LP-Vampulan parhaana palkittiin Teija Vuorenmaa, joka kaunisteli mahtavan pistesaldon lisäksi ässätilastoaan viidellä täysosumalla. Kuva Antti Kaskinen

LP Viesti horjui, mutta ei kaatunut LP-Vampulan kynsissä

18.11.2022

LP-Vampula Huittinen oli tekemässä yllätystä illan liigaottelussa Salossa, kun se johti jo kahdella erävoitolla ja kolmannessakin oli jo tarjolla neljä ottelupalloa. Se olisi ollut LP-Vampulan liigahistorian ensimmäinen 3-0 voitto Viestistä Salossa. Mutta niin vain Viesti ei päästänyt Vampulaa puhtaaseen voittoon, vaan vei ottelun lopulta nimiinsä 3–2 (19–25, 10–25, 31–29, 25–20, 15–13).

Ottelun alku oli LP-Vampulalle kuin unelma. Mahtavan fanijoukon kannustuksella Vampula vei ottelua hyvällä pelillä ja sekoitti kotijoukkueen pasmat täydellisesti. Kuvaavaa Vampulan herkullisessa tilanteessa oli, että se vei toisen erän jopa pistein 10–25.

–Joukkueemme pelasi hyvin ottelun alun aina pitkälle erätauolle saakka ja meiltä onnistui kaikki, kun taas Viestiltä ei onnistunut mikään, sanoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Pitkä erätauko oli jälleen se ratkaiseva tauko. Viesti tuli sisuuntuneena ja sai rivinsä parempaan ojennukseen. Vampulalla oli kolmannessa erässä peräti neljä erä- ja ottelupalloa, mutta Viesti tasoitti aina tilanteet ja vei erän lopulta jatkopalloilla nimiinsä.

–Meidän olisi pitänyt saada katkaistua kolmas erä ottelupalloillamme, mutta siihen eivät eväät riittäneet. Neljännessä erässä meidän loistavasti ottelun alun pelanneet vahvat pelaajat sortuivat alokasmaisiin virheisiin, ja usko voittoon alkoi rapista. Jos taso olisi säilynyt loppuun asti, olisimme saaneet vähintään kaksi pistettä.

Viesti vei neljännen erän ja johti viidettä jo 11–6, mutta Vampula kuroi eroa umpeen ja lopulta erä hävittiin vain sen voittoon tarvittavan kahden pisteen erolla.

–Täytyy olla tyytyväinen yhteen sarjapisteeseenkin. Tämä ottelu näytti, että joukkue on mennyt eteenpäin ja pystyy pelaamaan hyvää lentopalloa. Kaikki oli taas siitä pienestä loppurutistuksesta kiinni, sanoi Timo Talvitie.

Ottelun parhaana pelaajana LP-Vampulasta palkittiin hakkuri Teija Vuorenmaa. Hänen pistesaldonsa oli 18/+8 ja hän kaunisteli ässätilastoaan taas viidellä ässäsyötöllä. Viestin parhaana palkittiin hakkuri Saana Lindgren. Hänen pistesaldonsa oli 24/+11. Hän syötti kolme ässää.

LP- Vampulan ottelut jatkuvat marraskuussa kahdella vierasottelulla. Keskiviikkona 23.11. vastassa on LiigaPloki Pihtiputaalta ja lauantaina 23.11. Oriveden Ponnistus.

LP Viesti–LP Vampula Huittinen 3–2 (19–25, 10–25, 31–29, 25–20, 15–13).

Koti: Saana Lindgren 24/+11, Kseniia Puhach  9/+4, Jenni Jantunen 7/+5

Vieras: Teija Vuorenmaa 18/+8, Vanessa Jarman 15/+9, Iveta Stanchulova 18/+3

Ässät: 11-10

Syöttövirheet: 17-18

Torjunnat: 9-7

Hyökkäys%: 36%-41%