LP-Vampulasta palkittiin illan parhaana pelaajan Iveta Stanchulova. Päävalmentaja Ziga Kos pyöritti pelaajarulettia niin, että kaikki pelaajat saivat peliaikaa. Kuva Antti Kaskinen

Tasaisen ottelun ylä- ja alamäet koituivat LP Kangasalan onneksi

9.11.2022

Tahto Areenan illassa Huittisissa kamppailtiin keskiviikkona liigapisteistä tasavahvasti, vaikka vastakkain olivat liigakolmonen LP Kangasala ja jumbosijalle pudonnut LP-Vampula Huittinen. Vieraat veivät pisteet erin 22–25, 23–25 ja 24–26.

Ottelu alkoi LP-Vampulan johdossa, mutta tasoittui jo tilanteessa 6–6. Tasatahtia edettiin aina 21 pisteeseen asti, jonka jälkeen Kangasala oli vahvempi ja voitti erän kolmella pisteellä.

Toinen erä alkoi Kangasalan hallinnassa ja se johti erää jo kuudella pisteellä tilanteessa 6–12, kunnes Vampula piristyi ja vähän onnenkin saattelemana vei erän tasatilanteeseen 13–13. Erän ratkaisuhetkillä Vampula johti 22–21, mutta Kangasala kiilasi ohi ja vei erän kahden voitetun pisteen turvin.

Kolmannessa erässä Kangasala määräsi alkutahdit ja vei erää jälleen neljän pisteen johdolla tilanteessa 6–10, mutta Vampula ei halunnut päästää vieraitaan helpolla ja tasoitti erän tilanteessa 24–24. Ratkaisupalloissa onnistuivat Kangasalan Roosa Heikkiniemi ja viimeisen niitin erään löi Iida Pöllänen, samoin kuin toisen erän lopussakin.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin LP Kangasalasta Iida Pöllänen, joka siirtyi täksi kaudeksi Kangasalan riveihin Kuortaneelta.

–Peli oli aika ailahtelevaa, mentiin edestakaisin ylä- ja alamäkiä, mutta hoidimme erän loput paremmin ja olimme niissä vahvempia. Olen tykännyt olla Kangasalalla, treenit ovat hyviä. Omassa pelissä parannettavaa riittää vastaanoton varmuudessa ja erilaisissa hyökkäyssuunnissa, sanoi Iida Pöllänen.

LP-Vampulan parhaana palkittu Iveta Stanchulova piti joukkueensa peliä hyvänä.

–Pystymme peli peliltä parantamaan omaa peliämme, sanoi Iveta Stanchulova.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen oli ottelun lopputulokseen tyytyväinen.

–Aloitimme erät kohtalaisen hyvin, etenkin toisen ja kolmannen erän ja ehkä siinä pääsi pieni hyvän olon tunne pelaajille. Kun kotijoukkue paransi otettaan, päästimme heidät aina tasoihin. Siihen olen tosi tyytyväinen, että varsinkin tuo nuoriso-osasto hoiti erien loput hyvin, jonne löytyi pieni ryhtiliike. Pienestä se oli tänään kiinni. Vastaanottopeli meillä toimi todella hyvin, vaikka kaksi aika tärkeää vastaanottajaa oli tänään huililla. Iida, libero Inka Sairiala ja yleispelaaja Roosa Heikkiniemi hoiti hommansa tosi hyvin, sanoi Arttu Keränen.

Kangasalan ykkösliberolla Tiia-Mari Sieväsellä oli pieni vaiva, jonka vuoksi Keräsen mielestä ei ollut järkevää peluutta häntä. Jo sunnuntain Puijo-tappion jälkeen oli kuitenkin sovittu, että Sievänen huilaa ja Sairiala saa vastuuta.

Inka Sairiala palkittiin ottelun Proliberona.

–Lentopallon erissä on aina kaksi osaa, ennen 20 pistettä ja sen jälkeen pelattavat pisteet. Minulle lentopallo alkaa oikeastaan 20 pisteen jälkeen. Miten olet pelannut ennen 20 pistettä ja miten kontrolloit pelaamista sen rajan jälkeen. Me emme olleet nyt sillä tasolla, että olisimme päättäneet eriä. Meillä vastaanottopeli oli hyvää. Menetimme kuitenkin vastaanotossa sen punaisen langan emmekä pystyneet pelaamaan Kangasalaa vastaan tarpeeksi hyvin. Kolmannessa erässä olimme käytännössä koko ajan takaa-ajoasemassa, mutta emme osanneet kontrolloida tunnetilaa tarpeeksi hyvin. Meillä oli vaikeista palloista huolimatta mahdollisuus ratkaista kolmas erä eduksemme, mutta emme onnistuneet siinä, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampulalla oli poikkeuksellisen pitkä ottelutauko, kaksi ja puoli viikkoa, joka vaikutti Kosin mukaan pelirytmiin.
–On parempi pelata pelejä tasaiseen tahtiin, mutta meidän on vain hyväksyttävä tämä tilanne ja nämä aikataulut, sanoi Ziga Kos.

Seuraava ottelu LP-Vampulalla on jo sunnuntaina, jolloin vastustajana on Hämeenlinnan Lentopallokerho. Ottelu alkaa Tahto Areenalla kello 17.

LP-Vampula Huittinen – LP Kangasala 0-3

22–25, 23–25, 24–26

Koti: Iveta Stanchulova 17/+6, Kristiana Petrova 13/+10, Vanessa Jarman 5/+2

Vieras: Iida Pöllänen 18/+10, Neea-Maria Joki 12/+10, Netta Rekola 11/+9