DSC_0613.JPG
Onnistumisen tuuletukset jäivät Puijo-ottelussa vähiin. Keskellä LP-Vampulasta illan parhaana palkittu Iveta Stanchulova. Kuva Antti Kaskinen

Pelitaitokassi jäi pakkaamatta

8.10.2022

LP-Vampula Huittisen mestaruusliigan vierasottelu Puijo Wolleyta vastaan ei kartuttanut joukkueelle kuin kokemusta. Puijo voitti lauantai-illan ottelun 3–0 (25–16, 25–18, 25–19).

LP-Vampula aloitti jo kotiavauksesta tutulla kokoonpanolla eli laitureina pelasivat Iveta Stanchulova ja Kristiana Petrova, keskikentällä Vanessa Jarman ja Ada Vikstedt, yleispelaajana Julia Seikkula, passarina Lotta Kukkonen ja liberona Maria Naasko.

Ensimmäinen erä mentiin tasatahtia aina tilanteeseen 8–7, jonka jälkeen Puijo otti kuskin paikan eikä siitä väistänyt. Vaihdossa Vikstedtin tilalle tuli Ella Aalto ja Seikkulan tilalle Selma Räsänen. Puijo vei kuitenkin erän pistein 25–16.

Toisessa erässä mentiin jälleen tasatahtia aina tilanteeseen 11–10 asti, kunnes Puijo meni menojaan. Erä päättyi lopulta lukuihin 25–18. Petrovan tilalle toiseksi laituriksi tuli Teija Vuorenmaa.

Kolmannessa erässä Puijo hyppäsi jälleen etumatkalle tilanteessa 9–6, ja vaikka Vampula teki tähän erään pisteitä enemmän kuin aikaisempiin eriin, on se laiha lohtu 3–0 tappiossa. Erä Puijolle 25–19.

Puijo hyökkäsi kovaa ja tipautteli palloja tuloksellisesti Vampulan torjunnan taakse. Puijon voiton takuunaisina olivat venezuelalainen yleispelaaja Johelins Belisario, Vampulassakin yhden kauden pelannut yleispelaaja Hilkka Hujanen ja yleispelaaja Emilia Kääntä. He nakuttivat yhdessä joukkueelleen 41 pistettä. Kaikkiaan joukkue teki ottelussa 59 pistettä ja loput tarvittavista pisteistä se sai Vampulan virheillä.

Vampulan joukkueesta eniten pisteitä tekivät Iveta Stanchulova, Vanessa Jarman ja Teija Vuorenmaa.

–Tuntuu siltä, että joukkueeltamme oli jäänyt pelitaitokassi pakkaamatta mukaan. Aivan kuin joukkue olisi ollut puolivaloilla Kuopiossa. Olimme joka osa-alueella takamatkalla ja Puijo vei meitä mennen tullen nopealla pelitavallaan. Paljon on vielä matkaa siihen, että joukkueesta saadaan ulos kaikki se, mitä siitä on taidollisesti saatavissa, sanoi joukkueen manageri Timo Talvitie.

LP-Vampulalla on seuraavaksi edessään pohjoisen kierros. Keskiviikkona 12. lokakuuta on Rovaniemellä vastassa Arctic Volley ja heti seuraavana päivänä Pölkky Kuusamossa.

Puijo Wolley –LP-Vampula Huittinen 3–0

25–16, 25–18, 25–19

Koti: Belisario 20/+12, Kääntä 10/+7, Hujanen 11/+5

Vieras: Jarman 8/+7, Stanchulova 8/-1, Vuorenmaa 5/+1