-Vampula voitti erän ja yksi sarjapiste oli lähellä, mutta vain lähellä. Erät 3-1 (25-18, 26-28, 25-20, 25-23)

Ottelu alkoi tosi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäinen erä kääntyi jo 16 pisteen kohdalla kotijoukkueelle. Kotijoukkueen passari Taija Kaukoranta pyöritti hienosti peliä Aada Aroselle ja Linnea Kuuselalle, jotka takoivat pisteitä tasatahtiin.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen johtaessa, mutta Vampula pääsi juonesta kiinni jo tasatilanteessa 4-4. Vampula johti erää aina 15 pisteeseen asti, jossa OrPo tuli tasouhin. OrPo vei peliä neljän pisteen johdolla jo tilanteessa 20-16, mutta Vampula ei antanut periksi, ja erässä mentiin jatkopalloille. Erä Vampulalle lopulta 26-28.

Kolmanteen erään OrPo tuli vahvasti ja vei erää miten tahtoi. Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti toisen aikalisän jo tilanteessa 8-2. Vampula kuroi OrPon etumatkaa umpeen, mutta se ei aivan riittänyt. Erä OrPolle viiden pisteen turvin.

Neljäs erä alkoi tasaisesti ja siinä mentiin tasatahtia aina 12 pisteeseen asti. Siinä OrPo karkasi ja ottelu näytti päättyvän kotijoukkueelle selvällä erolla. Mutta toisin kävi. Kolmannessa erässä Vampulan passariksi tullut Nanna Talvitie pyöritti peliä erinomaisesti ja OrPo lopulta voitti erän vain tarvittavien kahden pisteen turvin.

Kaikki kolme sarjapistettä jäivät näin Orivedelle.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta Aada Aronen ja Vampulasta Teija Vuorenmaa. Proliberoksi valittiin LP-Vampulan Maria Naasko.

Lehistötilaisuudessa OrPon passari Taija Kaukoranta totesi, että peli meni heiltä tosi hyvin.

-Edellinen peli oli meiltä pohjanoteeraus, joten nyt tuli hyvä steppi eteenpäin. Saimme oman pelimme käyntiin, mikä oli kyllä hyvä, mutta tuo yksi erä harmittaa, kun johdimme siinä ihan hyvin, ja menimme kuitenkin häviämään sen, totesi Kaukoranta.

-Pelasimme hyvin joukkueena, vaikka väliin tuli notkahduksia. Voittamassamme erässä nousimme hyvin, vaikka olimme tappiolla, totesi LP-Vampulan Nanna Talvitie.

OrPon valmentaja Andrea Carasi piti ottelua heille vaikeana.

-Vampula pelasi hyvää lentopalloa ja painostivat meitä hyvin. Toisessa erässä johdimme jo 21-17, mutta vastustaja vei erän. Meidän pitää keskittyä paremmin. Ottelu oli hyvä ja meillä oli sen lopussa hieman enemmän onnea, sanoi Carasi.

-Onnea kotijoukkueelle. Se oli keskittyneempi koko ottelussa ja etenkin erien lopussa. Teimme 15 virhettä eli enemmän kuin kotijoukkue. Tiukka otteluohjelmamme ei ole syynä esityksellemme, sille me emme voi mitään. Meidän pitää keskittyä paremmin., sanoi LP-Vampulan valmentajan Ziga Kos.

Torjuntapeli ei Vampulalta sujunut toivotulla tavalla. Torjunnat olivat liian pehmeitä tai niissä oltiin myöhässä. Paremmin sujunut torjuntapeli olisi voinut kääntää Kosin mielestä ottelua toiseen suuntaan.

OrPo­–LP-Vampula Huittinen 3–1 (25-18, 26-28, 25-20, 25-23)