• Kari Isotalo
  • Vammaspaino
  • Huittisten siirtokuljetus
  • Kiviniitty
Liigajoukkue kiitti ottelun päättyessä faneja erinomaisesta kannustuksesta. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampula Huittinen tasasi voitot Arctic Volleyn kanssa

22.10.2022

LP-Vampula Huittisen hyvä ”flow” jatkui keskiviikkoisen voiton jälkeen JymyVolleysta. Nyt vastassa oli Arctic Volley Rovaniemeltä, joka pesi viikko sitten Vampulan erin 3–0. Nyt Vampula maksoi potut pottuina eikä ensimmäisen erävoiton jälkeen antanut ArVolle enää mahdollisuutta pistepotin rosvoamiseen. Erät Vampulalle 3–1 (22–25, 30–28, 25–13, 25–13).

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista aina 20 pisteeseen asti, mutta lopulta pienen onnenkin turvin vieraat veivät erän.

Toisessa erässä taisteltiin voitosta jo kiivaasti ja erässä mentiin jo reilusti jatkopalloille. Lopulta kuudes eräpallo toi ratkaisun ja Vampula vei erän pistein 30–28.

Kolmas ja neljäs erä näyttivät, että Vampula osaa pelata ja kun joukkue puhaltaa yhteen hiileen, tulostakin syntyy. Joka pallosta taisteltiin eikä pisteistä haluttu luopua. Erinomaisessa pelivireessä olivat hakkuri Teija Vuorenmaa, laiturit Kristiana Petrova ja Iveta Stanchulova sekä keskipelaaja Vanessa Jarman. Vuorenmaa takoi pisteet 21/+15 ja nousi kolmella ässällään liigan ässätilaston kärkeen. Kristiana Petrova palkittiin Vampulan parhaana. Hänen pistesaldonsa oli 24/+19 ja hän sekä hyökkäsi että puolusti hyvin ja tipautteli viisaasti palloja ArVon torjunnan taakse. Iveta Stanchulova keräsi 12/+6 pistettä ja hänen neuvokkailla ratkaisuillaan etenkin kahdessa viimeisessä erässä Vampula kuroi selvää etumatkaa ArVoon nähden. Vanessa Jarmanin pistesaldo oli 10/+8 ja hän nakutti jopa neljä ässää. Niiden ansiosta hän nousi liigan ässätilastossa kolmanneksi. Vampulan libero Henna-Riikka Minkkinen palkittiin jälleen ottelun Proliberona ja aivan ansaitusti.

ArVon parhaana palkittiin Megan Van der Meer 23/+6 pisteellä. Paula Nečiporuka teki 14/+4 pistettä ja Serena Bruin 10/+6 pistettä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ArVon Nelli Rantanen totesi, että ottelu lähti heiltä hyvin käyntiin.

–Sitten se kuitenkin meidän puolelta loppui siihen. Omassa tekemisessämme oli paljon puutteita melkein joka osa-alueella. Oma peli kun saadaan kasaan niin hyvin menee, totesi Rantanen.

LP-Vampulan Kristiana Petrova sanoi, että Vampula aloitti pelin hieman hermostuneena, kun takana oli viimeviikkoinen häviö Arctic Volleylle.

–Keskiviikon ottelun jälkeen halusimme panostaa syöttöön ja hyökkäykseen ja se auttoi, sanoi Petrova.

–Kaksi ensimmäistä erää olivat lentopalloa. Valitettavasti meidän kolme virhettä jatkopisteissä ja yksi tuomarivirhe veivät voiton Vampulalle. Yksi pinna meille täältä olisi ollut oikeudenmukaista, mutta itse teimme ne kolme virhettä ja niin ei pääse voittamaan, totesi Arctic Volleyn päävalmentaja Avo Keel.

Kolmatta ja neljättä erää hän kuvasi hammasharjaksi, yksipuoliseksi.

–Aina voi sanoa, että Vampulan hyvä puolustus ja meidän huono hyökkäys ratkaisi, mutta toisinaan hyvää on sekä hyökkäys että puolustus. Me olimme yksipuolisia ja vastustaja käytti sen ihan hyvin hyväkseen. Vampula luki hyvin hyökkäyksemme, mutta ei se Vampulankaan hyökkäys ollut kovin vaikeasti luettavissa, totesi Keel.

–Aloitimme ottelun vähän ujosti. Pitkällä erätauolla teimme puolustukseemme teknisiä muutoksia ja se auttoi. En pitänyt siitä, että palloja tippui tyhjään kenttään. Kahdessa viimeisessä erässä teimme neljä virhettä, mikä oli todella vähän. Paremmin ei olisi voinut mennä. Ja kiitos myös katsojille, he antoivat uskomattoman tuen, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampula – Arctic Volley 3-1

22–25, 30–28, 25–13, 25–13

Koti: Petrova 24/+19, Vuorenmaa 21/+15, Jarman 10/+8

Vieras: Van der Meer 23/+6, Neciporuka 14/+4, Bruin 10/+6