Suomi taisteli hyvin, mutta tiukka ottelu kääntyi lopulta Puolan eduksi. Kuva; CEV

Puola nappasi kaksi pistettä, Suomi lohkon kolmantena

31.8.2022

Suomen U19-nuoret joukkue pelasi tänään alkusarjan toiseksi viimeisen ottelun EM-lopputurnauksessa Pohjoios-Makedoniassa. Vastassa oli Puola, joka voitti viisieräisen tasaisen taistelun jälkeen ottelun 3-2 ja vei kaksi sarjapistettä. Eräluvut olivat Puolalle 21-25, 25-23. 23-25, 25-16 ja 15-12.

Kolme ensimmäistä erää olivat tosi tasaisia, mutta kahdessa viimeisessä erässä Puola oli vahvempi. Puola on voittanut kaikki muut pelaamansa ottelut puhtaasti 3-0, mutta hävisi Italialle 0-3.

LP-Vampulan Selma Räsänen ja Heini Ahtola olivat molemmat kentällä ja Selman tehot olivat +3 ja Heinin +6.

Suomi pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa Sloveniaa vastaan klo 16.30. Suomella on tähän mennessä yksi 3-0 voitto Pohjois-Makedoniasta, 3-2 voitto Kreikasta ja nyt 2-3 tappio Puolasta sekä 0-3 tappio Italiasta.

Suomi on tällä hektellä lohkon kolmantena, mutta Kreikka ja Slovenia pelaavat keskinäisen ottelunsa tänään. Ensimmäisen erän jälkeen Slovenia johtaa 1-0.

Suomi on pärjännyt kisoissa hienosti, paljon yli odotusten ja on jo nyt varmistanut paikan jatkopeleihin, jossa pelaa kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta. Suomi on tällä hetkellä omassa lohkossaan kolmantena. Lohkon kaksi parasta jatkavat välieriin ja lohkon viidenneltä ja kuudennelta joukkueelta pelit päättyvät alkusarjaan.

Lue otteluselostus Lentopalloliiton sivuilta tästä.