LP-Vampulan joukkueelta nähtiin hyvää pelaamista koko joukkueelta. Kuva Antti Kaskinen

Makea voitto isänpäivän kotiottelusta LP-Vampulalle

13.11.2022

LP-Vampula Huittinen ja Hämeenlinnan lentopallokerho hamusivat kumpikin sarjapisteitä sunnuntai-illan liigaottelusta Huittisissa. Kummallakin oli takanaan tappio-ottelu. Tahto Areenalla pisteistä kamppailtiin täydet viisi erää. Kotijoukkue voitti erin 3–2 (25–20, 25–15, 22–25, 22–25, 15–5), ja vei siten kaksi pistettä ja Hämeenlinna sai yhden.

Ottelu alkoi LP-Vampulan kannalta erinomaisesti ja se johti erää jo 7–2. Kerho kuitenkin nakutti pisteitä tasaiseen tahtiin ja tuli rinnalle tilanteessa 16–16. Jenna Ylivainion ässällä kerho siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 17–18. Liigan ässätilaston kakkonen, LP-Vampulan Teija Vuorenmaa syötti kuitenkin ässällään kotijoukkueen jälleen johtoon 21–19. Sen jälkeen kerho sai yhden pisteen, kun Vampula teki loput tarvittavat neljä pistettä.

LP-Vampulan hyvä syöttöpeli oli toisessa erässäkin valttia ja 11–11 tilanteen jälkeen Vampula vankisti johtoaan ensin tilanteeksi 14–11 eikä sen jälkeen antanut vieraille siimaa. Kerhon virheherkkyys koitui Vampulan iloksi ja erätauolle mentiin Vampulan johtaessa erin 2–0.

Pitkällä erätauolla Lentopallokerhon päävalmentaja Giovanni Torchio herätteli joukkuettaan ja Hämeenlinna tuli voitontahtoisempana otteluun. Se veikin kaksi seuraavaa erää ja edessä oli viides ja ratkaiseva erä. Kummallakin joukkueella oli plakkarissaan yksi sarjapiste. Kahden tappiollisen erän jälkeen kotijoukkue tahtoi voittoa selvästi enemmän, sillä tilanteessa 7–2 Torchio otti joukkueelleen jo toisen aikalisänsä. Se ei kuitenkaan sytyttänyt joukkuetta, sillä Vampula vei erän selvin numeroin 15–5.

Ottelun Proliberona palkittiin kotijoukkueen Maria Naasko ja Hämeenlinnan parhaan pelaajan palkinnon niiasi passari Jenna Ylivainio ja kotijoukkueen parhaana keskitorjuja Vanessa Jarman.

Kotijoukkueesta pisteitä nakuttivat eniten Iveta Stanchulova (18/+10), Kristiana Petrova (21/+8), Teija Vuorenmaa (21/+7) ja Vanessa Jarman (15/+10). Jarman nappasi monta pistettä vastapalloilla ja hyvillä torjunnooilla. Vuorenmaa nakutti neljä ässää ja meni jälleen liigan ässätilaston kärkeen ohi Hämeenlinnan Jenna Ylivainio.

Hämeenlinnan parhaat pistenikkarit olivat Vera Klimovich (11/+9), Jenny Mosser (18/+10) ja Adeola Ovokoniran (16/+8).

–Kahden ensimmäisen erän aikana emme oikein päässeet mukaan peliin ja Vampula puolusti hyvin hyökkäyksemme. Siitä olen ylpeä, että saatiin kaksi seuraavaa erää taisteltua, mutta sitten taas hävisimme viidennen erän, kun emme saaneet hyökkäyksiämme kuolemaan, sanoi Jenna Ylivainio ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

–Olemme harjoitelleet, että saisimme hyökkäyksemme monipuolisemmaksi ja niihin sekä side-out -tilanteisiin pitää keskittyä, sanoi Ylivainio.

LP-Vampulan Vanessa Jarman oli erittäin tyytyväinen voittoon.

–Meillä on ollut paljon eriä, joiden voittaminen on ollut meille lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä. Meidän pitää jatkaa tästä ja pitää hyvää henkeä yllä, sanoi Jarman.

–Ottelu oli kaksiosainen. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme todella huonosti. Pitkällä erätauolla joukkue löysi lopulta oikean tunteen ja energian peliin. He halusivat taistella. Meidän pitää harjoitella muun muassa vastaanottoa, sanoi Giovanni Torchio.

–Kaksi ensimmäistä erää olivat meille melkeinpä liian helppoja. Me teimme virheitä, mutta niin teki vastustajakin. Pitkän erätauon jälkeen vastustaja tuli kentälle ihan toisenlaisella energialla. Emme pystyneet kontrolloimaan heidän peliään. Etenkin yleispelaaja Adeola Owokoniran aiheutti meille isoja ongelmia, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

–Ensi viikon harjoittelemme ja katsomme videolta, mitä voimme parantaa ennen perjantain ottelua LP Viestiä vastaan Salossa. Tästä ottelusta kertyi enemmän positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula – Hämeenlinnan lentopallokerho 3–2

25–20, 25–15, 22–25, 22–25, 15–5

Koti: Petrova 21/+8, Vuorenmaa 21/+7, Stanchulova 18/+10, Jarman 15/+10

Vieras: Ovokoniran 16/+8, Mosser 18/+10, Klimovich 11/+9