DSC_0662.JPG
Kristiana Petrova palkittiin LP-Vampulan parhaana pelaajana Rovaniemellä. Kuva Antti Kaskinen

Pistepussi jäi edelleen tyhjäksi

12.10.2022

LP-Vampula Huittisen pohjoisen kierros alkoi keskiviikkona tappiolla Arctic Volleyta vastaan Rovaniemellä. Merkittävästi vahvistunut kotijoukkue vei ottelun 3–0 erin 25–18, 25–17, 25–23.

Ottelussa oli paljon panosta molemmilla joukkueilla, sillä kumpikin halusi avata kauden pistetilinsä. Ensimmäinen ja toinen erä sujuivat täysin Arctic Volleyn käsikirjoituksen mukaan ja se vei erät miten tahtoi nimiinsä.

Vasta kolmannessa erässä LP-Vampula pääsi juonesta kiinni ja pelasi sellaista peliä, mitä joukkueelta on osattu odottaakin. Erä ja ottelu eteni tasatahtia ja välillä jopa Vampulan johdossa aina tilanteeseen 23–23 asti, mutta sitten Vampulan kaksi virhettä ratkaisivat ottelun voiton Arctic Volleylle.

–Näytti siltä, että joukkueemme kipsipaniikki jatkui siitä, mihin Kuopiossa jäätiin. Annoimme kotijoukkueelle turhan paljon pisteitä omilla virheillämme, tuumasi kentän laidalta ottelua seurannut LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Ziga Kos teki Vampulan joukkueessa vaihtoja, mutta sekään ei herättänyt joukkuetta kahdessa ensimmäisessä erässä.

–Meillä on paljon varaa parantaa. Pelaaminen pitää saada rennoksi ja pelaajien itseluottamus kohdilleen. Virheitä ei auta pelätä. Meidän vastaanottomme ei ollut huonoa, mutta torjunta- ja hyökkäyspeli oli epävarmaa. Kolmannessa erässä näkyi se, että meidän molemmat bulgarialaislaiturit  Kristiana Petrova ja Iveta Stanchulova paransivat huomattavasti peliään.

Talvitie myöntää, että LP-Vampulalla on kokematon joukkue, joka kehittyy koko ajan. Aika näyttää, tapahtuuko tätä kehitystä nopeammin kuin muilla joukkueilla.

–Arctic Volley sekä nosti että hyökkäsi todella hyvin. Ottelussa nähtiin paljon pitkiä palloja ja kolmas erä oli jo sangen viihdyttävää katseltavaa, toteaa Talvitie.

LP-Vampulalla on seuraava ottelu heti huomenna Kuusamon Pölkkyä vastaan. Sekin on katsottavissa Ruutu+-kanavalla.

LP-Vampulan parhaana palkittiin Kristiana Petrova ja Arctic Volleysta kesken ottelun passariksi tullut Nea Tasala. Kotijoukkueen passari Roosa Rautio loukkaantui ottelun toisessa erässä. Pro liberona palkittiin Arctic Volleyn amerikkalaisvahvistus Taylor Horsfall, joka ehti pallon kuin pallon alle.

Arctic Volley – LP-Vampula Huittinen 3–0 (25–18, 25–17, 25–23)

Koti: Neciporuka 13/+10, Rantanen 12/+9, Van der Meer 12/+8

Vieras: Petrova 11/+1, Seikkula 11/+7, Stanchulova 10/+2