Laura Laukkanen valittiin LP-Vampulan parhaaksi pelaajaksi illan ottelussa Kuusamon Pölkkyä vastaan Kuusamossa. Kuva: Antti Kaskinen

Pölkky ei antanut LP-Vampulalle erääkään

5.3.2022

LP-Vampulan pohjoisen kierros alkoi liigakärki Kuusamon Pölkkyä vastaan. Pölkky piti odotetusti pisteet kotonaan erin 3–0 (25–17, 25–23, 25–18).

–Lähtökohtiin nähden Kuusamossa nähtiin tänään hyvää taistelua. Sarjataulukkoa ajatellen emme pelanneet lainkaan huonosti, totesi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie ottelun jälkeen.

LP-Vampulan ykkösnyrkki, kaksi kertaa liigatähdistöön valittu Cassidy Baird seurasi ottelua penkiltä ja hänen tilallaan laiturina oli Aino Ollonen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja Vampula kävi jopa johdossa tilanteessa 7–8, mutta sitten Pölkky otti kolmen pisteen johtoaseman. Vampula hiipi vielä pisteen päähän tilanteessa 12–11, mutta sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan ja kasvatti piste-eroa erän loppuun kahdeksaan pisteeseen.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi ja se olisi voinut kääntyä myös Vampulan eduksi, mutta verkkotuomarin näkemä Vampulan verkkovirhe käänsi erän kulun kotijoukkueen eduksi. Vampula johti erää jopa 20–22, mutta lopulta Pölkky vei seuraavat pisteet yhtä lukuun ottamatta ja erä kotijoukkueelle 25–23.

Kolmannen erän alku sujui kotijoukkueelta näytöstyyliin, mutta Vampula ei 0–3 tilanteesta hätkähtänyt, vaan napsi pisteistä ja johti jälleen tilanteessa 4–5. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Pölkky meni muutaman pisteen turvallisen tuntuiseen johtoon. Joukkueiden kissa–hiiri-leikki kuitenkin jatkui ja Vampula tuli pisteen päähän tilanteessa 17–16. Pölkky sisuuntui tästä eikä Vampula saanut enää kuin kaksi pistettä lisää Pölkyn voittoon tarvittaviin 25 pisteeseen nähden.

LP-Vampulan parhaana palkittiin Laura Laukkanen pistesaldolla 11/+5. Hän syötti kaksi ässää, torjui kolme kertaa ja sai kuusi hyökkäyspistettä.

Pölkyn paras oli Carlyle Nusbaum pistein 14/+5. Hän syötti yhden ässän, napsi 11 hyökkäyspistettä ja kaksi pistettä torjunnoilla.

Ottelun Proliberoksi valittiin kotijoukkueen Sanna Häkkinen.

LP-Vampula jatkaa Kuusamosta matkaa Rovaniemelle, jossa on sunnuntaina sekä ykkössarjajoukkueella että liigajoukkueella ottelut Woman Volleyta vastaan. Ykkössarjan ottelu alkaa klo 13 ja liigajoukkueen klo 17.

–Lähdemme Rovaniemelle hyvillä mielin. Tavoitteenamme on tuoda sieltä pisteitä kotiin. Liigajoukkueen haarukassa on vielä runkosarjan kuudes sija, mutta se edellyttää pisteitä sekä WoVolta että ensi keskiviikkona pelattavasta ottelusta Nurmon Jymyä vastaan, sanoo Timo Talvitie.

Pölkky Kuusamo – LP-Vampula Huittinen

0-3 (25-17, 25-235, 25-18)

Kuusamo: Carlyle Nusbaum 14/+5, Linda Andersson 11/+11, Julie Lengweiler 11 /+4

LP-Vampula: Laura Laukkanen 11/+5, Julia Seikkula 10/+6, Kristiana Petrova 11/-

Ässät 7-5, syöttövirheet 8-7, torjunnat 7-10, hyökkäys% 45-27, vastaanotto% 44-39