• ADR-Koulutus
  • Sailmet
  • Maaseudun Tulevaisuus
  • Huittisten Säästöpankki
Iveta Stanchulova pelasi upean ottelun ja takoi reilut 30 pistettä. Kuva Antti Kaskinen

Kauden ensimmäiset sarjapisteet vierasottelusta heltisivät Pihtiputaalta

23.11.2022

LP-Vampulan vierasottelu keskiviikkona Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan toi LP-Vampulalle ensimmäiset kaksi sarjapistettä vierasotteluista. LP-Vampula esitti erinomaisia otteita ja hyvää pelaamista joukkueena. Illan tähti oli kuitenkin laituri Iveta Stanchulova. Hän takoi komean pistesaldon 32/+26. Häntä säesti erinomaisesti joukkueen kapteeni Kristiana Petrova pistesaldolla 25/+15.

LP-Vampulalla oli ensimmäisessä erässä jo useampi eräpallo, mutta Ploki ei luovuttanut ja erässä mentiin jatkopalloille. Lopulta kotijoukkue vei erän pistein 28–26. Erän lopussa näkyi Vampulalle tuttu kipsaantuminen, ratkaisupallot eivät onnistuneet toivotulla tavalla.

Toinen erä oli selkeämmin Vampulan heiniä, sillä pitkälle erätauolle mentiin Vampulan voittaessa erän 21–25. Toisen erän alussa sattui ikävä loukkaantuminen, kun LiigaPlokin Aliisa Kähkölä loukkasi torjuntatilanteessa jalkansa ja hänet kannettiin ulos kentältä.

Kolmas erä oli kotijoukkueen pistein 25–20 ja neljäs erä taas Vampulan 22–25. Ratkaisevassa viidennessä erässä Vampula tarrasi erävoitosta kiinni heti erän alussa ja vei erää jo seitsemän pisteen johdolla tilanteessa 4–11. Vampula päästi Plokin viideden pisteen päähän tilanteessa 8–13, mutta ei sen lähemmäksi. Erä 9–15 Vampulalle ja todella tärkeät kaksi sarjapistettä plakkariin.

Ottelu LiigaPlokia vastaan oli Vampulan ensimmäinen vierasvoitto tällä kaudella.

–Iveta Stanchulova onnistui tässä ottelussa joka osa-alueella erinomaisesti. Hänen ruutinsa oli nyt riittävän kuivaa. Hän osoitti, ettei ole turhaan ollut Bulgarian pistepörssin ykkönen. Koko joukkueella oli tähän otteluun loistava lataus. Yhteispeli toimii, samoin vastaanotto sekä puolustuspeli, sanoi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa LP-Vampulan passari Lotta Kukkonen oli tyytyväinen, että voitto heltisi vaiherikkaan ottelun jälkeen.

–Olen koko joukkueesta erittäin ylpeä. Ottelu eteni suunnitellusti ja on hienoa, että liiga on nyt näin tasainen. Otteluista näkee, että ne voivat kääntyä miten tahansa, vaikka vastustaja olisi ennakkosuosikki.

Kukkonen kehui joukkueen bulgarialaisvahvistuksia.

–He ovat tärkeä osa joukkuetta. Heillä toimii niin hyökkäys, puolustus, vastaanotto ja torjuntapeli.

LP-Vampulalla on seuraava vierasottelu jo lauantaina, jolloin vastassa on Oriveden Ponnistus. OrPo oli Vampulan ensimmäinen vastustaja tällä kaudella ja vei pisteet mennessään.

LiigaPloki­–LP-Vampula Huittinen 2–3 (28–26, 21–25, 25–20, 22–25, 9–15)

MVP

LiigaPloki Dariana Hollingsworth

LP-Vampula Iveta Stanchulova

Koti: Dariana Hollingsworth 27/+18, Kristin Lux 21/+11, Anna Yefremenko 15/+11

Vieras: Iveta Stanchulova 32/+26, Kristiana Petrova 25/+15, Teija Vuorenmaa 17/+3