• Macron
  • Kesport
  • Jarttu Oy
  • Autopalvelu Metsämäki
Ottelussa olivat tunteet kuumina puolin ja toisin ja molemmat joukkueet ihmettelivät välillä tuomarin ratkaisuja. Kuva: Antti Kaskinen

Kirsikka jäi kakusta puuttumaan

18.3.2022

LP-Vampula Huittinen ja LP Viesti kohtasivat jo toistamiseen pudotuspelisarjassa. LP-Vampula oli kuin kokonaan toinen joukkue verrattuna eiliseen ensimmäiseen kohtaamiseen. Siitä huolimatta Viesti vei jo toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittaen ottelun 2–3 (17–25, 25–21, 22–25, 25–20, 8–15). Välieräpaikka on katkolla jo tiistaina Salossa.

LP Viesti oli ottelun ennakkosuosikki varsinkin torstain murskavoiton jälkeen. Viesti aloitti vahvasti ja vei erää miten tahtoi. Joukkueella oli jo kuuden pisteen kaula tilanteessa 12–18 ja se kasvatti eron kahdeksaan pisteeseen erän lopussa.

Toinen erä alkoi Vampulan pisteellä, kun pitkän pallorallin jälkeen Laura Laukkanen niittasi pallon Viestin kenttään. Viesti kuitenkin vei erää kahden pisteen johdolla tilanteessa 9–11. Vampulan libero Mia-Maria Jokisen hienojen pelastusten ansiosta Vampula kuroi eron yhteen pisteeseen  ja Laura Laukkasen ässä toi Vampulan tasoihin tilanteessa 13–13. Laiturit Cassidy Baird ja Kristiana Petrova pitivät hyvällä pelaamisellaan Vampulan pisteen johdossa, mutta Viesti tasoitti tilanteeksi 19–19 jälleen erän loppumetreillä. Passari Elvta Dolotovan toisen kosketuksen hyökkäys vei Vampulan jälleen johtoon. Keskipelaaja Emilia Tyynismaan torjunnalla Vampula oli jo tilanteessa 23–21. Dolotovan ässä päätti erän Vampulan eduksi 25–21.

Kolmas erä oli taas vieraiden heiniä, vaikka alku edettiinkin tasatahtia. 4–4 tilanteen jälkeen Viesti otti erän hallintaansa, kunnes Vampula tasoitti jälleen tilanteeksi 10–10. Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen otti aikalisän, jonka jälkeen Viesti vei varmalla otteellaan erää, vaikka Vampula pisti tiukasti hanttiin. Vampula kuroi Viestin etumatkaan umpeen, kun Elvita Dolotova nappasi upean torjunnan ja kirjautti tilanteeksi 19–21. Emilia Tyynismaan hyökkäys tilanteessa 20–22 piti vielä toivoa erävoitosta yllä, mutta toisin kävi. Viesti vei erän 22–25.

Neljäs erä alkoi Viestin kannalta hyvin, vaikka kumpikin joukkue teki syöttövirheitä. Viesti johti erää 4–6, kunnes Vampula otti kirivaihteen päälle ja Kristiana Petrovan hyökkäyksellä Viestin torjunnan läpi tilanne kääntyi Vampulalle 8–6. Kristiana Petrova torjui hyvin Viestin Iina Andrikopouloun hyökkäyksiä, ja pisteitä nakuttivat myös Laura Laukkanen ja Cassidy Baird. Vampula vei erää kahden, kolmen pisteen erolla, mutta Viesti tuli tasoihin vielä tilanteessa 18–18.

Vampulan pelaajat olivat päättäneet pelata joka pallon loppuun asti, sillä palloja noukittiin nyt aivan eri tahtiin lattian rajasta kuin eilen. Kristiana Petrova torjui ja hyökkäsi ja löi lopulta pisteen erälle luvuin 25–20.

Vampulan hyvä ote ei kuitenkaan kantanut enää viidennessä erässä, sillä sen Viesti vei näytöstyyliin pistein 8–15.

Vampulan parhaana palkittiin ansaitusti Kristiana Petrova. Hänen pistesaldonsa oli tänään 23/+11. LP Viestin parhaana palkittiin passari Viktoriia Tuchashvili.

–Ottelu oli tänään tiukka, koska vastustaja pelasi hyvin, ja me pelasimme huonosti. Hyvä että klaarattiin tämä viisieräinen ja kyllähän näiden ottelujen kuuluukin olla tiukkoja. Suurin ero eiliseen verrattuna oli meidän omassa pelissämme, sanoi LP Viestin Jessica Kosonen.

LP-Vampulan Kristiana Petrova totesi, että tämä ottelu on joukkueen yksi parhaista koko kaudella.

–Taistelimme paljon paremmin kuin eilen, mutta se ei aivan riittänyt, sanoi Petrova.

–Kun peli on viisieräinen, se on kova, totesi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

–Vampulan yleispelaajat onnistuivat tänään paremmin kuin eilen, osittain meidän pelikurittomuuden takia. Odotin, että tänään on tiukempi peli. Tämä oli aika samantyyppinen kuin silloin tammikuussa täällä häviämämme peli, sanoi Lemminkäinen.

–Meidän pelimme oli vaikeaa enkä ollut siihen tyytyväinen kuin viidennessä erässä. Välillä tuntui siltä, että teimme kaikkemme ettemme vaan voittaisi tätä peliä. Tämä ei ollut ollenkaan sellaista peliä mitä olemme viime aikoina pelanneet, sanoi Lemminkäinen.

–Lopussa Viesti oli keskittyneempi kuin me ottelun päättämiseen. He syöttivät paremmin ja veivät siten voiton. En ollut tyytyväinen miten syötimme ensimmäisessä erässä. Taistelimme kuitenkin hyvin emmekä antaneet periksi. Toinen ja neljäs erä olivat toistensa kaltaisia, samoin ensimmäinen ja kolmas erä. Minusta tämä oli hyvä ottelu ja kummatkin joukkueet pelasivat hyvää lentopalloa, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampula Huittinen – LP Viesti

2–3 (17–25, 25–21, 22–25, 25–20, 8–15)

LP-Vampula: Kristiana Petrova 23/+11, Cassidy Baird 18/+14, Laura Laukkanen 8/+6, Elvita Dolotova 7/+7

LP Viesti: Iina Andrikopoulou 23/+11, Jessica Kosonen 21/+9, Elena Becheva 14/+4

Ässät: 7–6, syöttövirheet 11–12, torjunnat 11–8, hyökkäys% 30–39, vastaanotto% 43–48