julia seikkula3.JPG
Julia Seikkula oli Salossa Vampulan paras pelaaja. Kuva: Antti Kaskinen

LP Viesti oli tylyllä päällä

17.3.2022

LP Viestin ja LP-Vampulan pudotuspelisarja alkoi torstaina Salo-hallissa kotijoukkueen kovalla otteella. Viesti otti ensimmäisen voiton erin 3–0 (25–18, 25–13, 25–12). Välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

LP-Vampula aloitti ensimmäisen erän hyvin, ja erässä edettiin tasatahtia aloituspisteissä tilanteeseen 5-5 asti, mutta sen jälkeen ”omat koirat alkoivat purra”. Entiset vampulalaiset Iina Andrikopoulou ja Jenni Jantunen veivät joukkuettaan selvään johtoon. Samaan aikaan Viestin tarkoin vartioimat Vampulan laiturit Kristiana Petrova ja Cassidy Baird eivät päässeet loistamaan, vaan kirjauttivat itselleen poikkeuksellisen paljon virheitä.

Toinen erä alkoi Viestin heilutellessa tahtipuikkoa. Se johti erää jo 9–2, kunnes Vampula sai pienen kirivaihteen päälle. 13–10 tilanteen jälkeen kotijoukkue kiristi jälleen otettaan ja napsi pisteitä sieltä mistä halusi. Erä päättyi Kaisa Nymanin satasella lukuihin 25—13.

Kolmannessa erässä Vampula ei päässyt kunnolla Viestin kannoille ja lopulta erän päätti Viestille Jenni Jantunen lukemin 25–12.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin hakkuri Julia Seikkula. Hänen pistesaldonsa oli 9/+3. Viestin parhaana palkittiin kokenut keskipelaaja Kaisa Nyman pistesaldolla 8/+8.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie ei ollut joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

–Näki, että olimme paikalla, mutta emme läsnä. Meillä ei toiminut puolustus eikä torjunta. Paljon parempaan pitää joukkueen pystyä, jos mielimme jatkaa pelejä. Onneksi huomenna on uusi päivä, kotisali ja kotiyleisö, sanoi Talvitie.

Pudotuspelisarja jatkuu jo huomenna Huittisissa Tahto Areenalla klo 18.30.

LP Viesti – LP-Vampula Huittinen

3–0 (25–18, 25–13, 25–12).

LP Viesti: Iina Andrikopoulou 14/+9, Jenni Jantunen 10/+7, Elena Becheva 9/+7

LP-Vampula: Julia Seikkula 9/+7, Cassidy Baird 8/+1, Kristiana Petrova 6/-6

Ässät: 6–1, syöttövirheet 9–8, torjunnat 7–5, hyökkäys% 49–27, vastaanotto% 42–45