• Mäkitalon farmi
  • Kari Isotalo
  • Arolan Höyläämö
b7e80943-d5e8-44ce-a7d7-2004fb1a9433.JPG
LP-Vampula Huittisen joukkue riemuitsi ansaitusti ensimmäisestä otteluvoitosta . Kuva Hanna Arve-Talvitie

Vihdoinkin kaksi sarjapistettä

20.10.2022

LP-Vampula Huittinen ja JymyVolley taistelivat sarjapisteistä tasapäisesti Huittisissa keskiviikkoiltana. Kotijoukkue vei viisieräisestä pelistä sen pidemmän korren ja saalisti kaksi sarjapistettä erin 3–2 (23–25, 20-25, 25–23, 25–20, 16–14). Samalla napsahti Suomen cupissa paikka kahdeksan parhaan joukkoon, sillä ottelu oli cup-karsintaottelu.

Ottelun alussa vierasjoukkue oli vahvempi ja johti eriä alkupalloista lähtien. Alut olivat tasaisia aina 20 pisteen tuntumaan, jolloin Jymy oli vahvempi. Ensimmäinen erä oli tasan vielä 22 pisteessä, mutta Vampula ei kyennyt ratkaisemaan erää itselleen.

Toisessa erässä Vampula pääsi 20 pisteeseen, mutta Jymy teki viisi pistettä enemmän.

Pitkän erätauon jälkeen Vampula tuli sisuuntuneena kentälle ja jokaisella pelaajalla riitti taistelutahtoa jokaisen pallon puolustamisessa ja hyökkäyksissä. Erä alkoi Vampulalta vahvasti ja se johti erää alkupalloista lähtien. Vampulan johto oli parhaimmillaan viisi pistettä, mutta erän lopulla Jymy kuroi taas Vampulan etumatkaa umpeen. Tilanteessa 24–20 erä näytti jo olevan tulossa kotijoukkueelle, mutta niin vain Jymy torppasi Vampulan neljä eräpalloa, mutta ei onneksi viidettä.

Liberona ensimmäisen täyden ottelun pelannut LP-Vampulan Henna-Riikka Minkkinen ehti pallojen alle hyvin ja teki hienoja puolustuksia.

Neljännessä erässä Vampula aloitti kuten kolmannessakin, mutta Jymy tuli tasoihin jo seitsemässä pisteessä. Vampula nappasi taas muutaman tärkeän pisteen eikä luovuttanut erää vieraille. Erän voitto viidellä pisteellä loi hyvää henkeä ratkaisevaan viidenteen erään.

Viides erä alkoi Vampulan kannalta jälleen hyvin, mutta kun kummallakin oli koossa kymmenen pistettä, Jymy nappasi johtopisteen. Viimeisen erän pelättiin jo kääntyvän vieraille, mutta kotijoukkue oli toista mieltä. Vaikka ratkaisu venyi jatkopalloille, Vampula piti hyvän otteensa loppuun asti.

Kolmessa viimeisessä erässä koko Vampulan joukkue näytti, että sillä oli tahtoa pelata voitosta. Ja kun viides erä oli katkolla, päävalmentaja Ziga Kos lupasi, että jos ottelu voitetaan, saatte huomenna vapaapäivän. Siihen lupaukseen joukkue tarttui kiinni kynsin hampain.

LP-Vampulan torjuntapeli oli erinomaista luokkaa. Joukkue napsi 11 torjuntaa Jymyn seitsemää vastaan. Torjunnoista Iveta Stanchulova ja Kristiana Petrova napsivat kolme, Vanessa Jarman kaksi. Ässiä naapuri teki kahdeksan enemmän kuin kotijoukkue, jonka ässäsaldoksi jäi kolme. Syöttövirheetkin kallistuivat kotijoukkueelle 15–6. Hyökkäysprosentti oli kotijoukkueen eduksi 37–28.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa JymyVolleyn parhaana palkittu libero Laura Penttilä kirjasi komeat vastaanottoluvut, 61 prosenttia. Hän oli kuitenkin lopputulokseen pettynyt.

–Harmittaa tämä lopputulos, se on meille henkisesti kova pala. Tiesimme, että pitkän erätauon jälkeen vastustaja tulee ja hyökkää kovaa ja heidän vastaanotto-torjuntapeli näytti sen toteen. Vampulan libero Minkkinen poimi kaikki pallot ylös. Oma pelimme sakkasi pitkän erätauon jälkeen, sanoi Laura Penttilä.

LP-Vampulan parhaana palkitun yleispelaaja Iveta Stanchulovan pistesaldo oli 21/+9. Hän oli lehdistötilaisuudessa niin onnellinen, että hänen oli vaikea pukea tunteitaan sanoiksi.

–Olen onnellinen ja iloinen tästä pelistä. Me puolustimme hyvin, olimme energisiä ja kurinalaisia. Uskon, että osaamme pelata paremmin ja askel askeleelta pelimme paranee. Päätimme pitkän erätauon jälkeen, että meidän pitää antaa kaikkemme otteluissa, ja onnistuimme, sanoi Stanchulova.

JymyVolleyn valmentajalle Aleksi Mutkalle Jymyn ottelu oli toinen ja kummatkin päättyivät viisieräisen tappioon.

–Kaksi erää pelasimme tasaisesti, mutta tiesimme, että Vampulan on pakko pelata pitkän erätauon jälkeen rohkeasti ja kovaa. Pohjat joukkueessamme ovat hyvät ja olen tyytyväinen siihen, miten harjoituksissa meillä menee. Nyt on vain saatava peleihin pykälää parempi ote, sanoi Mutka.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos oli tyytyväinen lopputulokseen.

–Tämä oli mielenkiintoinen ottelu. Koko ottelun ajan taistelimme syötön ja vastaanoton kanssa. On vaikeaa sytyttää joukkuetta tappioiden jälkeen, mutta nyt minun on kummarrettava ja onniteltava koko joukkuetta. Henna hyvällä energialla loi henkeä joukkueeseen. Nyt on voiton jälkeen hyvä pohja lähteä treeneihin, mutta töitä on edelleen tehtävä, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula nähdään Tahto Areenalla seuraavan kerran jo lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Arctic Volley Rovaniemeltä. Ottelu alkaa klo 17.

LP-Vampula - JymyVolley 3-2

23–25, 20–25, 25–23, 25–20, 16–14

Koti:Stanchulov 21/+9, Petrova 19/+10, Seikkula 13/+8

Vieras:Hyttinen 13/+7, Valkonen 13/+4, Salminen 12/+2