Laura Laukkanen oli LP-Vampulan paras pelaaja kolmannessa pudotuspelissä LP Viestiä vastaan.. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampulan kausi päätökseen Salossa

22.3.2022

LP-Vampulan ja LP Viestin pudotuspelit koituivat jälleen kerran Vampulan tappioksi. Viesti vei ottelusarjan voitoin 3–0 ja etenee välieriin LP Kangasalaa vastaan.

LP Viestin kokoonpanosta puuttuivat hakkuri Iina Andrikopoulou ja laituri Elena Becheva, jotka olivat molemmat sairaina. Peliaikaa saivat nyt laituri Arita Ternava ja keskipelaaja Anna Czakan, jotka olivat puolestaan toipuneet pelikuntoon.

–Kahden kärkipelaajan vaje antoi meille toiveita siitä, että ottelu olisi ollut voitettavissa, mutta voitto kertyi vain ensimmäisestä erästä. Salo puolusti hyvin ja me teimme liikaa omia virheitä. Olisihan se ollut kiva vielä pelata kotona Tahto Areenalla yksi peli ja vielä vaikka yksi Salossakin, mutta se ei nyt toteutunut. Sillä latauksella, mikä meillä oli kotipelissä, olisimme tämän voittaneet, mutta jossittelu on turhaa, sanoi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie ottelun jälkeen.

Vampula voitti ensimmäisen erän pistein 20–25, ja toinenkin erä oli katkolla Vampulalle, mutta Viesti vei sen jatkopalloilla pistein 27–25 ja kaksi muuta erää pistein 25–22.

LP-Vampulasta ottelun parhaana palkittiin keskipelaaja Laura Laukkanen, joka takoi pisteikseen komeat luvut 14/+12. Samoihin pistemääriin ylsivät laiturit Cassidy Baird ja Kristiana Petrova, mutta Bairdille plussia kertyi seitsemän, kun taas Petrovalle kirjattiin kaksi miinusta. Hakkuri Julia Seikkulan pistesaldo oli 11/+3, keskipelaaja Emilia Tyynismaan 7/+4 ja passari Elvita Dolotovan 6/+6.

Vampulan torjuntapeli oli erinomaista. Torjuntoja kertyi peräti 19 Viestin kymmentä vastaan. Torjuntapisteistä Laura Laukkanen napsi seitsemän, Emilia Tyynismaa neljä, Kristiana Petrova ja Elvita Dolotova kolme, Cassidy Baird ja Julia Seikkula kumpikin yhden.

Ässäsyötöt menivät Viestille 3–2, hyökkäysprosentit 30–29 ja vastaanottoprosentit 61–49. Vampulan ässät syötti Cassidy Baird ja Elvita Dolotova.