cassie baird5.JPG
Cassidy Baird teki yksinään yhden erän verran pisteitä LP-Vampulalle illan pelissä. Kuva: Antti Kaskinen

Kaksi ensimmäistä erää näytti hyvältä, sitten taivas musteni

10.3.2022

LP-Vampula aloitti vahvasti runkosarjan viimeisen ottelunsa Nurmossa Jymy Volleyta vastaan. Pitkälle erätauolle lähdettäessä Vampulalla oli jo yksi piste taskussa, mutta se jäi lopulta ainoaksi. Jymy vei tärkeän ottelun erin 3–2 ja pistein 22–25, 23–25, 26–24, 25–14 ja 15–11.

LP-Vampulalla ensimmäinen erä sujui hyvin heti alusta lähtien. Vampula johti erää muutaman pisteen erolla aina tilanteeseen 15–15 asti, mutta Vampula ei päästänyt kotijoukkuetta johtoon vaan vei erän nimiinsä kolmen pisteen erolla.

Toinen erä oli tasaisempi. Molemmat joukkueet tekivät virheitä ja tasapisteissä taisteltiin aina tilanteeseen 23–23 asti. Jymyn virheellä Vampula meni johtoon ja Cassidy Bairdin hyökkäys ratkaisi erän Vampulalle pistein 23–25.

Pitkän erätauon jälkeen käytiin tiukka kolmas erä. Molemmat joukkueet napsivat pisteitä vuorotahtiin ja erän ratkaisu siirtyi jatkopalloille. Jymyn Diana Lundvallin kova hyökkäys vei kotijoukkueen eräpallotilanteeseen, jossa pallo jäi Vampulan etukentälle ja Jymy vei erän nimiinsä.

Neljännessä erässä tapahtui jotain mystistä. Kotijoukkue oli kuin herännyt, siltä onnistui kaikki, Vampulalta ei juuri mikään. Jymy johti erää jo pistein 9–2, jolloin Vampulan valmentaja Ziga Kos otti jo toisen aikalisän. Sekään ei herättänyt joukkuetta taisteluun ja Jymy vei pian erää jo pistein 20–8. LP-Vampulassa viime kaudella passarina olleen Mila Viljasen seitsemän syötön putki katkaisi Vampulan selkärangan. Vampula sai kaunisteltua eräpisteet lukuihin 25–14.

Viides erä oli myös kotijoukkueen näytöstä. Vampula sinnitteli erässä mukana aina tilanteeseen 9–7 asti, kunnes Jymyn Riikka Valkosen hyökkäys tuomittiin menneeksi kenttään, vaikka se tuli kentän reunalla olleen Ziga Kosin jalkoihin. Tästä Kos hermostui niin, että sai ensin keltaisen kortin ja lopulta punaisen. Jymy sai tästä vielä lahjapisteen. Tästä Vampula ei enää noussut, vaan Jymy vei erän pistein 15–11 ja sai kaksi sarjapistettä.

Vampula sai runkosarjassa 42 pistettä ja on nyt seitsemäntenä. Kuudentena on Puijo Wolley samoilla pisteillä, mutta sillä on vielä edessä yksi ottelu Pölkky Kuusamoa vastaan. Jymy kohtaa vielä lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Jymyllä on 40 pistettä eli joukkue on pakkovoiton edessä, mikäli se mielii mennä Vampulan ohi. Hämeenlinna ei kuitenkaan helpolla myy nahkaansa, sillä joukkueella on vielä Jymyn lisäksi ottelu Oriveden Ponnistusta vastaan. Hämeenlinna on neljäntenä ja sillä on yksi piste enemmän kuin OrPolla. Hämeenlinna on kiinni kotiedussa jatkopelejä ajatellen ja taistelee jokaisesta sarjapisteestä tosissaan.

Vampulan vastustaja jatkopeleissä on joku kärkikolmikosta eli Pölkky, LP Viesti tai LP Kangasala. Vastustajasta riippuu, milloin Vampula nähdään kentällä seuraavan kerran.

Jymy Volley Nurmo – LP-Vampula Huittinen

3–2 (22–25, 23–25, 26–24, 25–14, 15–11)

Jymy: Diana Lundvall 26/+16, Sanni Rantanen 14/+9, Sara Niemi 12 /+9

LP-Vampula: Cassidy Baird 25/+16, Laura Laukkanen 9/+7, Kristiana Petrova 19/+2

Ässät 7-5, syöttövirheet 9-14, torjunnat 12-17, hyökkäys% 35-30, vastaanotto% 39-36